pendik escort bayan
ak

Prof. Dr. Kerim Türkmen'e Vefa

Siyaset 22.05.2017 - 14:33, Güncelleme: 22.05.2017 - 14:33
 

Prof. Dr. Kerim Türkmen'e Vefa

ERÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkmen'e ithafen armağan kitap hazırlandı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Türkmen'e ithafen hazırlanan armağan kitabın tanıtımı yapıldıSanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Aydın, Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Sanat Tarihi Yazıları/Prof. Dr. Kerim Türkmen Armağanı" adlı kitabın hazırlıklarına yaklaşık 2 yıl önce Doç. Dr. Sultan Murat Topçu ile başladıklarını belirtti.Kitapta 30 makalenin yer aldığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti: "Aslında daha fazla yazara yer vermek isterdik ama kitabın boyutu ve sayfa sayısı dolayısıyla sınırlamak zorunda kaldık. Yaklaşık 4-5 kez yapılan kontrollerin ardından kitabımız uluslararası bir yayınevinden çıkmış oldu. Ben kitaba katkı sağlayan meslektaşlarımıza, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Kerim Türkmen hocamızın hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Kendisini buradaki hemen hemen herkes çok iyi tanıyor. Renkli kişiliği, nüktedanlığı, merhameti, yardımseverliğini tüm dostlarımız, arkadaşlarımız, hocalarımız biliyorlardır. Bu vesileyle hocamıza vefa borcumuzu ödemeye çalıştık. Bilim alemine hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, armağan kitabı, Prof. Dr. Kerim Türkmen'e takdim etti.Kitapta, aralarında Yrd. Doç. Dr. Aslı Sağıroğlu Arslan ve Mert Kırık'ın "Yozgat - Tekkeyenicesi Köyü Eski Cami ve Kalem İşi Bezemeleri", Prof. Dr. Nilay Çorağan'ın "Ürgüp - Mustafapaşa’daki (Sinasos) İki Azınlık Konutu", Yrd. Doç. Dr. Remzi Aydın'ın "Sinop Alaeddin Camisi’ndeki Osmanlı İzleri", Doç. Dr. Sultan Murat Topçu'nun "Sivas - Kangal Kitabeleri" adlı çalışmaların da bulunduğu 30 makale yer alıyor.
ERÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkmen'e ithafen armağan kitap hazırlandı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Türkmen'e ithafen hazırlanan armağan kitabın tanıtımı yapıldı

Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Aydın, Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Sanat Tarihi Yazıları/Prof. Dr. Kerim Türkmen Armağanı" adlı kitabın hazırlıklarına yaklaşık 2 yıl önce Doç. Dr. Sultan Murat Topçu ile başladıklarını belirtti.

Kitapta 30 makalenin yer aldığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Aslında daha fazla yazara yer vermek isterdik ama kitabın boyutu ve sayfa sayısı dolayısıyla sınırlamak zorunda kaldık. Yaklaşık 4-5 kez yapılan kontrollerin ardından kitabımız uluslararası bir yayınevinden çıkmış oldu. Ben kitaba katkı sağlayan meslektaşlarımıza, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Kerim Türkmen hocamızın hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Kendisini buradaki hemen hemen herkes çok iyi tanıyor. Renkli kişiliği, nüktedanlığı, merhameti, yardımseverliğini tüm dostlarımız, arkadaşlarımız, hocalarımız biliyorlardır. Bu vesileyle hocamıza vefa borcumuzu ödemeye çalıştık. Bilim alemine hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, armağan kitabı, Prof. Dr. Kerim Türkmen'e takdim etti.

Kitapta, aralarında Yrd. Doç. Dr. Aslı Sağıroğlu Arslan ve Mert Kırık'ın "Yozgat - Tekkeyenicesi Köyü Eski Cami ve Kalem İşi Bezemeleri", Prof. Dr. Nilay Çorağan'ın "Ürgüp - Mustafapaşa’daki (Sinasos) İki Azınlık Konutu", Yrd. Doç. Dr. Remzi Aydın'ın "Sinop Alaeddin Camisi’ndeki Osmanlı İzleri", Doç. Dr. Sultan Murat Topçu'nun "Sivas - Kangal Kitabeleri" adlı çalışmaların da bulunduğu 30 makale yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.