pendik escort bayan
ak

Şehit Ve Gazi Çocuklarından Mevlana Müzesi Ziyareti

14.07.2017 - 15:23, Güncelleme: 14.07.2017 - 15:23
 

Şehit Ve Gazi Çocuklarından Mevlana Müzesi Ziyareti

Mehmetçik Vakfınca düzenlenen kültür gezisi kapsamında, yurdun çeşitli yerlerinden Konya'ya gelen şehit ve gazi çocukları, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti

KONYA (AA) - Mehmetçik Vakfınca düzenlenen kültür gezisi kapsamında, yurdun çeşitli yerlerinden gelen şehit ve gazi çocukları, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.Vakfın 10 Temmuz'da başlattığı gezi kapsamında, 78 şehit ve gazi çocuğu, Ankara ve Nevşehir'den sonra Konya'ya geldi.İlk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden gruba önderlik eden Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Emekli Albay Mesut Genç, öğrenciler arasında sosyal ilişkiler, dayanışma, tarih ve kültür bilincinin arttırılmasını amaçladıklarını söyledi.Kültür gezisine katılan öğrencilerin tüm masraflarının vakıfça karşılandığı belirten Genç, "2009 yılından beri bu gezileri düzenli olarak icra etmekteyiz. Her yıl farklı bölgelere düzenlediğimiz geziler, öğrencilerimizin ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini tanımasını sağlıyor. Ayrıca birbirini hiç tanımayan bu öğrenciler bir araya gelerek birbirleriyle tanışıyor ve bu geziden sonra da irtibatlarını sürdürüyor." dedi.Gezinin ağırlıklı olarak 18-26 yaş grubu öğrencilerin katılımıyla Ankara'da başladığını, daha sonra Nevşehir'e gittiklerini anlatan Genç, sonraki duraklarının da Antalya olduğunu ifade etti.- "Gezinin sonunda ayrılmak bizim için çok zor oluyor"Geziye Aksaray'dan katılan Zeliha Dönmez, gezilere daha önceki yıllarda da katıldığını vurgulayarak "Gezinin sonunda ayrılmak bizim için çok zor oluyor. Çünkü burada başka bir atmosfer var. Hepimiz kardeş gibiyiz. Her şehirden bir arkadaşımız oldu. Hep birlikte geziyor, hepimiz bilgi sahibi oluyoruz." diye konuştu.Vakfa organizasyon dolayısıyla teşekkür eden Dönmez, "Mehmetçik Vakfının bir üyesi olmaktan çok mutluyum. Tabii bağışlarıyla kayıtsız kalmayan insanlara da çok teşekkür ediyorum." dedi.Konya'nın ve Mevlana Müzesi'nin manevi atmosferinden çok etkilendiğini dile getiren Dönmez, "Elimizden geldiğince bize sunulan bu imkandan istifade etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.Geziye katılanlardan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Beyza Pektemek de geziye üçüncü kez katıldığını, her seferinde yeni yerler keşfetmekten, yeni arkadaşlıklar kurmaktan memnun olduğunu vurguladı.Pektemek, "Gezimiz çok güzel bir şekilde devam ediyor. Benim tarih konusunda özel ilgim var ve Vakfın bana bu imkanı sağlaması çok güzel oldu." dedi.
Mehmetçik Vakfınca düzenlenen kültür gezisi kapsamında, yurdun çeşitli yerlerinden Konya'ya gelen şehit ve gazi çocukları, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti

KONYA (AA) - Mehmetçik Vakfınca düzenlenen kültür gezisi kapsamında, yurdun çeşitli yerlerinden gelen şehit ve gazi çocukları, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Vakfın 10 Temmuz'da başlattığı gezi kapsamında, 78 şehit ve gazi çocuğu, Ankara ve Nevşehir'den sonra Konya'ya geldi.

İlk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden gruba önderlik eden Mehmetçik Vakfı Yardımlar Müdürü Emekli Albay Mesut Genç, öğrenciler arasında sosyal ilişkiler, dayanışma, tarih ve kültür bilincinin arttırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Kültür gezisine katılan öğrencilerin tüm masraflarının vakıfça karşılandığı belirten Genç, "2009 yılından beri bu gezileri düzenli olarak icra etmekteyiz. Her yıl farklı bölgelere düzenlediğimiz geziler, öğrencilerimizin ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini tanımasını sağlıyor. Ayrıca birbirini hiç tanımayan bu öğrenciler bir araya gelerek birbirleriyle tanışıyor ve bu geziden sonra da irtibatlarını sürdürüyor." dedi.

Gezinin ağırlıklı olarak 18-26 yaş grubu öğrencilerin katılımıyla Ankara'da başladığını, daha sonra Nevşehir'e gittiklerini anlatan Genç, sonraki duraklarının da Antalya olduğunu ifade etti.

- "Gezinin sonunda ayrılmak bizim için çok zor oluyor"

Geziye Aksaray'dan katılan Zeliha Dönmez, gezilere daha önceki yıllarda da katıldığını vurgulayarak "Gezinin sonunda ayrılmak bizim için çok zor oluyor. Çünkü burada başka bir atmosfer var. Hepimiz kardeş gibiyiz. Her şehirden bir arkadaşımız oldu. Hep birlikte geziyor, hepimiz bilgi sahibi oluyoruz." diye konuştu.

Vakfa organizasyon dolayısıyla teşekkür eden Dönmez, "Mehmetçik Vakfının bir üyesi olmaktan çok mutluyum. Tabii bağışlarıyla kayıtsız kalmayan insanlara da çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konya'nın ve Mevlana Müzesi'nin manevi atmosferinden çok etkilendiğini dile getiren Dönmez, "Elimizden geldiğince bize sunulan bu imkandan istifade etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Geziye katılanlardan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Beyza Pektemek de geziye üçüncü kez katıldığını, her seferinde yeni yerler keşfetmekten, yeni arkadaşlıklar kurmaktan memnun olduğunu vurguladı.

Pektemek, "Gezimiz çok güzel bir şekilde devam ediyor. Benim tarih konusunda özel ilgim var ve Vakfın bana bu imkanı sağlaması çok güzel oldu." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.