pendik escort bayan
ak

Sandıktaki Çeyizler, Ekonomiye Kazandırılıyor

25.05.2017 - 11:38, Güncelleme: 25.05.2017 - 11:38
 

Sandıktaki Çeyizler, Ekonomiye Kazandırılıyor

Kırşehir'in Kaman ilçesinde açılan meslek edindirme kurslarına katılan ev hanımları, aralarında geçmişi 100 yıla dayananların da olduğu atıl durumdaki çeyizlerini süs eşyalarına, tül perdeleri gelinliklere dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlıyor- Ev ha

KIRŞEHİR (AA) - ALİ GÜNEŞ - Kırşehir'in Kaman ilçesinde açılan kurslara katılan 20-60 yaşlarındaki kadınlar, sandıklarında bulunan atıl durumdaki çeyizlerini işleyerek birbirinden güzel ürünlere dönüştürüyor.Halk Eğitim Merkezi'nde açılan farklı dallardaki el becerisi kursuna katılan 85 ev hanımı, sandıklarında uzun yıllar beklettikleri çeyizlerini kullanarak farklı ürünler ortaya çıkarıyor.Aralarında asırlıkların da bulunduğu yadigar kumaşları işleyerek farklı ürünlere dönüştüren, tül perdelerden gelinlik tasarlayan, atıl kumaşlardan elbise diken kursiyerler, aile bütçelerine katkı sağlamak için açtıkları sergide ürünlerini satışa sundu.Kaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el işi üzerine planlanan 6 kursa katılan 85 ev hanımının büyük bir heyecan ve istekle eğitimlerine devam ettiğini söyledi.Eğitimlerin ardından kadınların el işi ürünler yapmaya başladığını ifade eden Can, bunun için kursiyerlerin evlerinde kullanılmayan kumaşların, süs eşyalarının ve sandıklarında bekleyen atıl durumdaki çeyizlerinin değerlendirildiğini dile getirdi.- 100 yıllık kumaş kolye olduKursiyerlerden Hatice Kalaycı da atıl durumda bekleyen çeyizindeki 100 yıllık kumaşı, burada değerlendirerek kolye yapımında kullandığını anlattı.Halk Eğitim Merkezi'nde el becerilerini geliştirdiklerini vurgulayan Kalaycı, "Goblen işi olan bu ürün yıllar öncesinden, yaklaşık 100 yılı aşkın bir süre öncesinden işlenmiş. Biz bu tarihi kumaşı kolyeye monte ederek güncel haliyle kullanılabilir şekle getirdik.'' dedi.Kursun çok verimli geçtiğini belirten Handan Şahin de 8 ay boyunca kolyeden yatak ve yastık örtülerine, hediyelik eşyalara kadar bir çok ürün yaptıklarını kaydetti.Kursta yaptıkları üretimin ev hanımlarına çok büyük ekonomik katkısı olduğuna işaret eden Şahin, "Ev hanımları hem el işi sanatını öğrendiler hem de ticaretini yapıp sattılar. Ekonomilerine katkıda bulundular. Evlerimizdeki sandıklarda bulunan eşyaları geri dönüşümle kullanıma kazandırdık. Bu şekilde hanımlar eski eşyalarını değerlendirmiş oldular." diye konuştu.Giyim öğretmeni Zeynep Karaca ise, ev hanımlarının, ürünlerinin tasarımlarını da yaptığını belirterek, perdecilerden aldıkları atık tüllerden gelinlik, çeyizlerindeki motifli kumaşlardan da elbise yaptıklarını aktardı.
Kırşehir'in Kaman ilçesinde açılan meslek edindirme kurslarına katılan ev hanımları, aralarında geçmişi 100 yıla dayananların da olduğu atıl durumdaki çeyizlerini süs eşyalarına, tül perdeleri gelinliklere dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlıyor- Ev ha

KIRŞEHİR (AA) - ALİ GÜNEŞ - Kırşehir'in Kaman ilçesinde açılan kurslara katılan 20-60 yaşlarındaki kadınlar, sandıklarında bulunan atıl durumdaki çeyizlerini işleyerek birbirinden güzel ürünlere dönüştürüyor.

Halk Eğitim Merkezi'nde açılan farklı dallardaki el becerisi kursuna katılan 85 ev hanımı, sandıklarında uzun yıllar beklettikleri çeyizlerini kullanarak farklı ürünler ortaya çıkarıyor.

Aralarında asırlıkların da bulunduğu yadigar kumaşları işleyerek farklı ürünlere dönüştüren, tül perdelerden gelinlik tasarlayan, atıl kumaşlardan elbise diken kursiyerler, aile bütçelerine katkı sağlamak için açtıkları sergide ürünlerini satışa sundu.

Kaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el işi üzerine planlanan 6 kursa katılan 85 ev hanımının büyük bir heyecan ve istekle eğitimlerine devam ettiğini söyledi.

Eğitimlerin ardından kadınların el işi ürünler yapmaya başladığını ifade eden Can, bunun için kursiyerlerin evlerinde kullanılmayan kumaşların, süs eşyalarının ve sandıklarında bekleyen atıl durumdaki çeyizlerinin değerlendirildiğini dile getirdi.

- 100 yıllık kumaş kolye oldu

Kursiyerlerden Hatice Kalaycı da atıl durumda bekleyen çeyizindeki 100 yıllık kumaşı, burada değerlendirerek kolye yapımında kullandığını anlattı.

Halk Eğitim Merkezi'nde el becerilerini geliştirdiklerini vurgulayan Kalaycı, "Goblen işi olan bu ürün yıllar öncesinden, yaklaşık 100 yılı aşkın bir süre öncesinden işlenmiş. Biz bu tarihi kumaşı kolyeye monte ederek güncel haliyle kullanılabilir şekle getirdik.'' dedi.

Kursun çok verimli geçtiğini belirten Handan Şahin de 8 ay boyunca kolyeden yatak ve yastık örtülerine, hediyelik eşyalara kadar bir çok ürün yaptıklarını kaydetti.

Kursta yaptıkları üretimin ev hanımlarına çok büyük ekonomik katkısı olduğuna işaret eden Şahin, "Ev hanımları hem el işi sanatını öğrendiler hem de ticaretini yapıp sattılar. Ekonomilerine katkıda bulundular. Evlerimizdeki sandıklarda bulunan eşyaları geri dönüşümle kullanıma kazandırdık. Bu şekilde hanımlar eski eşyalarını değerlendirmiş oldular." diye konuştu.

Giyim öğretmeni Zeynep Karaca ise, ev hanımlarının, ürünlerinin tasarımlarını da yaptığını belirterek, perdecilerden aldıkları atık tüllerden gelinlik, çeyizlerindeki motifli kumaşlardan da elbise yaptıklarını aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.