pendik escort bayan
ak

Roma Hamamı İçin Kamulaştırma Çalışmaları

02.03.2017 - 16:58, Güncelleme: 02.03.2017 - 16:58
 

Roma Hamamı İçin Kamulaştırma Çalışmaları

YOZGAT (AA) - Vali Kemal Yurtnaç, Sarıkaya ilçesinde bulunan Tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için kamulaştırılacak dükkan sahipleriyle...

YOZGAT (AA) - Vali Kemal Yurtnaç, Sarıkaya ilçesinde bulunan Tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için kamulaştırılacak dükkan sahipleriyle bir araya geldi.Sarızeybek Kültür Merkezi'nde esnaflarla konuşan Vali Yurtnaç, tarihi hamamı gün yüzüne çıkarma çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmalar devam ederken de halkın zararının olmaması ve kamunun menfaatlerini düşünerek hareket edildiğini belirtti. Tarihi Roma Hamamı’nın tanıtım potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Vali Yurtnaç, "Ben buradaki potansiyeli gördükten sonra bırakın Sarıkaya'yı Yozgat’ın tanıtımını Roma Hamamı üzerinden yapmayı planladık. Tanıtım çerçevesinde de her türlü adımı atıyoruz. Roma Hamamını UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'ne dahil ettirmek için girişimlerde bulunduk. Bu listeye dahil olmak bizim için önemli bir kazanım olacak. Onunla ilgili çalışmalara başladık. Kültürel miras listesine girmek için de başvurumuzu yaptık." diye konuştu. Halkın menfaatlerini ön planda tutacaklarını kaydeden Vali Yurtnaç bu çalışmaları yaparken vatandaşları mağdur etmeyeceklerine dikkati çekti.Sarıkaya'da büyük bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, şunları kaydetti:"Bu çalışmaları yaparken de bölge halkını hem kısa vadede hem orta vadede hem de uzun vadede sıkıntıya sokmamak gerekir. Bu bölgede iş yerleri için kamulaştırma yasası çerçevesinde işlemlere başlandı. Biz buranın bir mastır planını da yaptıracağız. Bu yapacaklarımızın her birini bir plan dahilinde yapacağız. Kendimize belirleyeceğimiz yol haritası ile birlikte çalışmalarımızı yapacağız. Öncelikle kamulaştırmayı bitireceğiz ve kamulaştırma bittikten sonra diğer adımları atacağız."
YOZGAT (AA) - Vali Kemal Yurtnaç, Sarıkaya ilçesinde bulunan Tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için kamulaştırılacak dükkan sahipleriyle...

YOZGAT (AA) - Vali Kemal Yurtnaç, Sarıkaya ilçesinde bulunan Tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için kamulaştırılacak dükkan sahipleriyle bir araya geldi.

Sarızeybek Kültür Merkezi'nde esnaflarla konuşan Vali Yurtnaç, tarihi hamamı gün yüzüne çıkarma çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmalar devam ederken de halkın zararının olmaması ve kamunun menfaatlerini düşünerek hareket edildiğini belirtti.

Tarihi Roma Hamamı’nın tanıtım potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Vali Yurtnaç, "Ben buradaki potansiyeli gördükten sonra bırakın Sarıkaya'yı Yozgat’ın tanıtımını Roma Hamamı üzerinden yapmayı planladık. Tanıtım çerçevesinde de her türlü adımı atıyoruz. Roma Hamamını UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'ne dahil ettirmek için girişimlerde bulunduk. Bu listeye dahil olmak bizim için önemli bir kazanım olacak. Onunla ilgili çalışmalara başladık. Kültürel miras listesine girmek için de başvurumuzu yaptık." diye konuştu.

Halkın menfaatlerini ön planda tutacaklarını kaydeden Vali Yurtnaç bu çalışmaları yaparken vatandaşları mağdur etmeyeceklerine dikkati çekti.

Sarıkaya'da büyük bir turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Bu çalışmaları yaparken de bölge halkını hem kısa vadede hem orta vadede hem de uzun vadede sıkıntıya sokmamak gerekir. Bu bölgede iş yerleri için kamulaştırma yasası çerçevesinde işlemlere başlandı. Biz buranın bir mastır planını da yaptıracağız. Bu yapacaklarımızın her birini bir plan dahilinde yapacağız. Kendimize belirleyeceğimiz yol haritası ile birlikte çalışmalarımızı yapacağız. Öncelikle kamulaştırmayı bitireceğiz ve kamulaştırma bittikten sonra diğer adımları atacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.