pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Saygı ve özlemle anıyoruz

Siyaset 10.11.2014 - 10:20, Güncelleme: 10.11.2014 - 10:20
 

Saygı ve özlemle anıyoruz

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde törenlerle anılıyor.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer devlet erkanı, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.   Aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı ve bayraklar yarıya indirildi.   TBMM'de tören   Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 76. yılı nedeniyle TBMM'de tören düzenlendi.      Törene, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Haydar Çiftçi ve Kemal Kaya ile TBMM İdari Teşkilatı yöneticileri ve Meclis çalışanları katıldı.   Yakut, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na "TBMM Başkanlığı" yazılı, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu.   Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunan Yakut ve törene katılanlar, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.        Anma etkinliklerinde bir ilk de gerçekleştirildi. Devlet töreni kapsamında Türk yıldızları ve Solotürk, Anıtkabir üzerinde ilk defa uçuş gerçekleştidi. Türk yıldızları uçuş sırasında Anıtkabir üzerinde kalp çizdi.         'Asaletini Özledik' Türk Silahlı Kuvvetlerince, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla afiş hazırlandı.   Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, hazırlanan 4 farklı afişe yer verildi.     "Asaletini, zarafetini, bilgeliğini...Seni özledik", "Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz" ve "Bizimle bizde yaşıyorsun" ifadelerinin kullanıldığı afişlerde, Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşların fotoğrafları da yer aldı. Bir afişte ise Anıtkabir'de gönüllüler tarafından oluşturulan Atatürk portresi ve imzası kullanıldı.     Kaynak: Dunya.com     haber, Anıtkabir, deki, Resmi, Törende, Bir, İlk, Gerçekleşti, haberler, haberi, haberleri, HABER, HABERLER, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyib Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal, Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip, Anıtkabir, Atatürk, R.T.E
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde törenlerle anılıyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer devlet erkanı, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

 

Aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı ve bayraklar yarıya indirildi.

 

TBMM'de tören

 

Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 76. yılı nedeniyle TBMM'de tören düzenlendi.   

 

Törene, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Haydar Çiftçi ve Kemal Kaya ile TBMM İdari Teşkilatı yöneticileri ve Meclis çalışanları katıldı.

 

Yakut, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na "TBMM Başkanlığı" yazılı, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu.

 

Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunan Yakut ve törene katılanlar, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

 

  

 

Anma etkinliklerinde bir ilk de gerçekleştirildi. Devlet töreni kapsamında Türk yıldızları ve Solotürk, Anıtkabir üzerinde ilk defa uçuş gerçekleştidi. Türk yıldızları uçuş sırasında Anıtkabir üzerinde kalp çizdi.

 

 

 

 

'Asaletini Özledik'

Türk Silahlı Kuvvetlerince, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla afiş hazırlandı.

 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, hazırlanan 4 farklı afişe yer verildi.

 

 

"Asaletini, zarafetini, bilgeliğini...Seni özledik", "Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz" ve "Bizimle bizde yaşıyorsun" ifadelerinin kullanıldığı afişlerde, Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşların fotoğrafları da yer aldı. Bir afişte ise Anıtkabir'de gönüllüler tarafından oluşturulan Atatürk portresi ve imzası kullanıldı.

 

 

Kaynak: Dunya.com

 

 

haber, Anıtkabir, deki, Resmi, Törende, Bir, İlk, Gerçekleşti, haberler, haberi, haberleri, HABER, HABERLER, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyib Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal, Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip, Anıtkabir, Atatürk, R.T.E

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.