pendik escort bayan
ak

“Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” Semineri

Yaşam 04.10.2016 - 11:58, Güncelleme: 04.10.2016 - 11:58
 

“Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” Semineri

Yenimahalle Belediyesi, Gazi Üniversitesi işbirliği ile “Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” semineri düzenledi

ANKARA (AA)- Yenimahalle Belediyesi, Gazi Üniversitesi işbirliği ile “Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” semineri düzenledi. Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi’nde 8 hafta sürecek “Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” semineri başladı.İki ay sürecek seminerde yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kemik erimesi, demans, alzheimer, sık görülen kanserler, idrar kaçırma, ev kazaları, düşmeler ve stres konuları ele alınacak. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeter Kitiş ve Araştırma Görevlisi Fatma Avşar, seminerin ilk haftasında yüksek tansiyon hastalığı hakkında katılımcılara bilgi verdi.Hastalığın hafif seyrettiğini ve çoğu zaman kişinin yüksek tansiyonu olup olmadığını bilmediğini belirten Yetiş, hastalığın belirtilerini ve nasıl kontrol altına alınabileceğini anlattı. Konuşmanın ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri hastalık ile ilgili sunum yaptı, ardından katılımcıların tansiyonlarını ölçtü. Öğrenciler ayrıcı katılımcılara yüksek tansiyon konusunda tavsiyelerde bulundu.
Yenimahalle Belediyesi, Gazi Üniversitesi işbirliği ile “Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” semineri düzenledi

ANKARA (AA)- Yenimahalle Belediyesi, Gazi Üniversitesi işbirliği ile “Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” semineri düzenledi.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi’nde 8 hafta sürecek “Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan” semineri başladı.

İki ay sürecek seminerde yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kemik erimesi, demans, alzheimer, sık görülen kanserler, idrar kaçırma, ev kazaları, düşmeler ve stres konuları ele alınacak.

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeter Kitiş ve Araştırma Görevlisi Fatma Avşar, seminerin ilk haftasında yüksek tansiyon hastalığı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Hastalığın hafif seyrettiğini ve çoğu zaman kişinin yüksek tansiyonu olup olmadığını bilmediğini belirten Yetiş, hastalığın belirtilerini ve nasıl kontrol altına alınabileceğini anlattı.

Konuşmanın ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri hastalık ile ilgili sunum yaptı, ardından katılımcıların tansiyonlarını ölçtü. Öğrenciler ayrıcı katılımcılara yüksek tansiyon konusunda tavsiyelerde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.