pendik escort bayan
ak

Romantik İslamcılık gençleri zehirliyor

16.02.2015 - 10:05, Güncelleme: 16.02.2015 - 10:05
 

Romantik İslamcılık gençleri zehirliyor

Sosyal medyada son zamanlarda şaha kalkmış ve artık herkese yaka silktiren bir hareket var. Hareketin ismi çoktan koyuldu bile....

Sosyal medyada son zamanlarda şaha kalkmış ve artık herkese yaka silktiren bir hareket var. Hareketin ismi çoktan koyuldu bile. Romantik İslamcılık… Nefsanî arzularına İslami bir bakış açısı kazandırmak isteyen bu arkadaşların yapmak istediklerine gelin birkaç örnek verelim. “Seninle evimizde abdest kavgası yapmak istiyorum.” “Namaz örtümün yanında takken dursun istiyorum” “Sabah ezanı gibi seveceği biri lazım insana” “Elimden tutsa ve haydi cennete gidelim dese gelirdim.” Şimdi bu paylaşımların sosyal medyada yayılmasının sebeplerine bakalım. Lise ve üniversitedeki bazı ehli dünya kardeşlerimizin sokaklara çıkıp da ben şöyle şöyle kriterlere uygun bir eş arıyorum diyemeyeceği için sosyal medya üzerinden “Küpe takan erkek candır” gibi sözler yazarak “beni kabul etmek istiyorsanız küpe takmanız lazım” gibi kendi kriterlerini bizlere sunmaya çalışıyorlar. Daha sonra erkekler de kendi kriterlerini sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak “beni istiyorsanız sizin de böyle olmanız lazım ” gibi bir hal oluştu. Daha sonra gençler kendi tarzlarını bir kenara bırakarak başkalarının fikirleriyle şekillenmeye başladılar. Hal böyleyken durum Müslüman kesime de sıçradı ve gençler helal zannettikleri dairede kendi fikirlerini ön plana sunmaya başladılar. Hanımlar “Bir erkeğin en karizmatik olduğu an secdede olduğu andır.” gibi paylaşımlar yapmaya başladılar. Ve namazın asıl maksadına tamamen ters düştüler. İnsan namaz kılarken karizmatik değil namazın rıza ilahiye uygun olması lazımdır. Aslında evlilik öncesinde söylenildiğinde bu sözler kulağa etkileyici gelebilir. Belki de kahramanımız şöyle demişti. “Abi bir manita yaptım, beni her gün sabah namazına kaldırıyor ya.” Romantik İslamcılar kendilerine bu pencereden baktıkları zaman ne kadar komik bir duruma düştüklerini gayet iyi görebilirler. Allah Kuranı kerimde Hazreti Yusuf ile Züleyha’nın hikâyesini anlatırken bizler “Aa ne kadar da büyük bir aşk hikâyesi” diyelim diyerek mi anlattı, yoksa “Yusuf iffet olduktan sonra Züleyha afet olsa kaç yazar” dememiz için mi anlattı. Allah ayetlerini siz eski sevgilinize laf sokun diye indirmediği gibi, Peygamber efendimiz S.A.V’de siz yeni bir sevgili yaptığınız zaman ona güzel sözler söyleyin diye söylemedi. İslami sözler, ayet ve hadisler paylaşarak kız erkek sohbetleri kurmanız, haramı helal yapmaz.
Sosyal medyada son zamanlarda şaha kalkmış ve artık herkese yaka silktiren bir hareket var. Hareketin ismi çoktan koyuldu bile....

Sosyal medyada son zamanlarda şaha kalkmış ve artık herkese yaka silktiren bir hareket var. Hareketin ismi çoktan koyuldu bile. Romantik İslamcılık…

Nefsanî arzularına İslami bir bakış açısı kazandırmak isteyen bu arkadaşların yapmak istediklerine gelin birkaç örnek verelim.

“Seninle evimizde abdest kavgası yapmak istiyorum.”

“Namaz örtümün yanında takken dursun istiyorum”

“Sabah ezanı gibi seveceği biri lazım insana”

“Elimden tutsa ve haydi cennete gidelim dese gelirdim.”

Şimdi bu paylaşımların sosyal medyada yayılmasının sebeplerine bakalım.

Lise ve üniversitedeki bazı ehli dünya kardeşlerimizin sokaklara çıkıp da ben şöyle şöyle kriterlere uygun bir eş arıyorum diyemeyeceği için sosyal medya üzerinden “Küpe takan erkek candır” gibi sözler yazarak “beni kabul etmek istiyorsanız küpe takmanız lazım” gibi kendi kriterlerini bizlere sunmaya çalışıyorlar.

Daha sonra erkekler de kendi kriterlerini sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak “beni istiyorsanız sizin de böyle olmanız lazım ” gibi bir hal oluştu. Daha sonra gençler kendi tarzlarını bir kenara bırakarak başkalarının fikirleriyle şekillenmeye başladılar. Hal böyleyken durum Müslüman kesime de sıçradı ve gençler helal zannettikleri dairede kendi fikirlerini ön plana sunmaya başladılar. Hanımlar “Bir erkeğin en karizmatik olduğu an secdede olduğu andır.” gibi paylaşımlar yapmaya başladılar. Ve namazın asıl maksadına tamamen ters düştüler.

İnsan namaz kılarken karizmatik değil namazın rıza ilahiye uygun olması lazımdır.

Aslında evlilik öncesinde söylenildiğinde bu sözler kulağa etkileyici gelebilir. Belki de kahramanımız şöyle demişti. “Abi bir manita yaptım, beni her gün sabah namazına kaldırıyor ya.”

Romantik İslamcılar kendilerine bu pencereden baktıkları zaman ne kadar komik bir duruma düştüklerini gayet iyi görebilirler. Allah Kuranı kerimde Hazreti Yusuf ile Züleyha’nın hikâyesini anlatırken bizler “Aa ne kadar da büyük bir aşk hikâyesi” diyelim diyerek mi anlattı, yoksa “Yusuf iffet olduktan sonra Züleyha afet olsa kaç yazar” dememiz için mi anlattı. Allah ayetlerini siz eski sevgilinize laf sokun diye indirmediği gibi, Peygamber efendimiz S.A.V’de siz yeni bir sevgili yaptığınız zaman ona güzel sözler söyleyin diye söylemedi.

İslami sözler, ayet ve hadisler paylaşarak kız erkek sohbetleri kurmanız, haramı helal yapmaz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.