pendik escort bayan
ak

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

08.01.2017 - 16:33, Güncelleme: 08.01.2017 - 16:33
 

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı dolayısıyla şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı dolayısıyla şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle Ahmet Tozluklu Şehitliğine kadar yürüdü. Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak" temasıyla yapılan Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, burada şehitler ve gaziler için dua etti.Şehitlik önünde vatandaşlara konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Sarıkamış şehitlerini ve bütün şehitleri rahmetle ve saygıyla andıklarını söyledi.Şentürk, "22 Aralık 1914’te Sarıkamış’ta Osmanlı Ordusu ve Ruslar arasında başlayan savaşta Osmanlı Ordusu 90 bin civarında şehit verdi. Şehitlerimizin bir kısmı Sarıkamış’ta soğuktan donarak şehit oldular. Kıyafetleri soğuğa oldukça dayanıklı olan Rus ordusu, donarak şehit olan ordu mensuplarımız için ‘Biz onlara ulaşmadan, onlar donarak Allah’a ulaşmıştı’ diyorlardı. Bizler de şehitlerimiz4in anısına, hatıralarını genç zihinlerde canlı tutmak ve gençlerimizde tarih bilincini ve şuurunu oluşturmak maksadıyla ülkemizin her tarafında yürüyüşler tertip ediyoruz. Sarıkamış'ta olsun, Yemen'de olsun, Çanakkale'de olsun her aileden mutlaka şehit ya da şehitler vardır. Bu duygularla, bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum." dedi.Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Gençlik Merkezi Müdürü Emre Aslan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı dolayısıyla şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı dolayısıyla şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.

Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle Ahmet Tozluklu Şehitliğine kadar yürüdü.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi tarafından "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak" temasıyla yapılan Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, burada şehitler ve gaziler için dua etti.

Şehitlik önünde vatandaşlara konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Sarıkamış şehitlerini ve bütün şehitleri rahmetle ve saygıyla andıklarını söyledi.

Şentürk, "22 Aralık 1914’te Sarıkamış’ta Osmanlı Ordusu ve Ruslar arasında başlayan savaşta Osmanlı Ordusu 90 bin civarında şehit verdi. Şehitlerimizin bir kısmı Sarıkamış’ta soğuktan donarak şehit oldular. Kıyafetleri soğuğa oldukça dayanıklı olan Rus ordusu, donarak şehit olan ordu mensuplarımız için ‘Biz onlara ulaşmadan, onlar donarak Allah’a ulaşmıştı’ diyorlardı. Bizler de şehitlerimiz4in anısına, hatıralarını genç zihinlerde canlı tutmak ve gençlerimizde tarih bilincini ve şuurunu oluşturmak maksadıyla ülkemizin her tarafında yürüyüşler tertip ediyoruz. Sarıkamış'ta olsun, Yemen'de olsun, Çanakkale'de olsun her aileden mutlaka şehit ya da şehitler vardır. Bu duygularla, bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum." dedi.

Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Gençlik Merkezi Müdürü Emre Aslan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.