pendik escort bayan
ak

Seçmeni Engelleme İddiası

24.06.2018 - 17:58, Güncelleme: 24.06.2018 - 17:58
 

Seçmeni Engelleme İddiası

Sarız ilçesinde bir mahallede seçimi boykot edenlerin, boykot kararına uymayan seçmenlerin oy kullanmalarını engellemek istediği iddia edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Sarız ilçesinde bir mahallede seçimi boykot edenlerin, boykot kararına uymayan seçmenlerin oy kullanmalarını engellemek istediği öne sürüldü.Sarız'ın 208 seçmeni bulunan Tekneli Mahallesi'nin bazı sakinleri, arazilerinin tapulaştırma çalışmalarında sorun yaşadıklarını gerekçe göstererek, seçimlerde oy kullanmama kararı aldı. Boykot kararı alanlardan bazılarının, karara uymayıp oy kullanmak isteyen seçmenleri engellediği iddiası üzerine Sarız Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçe seçim kurulu görevlileri ve jandarma ekipleriyle Tekneli Mahallesi'ne gitti.Seçmenin hür iradesinin engellenmemesi yönünde mahalleliyi uyaran Solmaz ve ekipler, önlem alarak 20 kişinin oy kullanmasını sağladı.Kaymakam Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu durumun bazı sosyal medya mecralarında farklı yansıtılmaya çalışıldığını belirterek, "Seçimde oy kullanmama kararı alan bazı vatandaşların, oy kullanmak isteyen seçmenlerin sandık başına gitmesine engel olmaya çalıştığı ihbarını aldık. Jandarma ekiplerimizle bu kişileri sandık başından uzak tutarak, vatandaşların hür iradesini sandığa yansıtmalarını sağladık. Bu sırada provokatör olarak davranan birkaç kişiyi kontrol altında tuttuk, gözaltına almadık. Bu durum, vatandaşa baskı yaptığımız şeklinde yanlış yansıtılmaya çalışıldı. Mahallede olumsuz bir durum yok. 17 seçmen oy kullandı." diye konuştu.
Sarız ilçesinde bir mahallede seçimi boykot edenlerin, boykot kararına uymayan seçmenlerin oy kullanmalarını engellemek istediği iddia edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Sarız ilçesinde bir mahallede seçimi boykot edenlerin, boykot kararına uymayan seçmenlerin oy kullanmalarını engellemek istediği öne sürüldü.

Sarız'ın 208 seçmeni bulunan Tekneli Mahallesi'nin bazı sakinleri, arazilerinin tapulaştırma çalışmalarında sorun yaşadıklarını gerekçe göstererek, seçimlerde oy kullanmama kararı aldı.

Boykot kararı alanlardan bazılarının, karara uymayıp oy kullanmak isteyen seçmenleri engellediği iddiası üzerine Sarız Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçe seçim kurulu görevlileri ve jandarma ekipleriyle Tekneli Mahallesi'ne gitti.

Seçmenin hür iradesinin engellenmemesi yönünde mahalleliyi uyaran Solmaz ve ekipler, önlem alarak 20 kişinin oy kullanmasını sağladı.

Kaymakam Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu durumun bazı sosyal medya mecralarında farklı yansıtılmaya çalışıldığını belirterek, "Seçimde oy kullanmama kararı alan bazı vatandaşların, oy kullanmak isteyen seçmenlerin sandık başına gitmesine engel olmaya çalıştığı ihbarını aldık. Jandarma ekiplerimizle bu kişileri sandık başından uzak tutarak, vatandaşların hür iradesini sandığa yansıtmalarını sağladık. Bu sırada provokatör olarak davranan birkaç kişiyi kontrol altında tuttuk, gözaltına almadık. Bu durum, vatandaşa baskı yaptığımız şeklinde yanlış yansıtılmaya çalışıldı. Mahallede olumsuz bir durum yok. 17 seçmen oy kullandı." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.