pendik escort bayan
ak

Şarkışla'da "3. Emlek Aşıklar Festivali" Yapıldı

Siyaset 07.06.2019 - 11:48, Güncelleme: 07.06.2019 - 11:48
 

Şarkışla'da "3. Emlek Aşıklar Festivali" Yapıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde "3. Emlek Aşıklar Festivali" düzenlendi. Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için düzenlenen...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde "3. Emlek Aşıklar Festivali" düzenlendi. Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için düzenlenen festival, Eskiyurt köyünde başladı. Festivalde Moğollar Müzik Gurubu, Mustafa Özarslan ile mahalli sanatçılar Şarkışla 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda konser verdi. Emlek Aşıklar Festivali Tertip Komitesi adına konuşan sanatçı Mustafa Özarslan, festivalin coşkuyla geçtiğini belirterek, "Kendi kültürüne değer veren, gelecek kuşaklara onu aktarma çabası ile yola çıkan bütün arkadaşlarımla birlikte buradayız." dedi. Özarslan, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Sanatçı Cahit Berkay ise dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in memleketi Şarkışla’da bulunmak ve burada eserini söylemekten mutluluk duyduğunu belirtti. Sivas’a ilk kez geldiğini aktaran Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca da “Özellikle Şarkışla’da, Aşık Veysel topraklarında onun bir türküsünü çaldık, seslendirdik. Çok önemli bir etkinlikti bizim için. Burada olmaktan dolayı kıvançlıyız, onurluyuz." diye konuştu.
SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde "3. Emlek Aşıklar Festivali" düzenlendi. Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için düzenlenen...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde "3. Emlek Aşıklar Festivali" düzenlendi.

Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için düzenlenen festival, Eskiyurt köyünde başladı. Festivalde Moğollar Müzik Gurubu, Mustafa Özarslan ile mahalli sanatçılar Şarkışla 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda konser verdi.

Emlek Aşıklar Festivali Tertip Komitesi adına konuşan sanatçı Mustafa Özarslan, festivalin coşkuyla geçtiğini belirterek, "Kendi kültürüne değer veren, gelecek kuşaklara onu aktarma çabası ile yola çıkan bütün arkadaşlarımla birlikte buradayız." dedi.

Özarslan, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sanatçı Cahit Berkay ise dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in memleketi Şarkışla’da bulunmak ve burada eserini söylemekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Sivas’a ilk kez geldiğini aktaran Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca da “Özellikle Şarkışla’da, Aşık Veysel topraklarında onun bir türküsünü çaldık, seslendirdik. Çok önemli bir etkinlikti bizim için. Burada olmaktan dolayı kıvançlıyız, onurluyuz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.