pendik escort bayan
ak

Şehit Ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı

16.12.2017 - 12:08, Güncelleme: 16.12.2017 - 12:08
 

Şehit Ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Çiftçi: - "Bizler için ortaya konulan inisiyatiflerin kanunlaşmasını talep ediyoruz. Ülke genelindeki 40 ilde çalışma yapan şehit ve gazi dernekleri, burada alınan kararları desteklemektedir"

NEVŞEHİR (AA) - Şehit ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı, Nevşehir'de yapıldı.Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneğindeki toplantıya Kırşehir, Niğde, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Sivas ve Kırıkkale'de faaliyet sürdüren dernek başkanları katıldı.Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, şehit ve gazi ailelerinin aynı haklara sahip olmasına rağmen, farklı uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.Çiftçi, "Şehit ve gaziler arasında farklılık olmasını istemiyoruz. 630 lira maaş alan şehit babası da var, 3 bin lira maaş alan şehit babası da var. Farklı kalemlerden ödeme yapıldığı için bu tür farklılıklar ortaya çıkıyor. Biz şehit ve gazilerin tek bir statü içinde yer almasını istiyoruz." diye konuştu.Şehit ve gazi derneklerinin üzerinde ağır sorumluluklar bulunduğunu anlatan Çiftçi, vatan için eşini, çocuğunu toprağa vermiş şehit aileleri ile uzuvlarını kaybetmiş şekilde hayata tutunmaya çalışan gazilere eşit şartlar sunulmasını talep ettiklerini dile getirdi.Çiftçi, toplantıda alınan kararlar ile tespit edilen sorunlar ve çözüm yollarının istişare sonucu hazırlandığını, konuyla ilgili dosyanın önce milletvekilleri, ardından ilgili bakanlıkla paylaşılacağını belirterek, şöyle konuştu:"Bizler için ortaya konulan inisiyatiflerin kanunlaşmasını talep ediyoruz. Ülke genelindeki 40 ilde çalışma yapan şehit ve gazi dernekleri, burada alınan kararları desteklemektedir. Hükümet, şehit aileleri için pozitif ayrımcılık çalışmalarını ortaya sundu ancak bürokratik engellerle karşılaşıyoruz. Bunların çözümü için Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz. Bize verilen sorumluluk ağırdır. Eşlerini genç yaşta kaybeden hanımların, 20 yaşında evladını vatan için şehit veren anne ve babanın sorumluluğu, yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatını sürdüren, uzuvlarını kaybeden gazilerimizin sorumluluğudur. Sorunların giderilmesi için Nevşehir'den start veriyoruz. Hazırladığımız talep dosyasında, yerinde tespit edilen sorunlarımız ve çözüm yolları bulunmaktadır. İleride bir hükümet veya siyasetçi değişikliğinden etkilenmemek için haklarımızın kanunlaşmasını istiyoruz."
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Çiftçi: - "Bizler için ortaya konulan inisiyatiflerin kanunlaşmasını talep ediyoruz. Ülke genelindeki 40 ilde çalışma yapan şehit ve gazi dernekleri, burada alınan kararları desteklemektedir"

NEVŞEHİR (AA) - Şehit ve Gazi Dernekleri İç Anadolu Bölge Toplantısı, Nevşehir'de yapıldı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneğindeki toplantıya Kırşehir, Niğde, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Sivas ve Kırıkkale'de faaliyet sürdüren dernek başkanları katıldı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, şehit ve gazi ailelerinin aynı haklara sahip olmasına rağmen, farklı uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Çiftçi, "Şehit ve gaziler arasında farklılık olmasını istemiyoruz. 630 lira maaş alan şehit babası da var, 3 bin lira maaş alan şehit babası da var. Farklı kalemlerden ödeme yapıldığı için bu tür farklılıklar ortaya çıkıyor. Biz şehit ve gazilerin tek bir statü içinde yer almasını istiyoruz." diye konuştu.

Şehit ve gazi derneklerinin üzerinde ağır sorumluluklar bulunduğunu anlatan Çiftçi, vatan için eşini, çocuğunu toprağa vermiş şehit aileleri ile uzuvlarını kaybetmiş şekilde hayata tutunmaya çalışan gazilere eşit şartlar sunulmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Çiftçi, toplantıda alınan kararlar ile tespit edilen sorunlar ve çözüm yollarının istişare sonucu hazırlandığını, konuyla ilgili dosyanın önce milletvekilleri, ardından ilgili bakanlıkla paylaşılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler için ortaya konulan inisiyatiflerin kanunlaşmasını talep ediyoruz. Ülke genelindeki 40 ilde çalışma yapan şehit ve gazi dernekleri, burada alınan kararları desteklemektedir. Hükümet, şehit aileleri için pozitif ayrımcılık çalışmalarını ortaya sundu ancak bürokratik engellerle karşılaşıyoruz. Bunların çözümü için Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz. Bize verilen sorumluluk ağırdır. Eşlerini genç yaşta kaybeden hanımların, 20 yaşında evladını vatan için şehit veren anne ve babanın sorumluluğu, yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatını sürdüren, uzuvlarını kaybeden gazilerimizin sorumluluğudur.

Sorunların giderilmesi için Nevşehir'den start veriyoruz. Hazırladığımız talep dosyasında, yerinde tespit edilen sorunlarımız ve çözüm yolları bulunmaktadır. İleride bir hükümet veya siyasetçi değişikliğinden etkilenmemek için haklarımızın kanunlaşmasını istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.