pendik escort bayan
ak

Rektör Karakaya, Öğrencilerle Buluştu

22.10.2017 - 17:43, Güncelleme: 22.10.2017 - 17:43
 

Rektör Karakaya, Öğrencilerle Buluştu

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.AEÜ'den...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Karakaya, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde üniversiteli gençlerle buluşarak, eğitim sistemi, üniversite ve çalışma hayatı konularında sohbet etti. Karakaya, programda yaptığı konuymada, eğitim sisteminde değişikliğe gidildiğini hatırlatarak, eğitim fakültelerinde uygulanmaya başlayan "yeterliliğe dayalı öğretmen yetiştirme sistemi" hakkında bilgi verdi.Diplomanın sosyal hayata atılmada yeterli olmadığını dile getiren Karakaya, şunları kaydetti:"Gençler kendilerini eğitmeli ve geliştirmelidir. İnsanı ve kalbi merkez alan bir kültüre sahip olduğumuzu unutmayarak, kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor. İnsan bilinci, eğitimle aldığı bilgiye tepki verir. Eğitim sistemiyle yıllarca size 'gördüğünüze inanacaksınız' anlayışıyla eğitim verildi. Tepkilerimiz de ancak bu kadar. Bu yüzden kim olduğumuzu çok iyi tarif etmemiz ve buna da inanmamız lazım ancak bizler artık birilerinin söylediği şekilde yapmak zorunda değiliz. Birilerinin söylediği gibi olmak zorunda da değiliz. Başıboş hayat yaşamak anlamında değil, ülkemize, şehrimize bir şeyler kazandırmalı, evlatlarımıza güzel bir gelecek bırakmalıyız. Bin yılın kültürünü, tarihini, değerlerini toplayan bir kaynak var elimizde. O da Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetleridir. Allah'ın yeryüzüne gönderdiği en kıymetli şey ilimdir. İlim öğrenmeli ve bunu da öğretmeliyiz." Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Karakaya, onların üniversite hakkındaki fikirlerini aldı.
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.AEÜ'den...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Karakaya, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde üniversiteli gençlerle buluşarak, eğitim sistemi, üniversite ve çalışma hayatı konularında sohbet etti.

Karakaya, programda yaptığı konuymada, eğitim sisteminde değişikliğe gidildiğini hatırlatarak, eğitim fakültelerinde uygulanmaya başlayan "yeterliliğe dayalı öğretmen yetiştirme sistemi" hakkında bilgi verdi.

Diplomanın sosyal hayata atılmada yeterli olmadığını dile getiren Karakaya, şunları kaydetti:

"Gençler kendilerini eğitmeli ve geliştirmelidir. İnsanı ve kalbi merkez alan bir kültüre sahip olduğumuzu unutmayarak, kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor. İnsan bilinci, eğitimle aldığı bilgiye tepki verir. Eğitim sistemiyle yıllarca size 'gördüğünüze inanacaksınız' anlayışıyla eğitim verildi. Tepkilerimiz de ancak bu kadar. Bu yüzden kim olduğumuzu çok iyi tarif etmemiz ve buna da inanmamız lazım ancak bizler artık birilerinin söylediği şekilde yapmak zorunda değiliz. Birilerinin söylediği gibi olmak zorunda da değiliz. Başıboş hayat yaşamak anlamında değil, ülkemize, şehrimize bir şeyler kazandırmalı, evlatlarımıza güzel bir gelecek bırakmalıyız. Bin yılın kültürünü, tarihini, değerlerini toplayan bir kaynak var elimizde. O da Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetleridir. Allah'ın yeryüzüne gönderdiği en kıymetli şey ilimdir. İlim öğrenmeli ve bunu da öğretmeliyiz."

Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Karakaya, onların üniversite hakkındaki fikirlerini aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.