pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sahurda Sadece Su İçmek Zararlı

24.05.2017 - 14:13, Güncelleme: 24.05.2017 - 14:13
 

Sahurda Sadece Su İçmek Zararlı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ramazan ayında sahurda sadece su içmenin zararlı olduğunu belirtti.Demirbaş yaptığı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ramazan ayında sahurda sadece su içmenin zararlı olduğunu belirtti.Demirbaş yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların ramazan ayında orucu sıcak yaz günlerinde tutacaklarını, bu nedenlede beslenme ve yaşam şekillerine daha çok önem vermeleri gerektiğini belirtti."Sahura kalkılmaması ya da gece sadece su içilmesinin zararlı" olduğunu ifade eden Demirbaş şunları kaydetti:"Açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Bu durumun aksine eğer sahur öğünü, ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalıdır.- Sahurda hafif kahvaltı yapılmalıSahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir ya da çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün tercih edilebilir. Gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur gibi yemekleri tüketmesi, aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile hamur işlerinden uzak durulması uygun olacaktır. - İftarda hızlı yemeyinİftarda kan şekeri çok düşük olduğundan kısa sürede çok miktarda besin tüketme isteği doğmaktadır. Yapılan en büyük hatalardan birisi de çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketmektir. Beyin doyma emrini yemekten 15-20 dakika sonra verir. Çok hızlı yemek yendiğinde bu süre zarfında fazla miktarda, enerjisi yüksek besinler yenilir ve bu durum hem sağlık açısından risk oluşturabilir hem de ilerleyen günlerde kilo alımına zemin hazırlayabilir."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ramazan ayında sahurda sadece su içmenin zararlı olduğunu belirtti.Demirbaş yaptığı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, ramazan ayında sahurda sadece su içmenin zararlı olduğunu belirtti.

Demirbaş yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların ramazan ayında orucu sıcak yaz günlerinde tutacaklarını, bu nedenlede beslenme ve yaşam şekillerine daha çok önem vermeleri gerektiğini belirtti.

"Sahura kalkılmaması ya da gece sadece su içilmesinin zararlı" olduğunu ifade eden Demirbaş şunları kaydetti:

"Açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Bu durumun aksine eğer sahur öğünü, ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalıdır.

- Sahurda hafif kahvaltı yapılmalı

Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir ya da çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün tercih edilebilir. Gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur gibi yemekleri tüketmesi, aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile hamur işlerinden uzak durulması uygun olacaktır.

- İftarda hızlı yemeyin

İftarda kan şekeri çok düşük olduğundan kısa sürede çok miktarda besin tüketme isteği doğmaktadır. Yapılan en büyük hatalardan birisi de çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketmektir. Beyin doyma emrini yemekten 15-20 dakika sonra verir. Çok hızlı yemek yendiğinde bu süre zarfında fazla miktarda, enerjisi yüksek besinler yenilir ve bu durum hem sağlık açısından risk oluşturabilir hem de ilerleyen günlerde kilo alımına zemin hazırlayabilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.