pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"Sanayinin Çarkları Üretim Ve Kalkınma İçin Dönüyor"

Spor 02.04.2018 - 10:43, Güncelleme: 02.04.2018 - 10:43
 

"Sanayinin Çarkları Üretim Ve Kalkınma İçin Dönüyor"

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan:- "Türkiye artık eski Türkiye değil. Sanayinin çarkları üretim ve kalkınma için dönmeye devam etmektedir"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 büyümesiyle ilgili, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Sanayinin çarkları üretim ve kalkınma için dönmeye devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.Nursaçan, yazılı açıklamasında, dünyada ve komşu ülkelerde yaşanan politik gelişmeler, terör olayları ve AB ile ilişkilerin sorunlu bir sürece dönüşmesinin, 2017 yılında Türkiye'yi zorladığını vurguladı.Yaşanan tüm olumsuzlukların ortaya çıkardığı belirsizliklerin iş dünyasını tedirgin ettiğini ancak buna rağmen Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 büyüdüğünü, 2017 yılı 4. çeyrek büyümesinin yüzde 7,3 olduğunu belirten Nursaçan, şunları kaydetti:"Türkiye ekonomisinin, bu büyüme verisiyle OECD ülkeleri arasında yüzde 8,4 büyüyen İrlanda’dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olması, hepimizi gururlandırmıştır.Türkiye ekonomisi 2017’de yüzde 7,4 büyümüş ve böylece dünya ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturan G-20’de lider olmuştur.Ayrıca bu oran ile Türkiye, artık daha yüksek bir büyüme platosuna yerleşerek, son 10 yılda kişi başı gelirde 10 bin-11 bin dolar bandında yaşadığı sıkışmayı bir şekilde kırmış olacak, daha yüksek kişi başı gelir rakamını zorlayacaktır.Ülkemizin ithalat ve ihracat rakamlarına bakıldığında ise endişe verici bir durum olmadığı gayet net biçimde görülebilir."TİM tarafından bu yılın mart ayına ilişkin açıklanan ihracat verilerinin de memnuniyet verici olduğuna dikkati çeken Nursaçan, şöyle devam etti:"Martta ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artarak 15 milyar 106 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Yılın ilk üç ayında ise ihracat 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 10,4 yükselerek, 40 milyar 727 milyon dolara çıktı.Türkiye artık eski Türkiye değil. Sanayinin çarkları üretim ve kalkınma için dönmeye devam etmektedir. Bizler de sanayiciler olarak, üzerimize düşen görevleri sonuna kadar devam ettirip, sanayimizin çarklarını işletmeye, üretim ve istihdama katkı vermeye, devletimizin ve milletimizin yanında her zaman olduğu gibi saf tutarak ülkemizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz."
Kayseri OSB Başkanı Nursaçan:- "Türkiye artık eski Türkiye değil. Sanayinin çarkları üretim ve kalkınma için dönmeye devam etmektedir"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 büyümesiyle ilgili, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Sanayinin çarkları üretim ve kalkınma için dönmeye devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Nursaçan, yazılı açıklamasında, dünyada ve komşu ülkelerde yaşanan politik gelişmeler, terör olayları ve AB ile ilişkilerin sorunlu bir sürece dönüşmesinin, 2017 yılında Türkiye'yi zorladığını vurguladı.

Yaşanan tüm olumsuzlukların ortaya çıkardığı belirsizliklerin iş dünyasını tedirgin ettiğini ancak buna rağmen Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 büyüdüğünü, 2017 yılı 4. çeyrek büyümesinin yüzde 7,3 olduğunu belirten Nursaçan, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisinin, bu büyüme verisiyle OECD ülkeleri arasında yüzde 8,4 büyüyen İrlanda’dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olması, hepimizi gururlandırmıştır.Türkiye ekonomisi 2017’de yüzde 7,4 büyümüş ve böylece dünya ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturan G-20’de lider olmuştur.Ayrıca bu oran ile Türkiye, artık daha yüksek bir büyüme platosuna yerleşerek, son 10 yılda kişi başı gelirde 10 bin-11 bin dolar bandında yaşadığı sıkışmayı bir şekilde kırmış olacak, daha yüksek kişi başı gelir rakamını zorlayacaktır.Ülkemizin ithalat ve ihracat rakamlarına bakıldığında ise endişe verici bir durum olmadığı gayet net biçimde görülebilir."

TİM tarafından bu yılın mart ayına ilişkin açıklanan ihracat verilerinin de memnuniyet verici olduğuna dikkati çeken Nursaçan, şöyle devam etti:

"Martta ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artarak 15 milyar 106 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Yılın ilk üç ayında ise ihracat 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 10,4 yükselerek, 40 milyar 727 milyon dolara çıktı.Türkiye artık eski Türkiye değil. Sanayinin çarkları üretim ve kalkınma için dönmeye devam etmektedir. Bizler de sanayiciler olarak, üzerimize düşen görevleri sonuna kadar devam ettirip, sanayimizin çarklarını işletmeye, üretim ve istihdama katkı vermeye, devletimizin ve milletimizin yanında her zaman olduğu gibi saf tutarak ülkemizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.