pendik escort bayan
ak

Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme Eğitimi

20.10.2017 - 17:13, Güncelleme: 20.10.2017 - 17:13
 

Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme Eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda mühendisleri, kent merkezindeki Necatibey İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrenci ve öğretmenlere,...

KIRŞEHİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda mühendisleri, kent merkezindeki Necatibey İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrenci ve öğretmenlere, sağlıklı ve dengeli beslenme eğitimi verdi.İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, gıda mühendisleri Mustafa Kaya ve Nazmiye Palabıyık, öğrenci ve öğretmenlere güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, besin savurganlığını önleme, beslenme sorunlarını azaltma yolları hakkında sunum yaptı. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapılarak insanların daha sağlıklı besleneceği anlatılan sunumda, öğrencilik ve çocukluk dönemlerinden itibaren düzenli beslenilmesi ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiği anlatıldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, çocukların beslenme biçiminin küçük yaşlarda şekillendiğini ve bu nedenle öğrencilere eğitim çalışmaları düzenlediklerini belirtti.Çocukları fast food ile ödüllendirmenin yanlış bir davranış olduğunu, süt ve yoğurt tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:"İsraf etmeden sağlıklı beslenilmelidir. Arakan'da insanlar açlık ve gıda sorunları çekmektedir. Arakan’da dünyanın gözü önünde masum insanlar öldürülüyor, bir yandan da katliam yapılıyor. Çeşitli hastalık bu bölgelerde kol geziyor. 2012 yılından bu yana oradaki insanlar her geçen gün şiddet ve açlığa maruz kalıyor. Arakan'da Müslümanlar açlıktan ölüyor. Biz ise israf içinde yüzüyoruz. İnsanın içi acıyor. Bunun için israf etmeden gıdalarımızı tüketmeliyiz. İsraf etmeden tüketmeye çocukluk, öğrencilik çağında başlamalıyız."Programın ardından ilk ve ortaokul öğrencilerine kuru üzüm, fındık ve meyve suyu dağıtıldı.
KIRŞEHİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda mühendisleri, kent merkezindeki Necatibey İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrenci ve öğretmenlere,...

KIRŞEHİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda mühendisleri, kent merkezindeki Necatibey İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrenci ve öğretmenlere, sağlıklı ve dengeli beslenme eğitimi verdi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, gıda mühendisleri Mustafa Kaya ve Nazmiye Palabıyık, öğrenci ve öğretmenlere güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, besin savurganlığını önleme, beslenme sorunlarını azaltma yolları hakkında sunum yaptı.

Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapılarak insanların daha sağlıklı besleneceği anlatılan sunumda, öğrencilik ve çocukluk dönemlerinden itibaren düzenli beslenilmesi ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiği anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, çocukların beslenme biçiminin küçük yaşlarda şekillendiğini ve bu nedenle öğrencilere eğitim çalışmaları düzenlediklerini belirtti.

Çocukları fast food ile ödüllendirmenin yanlış bir davranış olduğunu, süt ve yoğurt tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"İsraf etmeden sağlıklı beslenilmelidir. Arakan'da insanlar açlık ve gıda sorunları çekmektedir. Arakan’da dünyanın gözü önünde masum insanlar öldürülüyor, bir yandan da katliam yapılıyor. Çeşitli hastalık bu bölgelerde kol geziyor. 2012 yılından bu yana oradaki insanlar her geçen gün şiddet ve açlığa maruz kalıyor. Arakan'da Müslümanlar açlıktan ölüyor. Biz ise israf içinde yüzüyoruz. İnsanın içi acıyor. Bunun için israf etmeden gıdalarımızı tüketmeliyiz. İsraf etmeden tüketmeye çocukluk, öğrencilik çağında başlamalıyız."

Programın ardından ilk ve ortaokul öğrencilerine kuru üzüm, fındık ve meyve suyu dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.