pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Ramazan Ayına Doğru

24.05.2017 - 17:38, Güncelleme: 24.05.2017 - 17:38
 

Ramazan Ayına Doğru

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Mayıs Cuma günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 27 Mayıs Cumartesi günü ilk orucun tutulacağını bildirdi.Tutulan ilk oruç ile bu mübarek aya gireceklerini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:"Her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değer tema olarak belirlenmekte ve kamuoyunun gündemine taşınmaktadır. Söz konusu tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmakta, toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bireysel ve toplumsal hayatımız ekseninde oldukça kapsamlı bir muhtevaya sahip "hak" kavramının ifade etmiş olduğu anlam derinliği dikkate alınarak bu yıl Ramazan ayında "Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" temasının ele alınması kararlaştırılmıştır. İslam inanç, kültür ve medeniyetinde "hak" kavramı oldukça geniş bir anlam yelpazesine sahiptir. İnsanın rabbine, kendisine, diğer insanlara, ilişki içerisinde bulunduğu yakın ve uzak çevresine, tabiata yönelik görev ve sorumlulukları "hak" kavramı ile yakından ilişkilidir. Bu duygularla üç nesli (dede-baba-torun, nine-anne-torun) bir arada camilerde okunan mukabeleleri dinlemeye, beş vakit namazı camide kılmaya ve teravih namazının coşkusunu birlikte camide yaşamaya davet ediyorum. Bütün Kırıkkaleli kardeşlerimizin ve basın mensuplarımızın Ramazan ayını gönülden tebrik eder, mübarek ramazanın ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim."
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Mayıs Cuma günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 27 Mayıs Cumartesi günü ilk orucun tutulacağını bildirdi.

Tutulan ilk oruç ile bu mübarek aya gireceklerini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değer tema olarak belirlenmekte ve kamuoyunun gündemine taşınmaktadır. Söz konusu tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmakta, toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bireysel ve toplumsal hayatımız ekseninde oldukça kapsamlı bir muhtevaya sahip "hak" kavramının ifade etmiş olduğu anlam derinliği dikkate alınarak bu yıl Ramazan ayında "Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" temasının ele alınması kararlaştırılmıştır. İslam inanç, kültür ve medeniyetinde "hak" kavramı oldukça geniş bir anlam yelpazesine sahiptir.

İnsanın rabbine, kendisine, diğer insanlara, ilişki içerisinde bulunduğu yakın ve uzak çevresine, tabiata yönelik görev ve sorumlulukları "hak" kavramı ile yakından ilişkilidir. Bu duygularla üç nesli (dede-baba-torun, nine-anne-torun) bir arada camilerde okunan mukabeleleri dinlemeye, beş vakit namazı camide kılmaya ve teravih namazının coşkusunu birlikte camide yaşamaya davet ediyorum. Bütün Kırıkkaleli kardeşlerimizin ve basın mensuplarımızın Ramazan ayını gönülden tebrik eder, mübarek ramazanın ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.