pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Rektör Karakaya'dan Matematik Ders Kitaplarıyla İlgili Sunum

25.04.2018 - 12:48, Güncelleme: 25.04.2018 - 12:48
 

Rektör Karakaya'dan Matematik Ders Kitaplarıyla İlgili Sunum

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü (AEÜ) Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın, İstanbul'daki panelde "Matematik Ders Kitabı Yazımında Kavram Algıları...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü (AEÜ) Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın, İstanbul'daki panelde "Matematik Ders Kitabı Yazımında Kavram Algıları ve Yanılgılar" adlı sunum yaptığı belirtildi.AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Rektör Karakaya'nın, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ders Kitapları Uluslararası Sempozyumuna katıldığı ifade edildi.Karakaya'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebiyle hazırlanan 7. sınıf matematik ders kitabının editörlüğünü yaptığı hatırlatılan açıklamada, sunumunda kitap hazırlamada dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdiği aktarıldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Karakaya, matematik kitabı yazma sürecinde karşılaşılan temel sorunlardan ikisinin kavram algılatma ve uygun model seçimi olduğunu vurgulayarak, bu problemlerin çözümünde öğrencilerin öğrenme düzeyine göre reel hayat verilerinden azami faydalanması gerektiğini belirtti.Matematik kitaplarında sayma ve ölçme kavramlarının önemine dikkati çeken Karakaya, şunları kaydetti:"Kitaplarda en çok hata yapılan husus, saymayı tarif ederken ölçmeyi kullanıyor olmamızdır. Bu kavramların reel dünyadan modellerle desteklenmesi çocukların yaşadığı dünyayı ve sosyal hayatı bilimsel bilgiyle ifade etmesini sağlayacaktır. Mutfağındaki bir çaydanlığın ısınmasından hava kirliğinin kontrolüne, ormanların yok oluşunun iklimler üzerine etkisine, yoğurdun mayalanmasından nükleer reaktörlerin çalışmasına kadar birçok alanda bilimsel bilgi kullanarak hayatı daha iyi ve refah düzeyi yüksek olan bir konuma getirecektir. Bu saydığımız her bir kavram birbirinin üzerine inşa edilen kavramlardır. Bu dizilişte bir zincir halkası çıkarılırsa kavram ön bilgiden yoksun olacak ve kavram algısı oluşmayacaktır."
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü (AEÜ) Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın, İstanbul'daki panelde "Matematik Ders Kitabı Yazımında Kavram Algıları...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü (AEÜ) Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın, İstanbul'daki panelde "Matematik Ders Kitabı Yazımında Kavram Algıları ve Yanılgılar" adlı sunum yaptığı belirtildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Rektör Karakaya'nın, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ders Kitapları Uluslararası Sempozyumuna katıldığı ifade edildi.

Karakaya'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebiyle hazırlanan 7. sınıf matematik ders kitabının editörlüğünü yaptığı hatırlatılan açıklamada, sunumunda kitap hazırlamada dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karakaya, matematik kitabı yazma sürecinde karşılaşılan temel sorunlardan ikisinin kavram algılatma ve uygun model seçimi olduğunu vurgulayarak, bu problemlerin çözümünde öğrencilerin öğrenme düzeyine göre reel hayat verilerinden azami faydalanması gerektiğini belirtti.

Matematik kitaplarında sayma ve ölçme kavramlarının önemine dikkati çeken Karakaya, şunları kaydetti:

"Kitaplarda en çok hata yapılan husus, saymayı tarif ederken ölçmeyi kullanıyor olmamızdır. Bu kavramların reel dünyadan modellerle desteklenmesi çocukların yaşadığı dünyayı ve sosyal hayatı bilimsel bilgiyle ifade etmesini sağlayacaktır. Mutfağındaki bir çaydanlığın ısınmasından hava kirliğinin kontrolüne, ormanların yok oluşunun iklimler üzerine etkisine, yoğurdun mayalanmasından nükleer reaktörlerin çalışmasına kadar birçok alanda bilimsel bilgi kullanarak hayatı daha iyi ve refah düzeyi yüksek olan bir konuma getirecektir. Bu saydığımız her bir kavram birbirinin üzerine inşa edilen kavramlardır. Bu dizilişte bir zincir halkası çıkarılırsa kavram ön bilgiden yoksun olacak ve kavram algısı oluşmayacaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.