pendik escort bayan
ak

Sarıkaya'da Kızılelma Şehitlik Anıtı Açıldı

13.07.2017 - 20:33, Güncelleme: 13.07.2017 - 20:33
 

Sarıkaya'da Kızılelma Şehitlik Anıtı Açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kızılelma Şehitlik Anıtı, törenle açıldı.Törenin açılışında konuşan...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kızılelma Şehitlik Anıtı, törenle açıldı.Törenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ömer Açıkel, şehitlik anıtının mimarisinde Türk tarihini yansıtmaya çalıştıklarını belirtti. Bu tasarımın tamamen kendilerine ait olduğunu ifade eden Başkan Açıkel, özellikle Doğuda, Güneydoğuda vatani görevini yapan asker ve polislerin, düşmanların hain emellerine karşı gövdelerini siper ettiğini söyledi.Şehitlerin anısını yaşatmak için bu anıtı yaptıklarını aktaran Açıkel, şunları kaydetti:"Onlar, toprağı bizim için vatan yapıyorlar. Onların aziz hatıralarını yaşatmak adına bizim uğruna öldükleri şehitleri yaşatmamız gerekiyor. Şehitler, vatan için can veriyor, bayrak için can veriyor. Bizler de bu değerler uğruna yaşamalıyız. Biz, Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği talebi üzerine ilçenin tam ortasında bir şehitlik anıtı yapacağımıza söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun."
YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kızılelma Şehitlik Anıtı, törenle açıldı.Törenin açılışında konuşan...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kızılelma Şehitlik Anıtı, törenle açıldı.

Törenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ömer Açıkel, şehitlik anıtının mimarisinde Türk tarihini yansıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu tasarımın tamamen kendilerine ait olduğunu ifade eden Başkan Açıkel, özellikle Doğuda, Güneydoğuda vatani görevini yapan asker ve polislerin, düşmanların hain emellerine karşı gövdelerini siper ettiğini söyledi.

Şehitlerin anısını yaşatmak için bu anıtı yaptıklarını aktaran Açıkel, şunları kaydetti:

"Onlar, toprağı bizim için vatan yapıyorlar. Onların aziz hatıralarını yaşatmak adına bizim uğruna öldükleri şehitleri yaşatmamız gerekiyor. Şehitler, vatan için can veriyor, bayrak için can veriyor. Bizler de bu değerler uğruna yaşamalıyız. Biz, Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği talebi üzerine ilçenin tam ortasında bir şehitlik anıtı yapacağımıza söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.