pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sabancı Üniversitesi Cebrabıc Projesinin Türkiye Yürütücüsü Oldu

Spor 25.02.2017 - 15:58, Güncelleme: 25.02.2017 - 15:58
 

Sabancı Üniversitesi Cebrabıc Projesinin Türkiye Yürütücüsü Oldu

Sabancı Üniversitesi, Avrupa Komisyonunun Horizon 2020 Programı kapsamında başlattığı Avrupa-Brezilya İş ve İnovasyon İşbirliği Merkezi (CEBRABIC) Projesinin Türkiye yürütücüsü oldu

İSTANBUL (AA) - Sabancı Üniversitesi, Avrupa Komisyonu'nun Horizon 2020 Programı kapsamında başlattığı Avrupa-Brezilya İş ve İnovasyon İşbirliği Merkezi (CEBRABIC) Projesi'nin Türkiye yürütücüsü oldu.Sabancı Üniversitesi açıklamasına göre, CEBRABIC, AB üye ülkeleri ve Latin Amerika'nın önde gelen ekonomisi Brezilya arasındaki araştırma, teknoloji ve girişimcilik alanındaki iş birliğini artırmayı amaçlıyor.Bu proje üyesi olan konsorsiyum ortakları, CEBRABIC merkezini kurmak için 4 yıl boyunca birlikte çalışacak. Projenin koordinatörlüğünü Brezilya'daki Sanayi Odaları Federasyonu (Confederação Nacional da Indústria-CNI) ve Almanya'nın Berlin kentinde bulunan Fraunhofer IPK yürütecek.Projenin Türkiye koordinasyonunu Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Kurulu Direktörü Dilek Çetindamar üstleniyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen Çetindamar, Sabancı Üniversitesinin uluslararası bir iş birliği içinde yer almasının araştırma ve geliştirme iş birlikleri yapma konusunda birçok yeni kurumla tanışma ve beraber iş yapma olanağı yaratacağını bildirdi.CEBRABIC Projesi kapsamında ​Brezilya'da girişimcilik alanında bir mükemmelliyet merkezi sistemi kurulacağını ifade eden Çetindamar, bu merkezin AB ülkeleri arasındaki ilişkilerin kurulmasını ve araştırma-iş dünyası ilişkilerini organize edeceğini dile getirdi. Çetindamar, şunları kaydetti:"Biz de Sabancı Üniversitesi ekibi olarak bu merkezin kuruluşunda strateji oluşturulması, eğitim programlarının hazırlanması ve web sitelerinin oluşturulmasına katkıda bulunacağız. Uluslararası bir deneyim edinmiş olacağız. Bizim girişimcilik faaliyetlerimize de etkisi olacak. Bu proje sayesinde geliştirdiğimiz uluslararası iş birliklerinin bizim kuluçkamızda ve oluşturduğumuz ekosistemimizde bulunan girişimcilerle bağlantısını kurabilme şansımız olacak.Özellikle de Türkiye'den Brezilya'da iş yapmak isteyen veya halihazırda yapan kurumlarla ilişkiye geçilecek, proje ortaklıkları oluşturmaya çalışılacak. Ayrıca proje kapsamında oluşturulacak eğitim programlarını daha sonra üniversitemizde de kullanıma açacağız."CEBRABIC Projesinde Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Macaristan, Portekiz, İspanya ve Türkiye'den toplam 12 ortak kurum yer alıyor.
Sabancı Üniversitesi, Avrupa Komisyonunun Horizon 2020 Programı kapsamında başlattığı Avrupa-Brezilya İş ve İnovasyon İşbirliği Merkezi (CEBRABIC) Projesinin Türkiye yürütücüsü oldu

İSTANBUL (AA) - Sabancı Üniversitesi, Avrupa Komisyonu'nun Horizon 2020 Programı kapsamında başlattığı Avrupa-Brezilya İş ve İnovasyon İşbirliği Merkezi (CEBRABIC) Projesi'nin Türkiye yürütücüsü oldu.

Sabancı Üniversitesi açıklamasına göre, CEBRABIC, AB üye ülkeleri ve Latin Amerika'nın önde gelen ekonomisi Brezilya arasındaki araştırma, teknoloji ve girişimcilik alanındaki iş birliğini artırmayı amaçlıyor.

Bu proje üyesi olan konsorsiyum ortakları, CEBRABIC merkezini kurmak için 4 yıl boyunca birlikte çalışacak. Projenin koordinatörlüğünü Brezilya'daki Sanayi Odaları Federasyonu (Confederação Nacional da Indústria-CNI) ve Almanya'nın Berlin kentinde bulunan Fraunhofer IPK yürütecek.

Projenin Türkiye koordinasyonunu Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Kurulu Direktörü Dilek Çetindamar üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çetindamar, Sabancı Üniversitesinin uluslararası bir iş birliği içinde yer almasının araştırma ve geliştirme iş birlikleri yapma konusunda birçok yeni kurumla tanışma ve beraber iş yapma olanağı yaratacağını bildirdi.

CEBRABIC Projesi kapsamında ​Brezilya'da girişimcilik alanında bir mükemmelliyet merkezi sistemi kurulacağını ifade eden Çetindamar, bu merkezin AB ülkeleri arasındaki ilişkilerin kurulmasını ve araştırma-iş dünyası ilişkilerini organize edeceğini dile getirdi. Çetindamar, şunları kaydetti:

"Biz de Sabancı Üniversitesi ekibi olarak bu merkezin kuruluşunda strateji oluşturulması, eğitim programlarının hazırlanması ve web sitelerinin oluşturulmasına katkıda bulunacağız. Uluslararası bir deneyim edinmiş olacağız. Bizim girişimcilik faaliyetlerimize de etkisi olacak. Bu proje sayesinde geliştirdiğimiz uluslararası iş birliklerinin bizim kuluçkamızda ve oluşturduğumuz ekosistemimizde bulunan girişimcilerle bağlantısını kurabilme şansımız olacak.

Özellikle de Türkiye'den Brezilya'da iş yapmak isteyen veya halihazırda yapan kurumlarla ilişkiye geçilecek, proje ortaklıkları oluşturmaya çalışılacak. Ayrıca proje kapsamında oluşturulacak eğitim programlarını daha sonra üniversitemizde de kullanıma açacağız."

CEBRABIC Projesinde Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Macaristan, Portekiz, İspanya ve Türkiye'den toplam 12 ortak kurum yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.