pendik escort bayan
ak

Şehit Askeri 10 bin kişi uğurladı

01.08.2016 - 14:51, Güncelleme: 01.08.2016 - 14:51
 

Şehit Askeri 10 bin kişi uğurladı

Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile şehit er Doğan Kaya'nın cenazesi baba ocağı Şarkışla ilçesi Gülsuyu Meydanı'na getirildi.

10 BİN KİŞİ UĞURLADISivas Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile şehit er Doğan Kaya'nın cenazesi baba ocağı Şarkışla ilçesi Gülsuyu Meydanı'na getirildi. Tören öncesi şehidin annesi Hüsne Kaya, cenaze aracında bulunan oğlunun Türk bayrağına sarılı cenazesine sarılarak, "Yavrum" diye ağıt yaktı. Gözyaşı döken acılı anneyi yakınları ve sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı. Ardından meydanda kılınan öğle namazının ardından şehidin cenazesi silah arkadaşları tarafından alınarak törenin yapılacağı alana getirildi. Askeri görevini tamamlamasına üç ay kala şehit olan Doğan Kaya'nın önce özgeçmişi okundu. Ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Davut Gül, Tokat Jandarma Komutanı Vekili Bektaş Arslan, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan vekili Albay Çağlayan Polat, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.Cenaze namazı sırasında Vali Davut Gül'ün yanında saf tutan baba Yılmaz Kaya ile şehidin ağabeyi Kaan Kaya, tören boyunca metanetini korumaya çalıştı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin bazı yakınları tabuta sarılarak öptü. Cenaze daha sonra bir süre silah arkadaşları tarafından taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada baba Yılmaz Kaya ve şehidin ağabeyi Kaan, top arabasına çıkarak bir süre şehitle birlikte hareket etti. Şehit Kaya'nın cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak Şarkışla Garnizon Şehitliğine götürüldü ve burada toprağa verildi. UZMAN ÇAVUŞ OLMAK İSTİYORDUYılmaz-Hüsne Kaya çiftinin 3 çocuğundan ikincisi olan şehit jandarma er Doğan Kaya'nın askerlik görevini bitirmesinin ardından, uzman çavuş olarak askerde kalmayı istediği öğrenildi. Yakınları Kaya'nın bunun hayalini kurduğunu dile getirdi.FOTOĞRAFLI
Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile şehit er Doğan Kaya'nın cenazesi baba ocağı Şarkışla ilçesi Gülsuyu Meydanı'na getirildi.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile şehit er Doğan Kaya'nın cenazesi baba ocağı Şarkışla ilçesi Gülsuyu Meydanı'na getirildi. Tören öncesi şehidin annesi Hüsne Kaya, cenaze aracında bulunan oğlunun Türk bayrağına sarılı cenazesine sarılarak, "Yavrum" diye ağıt yaktı. Gözyaşı döken acılı anneyi yakınları ve sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı.

Ardından meydanda kılınan öğle namazının ardından şehidin cenazesi silah arkadaşları tarafından alınarak törenin yapılacağı alana getirildi. Askeri görevini tamamlamasına üç ay kala şehit olan Doğan Kaya'nın önce özgeçmişi okundu. Ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Davut Gül, Tokat Jandarma Komutanı Vekili Bektaş Arslan, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan vekili Albay Çağlayan Polat, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cenaze namazı sırasında Vali Davut Gül'ün yanında saf tutan baba Yılmaz Kaya ile şehidin ağabeyi Kaan Kaya, tören boyunca metanetini korumaya çalıştı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin bazı yakınları tabuta sarılarak öptü. Cenaze daha sonra bir süre silah arkadaşları tarafından taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada baba Yılmaz Kaya ve şehidin ağabeyi Kaan, top arabasına çıkarak bir süre şehitle birlikte hareket etti. Şehit Kaya'nın cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak Şarkışla Garnizon Şehitliğine götürüldü ve burada toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ OLMAK İSTİYORDU

Yılmaz-Hüsne Kaya çiftinin 3 çocuğundan ikincisi olan şehit jandarma er Doğan Kaya'nın askerlik görevini bitirmesinin ardından, uzman çavuş olarak askerde kalmayı istediği öğrenildi. Yakınları Kaya'nın bunun hayalini kurduğunu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Şehit Askeri 10 bin kişi uğurladı

Şehit Askeri 10 bin kişi uğurladı

Şehit Askeri 10 bin kişi uğurladı

Şehit Askeri 10 bin kişi uğurladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.