pendik escort bayan
ak

Polatlı'daki Darbe Girişimi Davası

23.03.2018 - 17:48, Güncelleme: 23.03.2018 - 17:48
 

Polatlı'daki Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Polatlı'daki 58'inci Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Polatlı'daki 58'inci Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarının alınmasına devam edildi.Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.Duruşmada savunma yapan sanık Tayfun Başar, önceki savunmalarını tekrar ettiğini, o süreçte bölük astsubayı olarak görev yaptığını belirterek, olay akşamı gece eğitimi haberinin kendilerine ulaştığını öne sürdü. Sanık Başar, daha sonra terör saldırısı ihtimaline karşı silahlandırıldıklarını ifade ederek, "Bize sadece mühimmat almamız söylendi. Nereye gittiğimiz söylenmedi." dedi.O sırada emirleri sorgulayamayacağını anlatan Başar, komutanın emriyle araçlara dağıldıklarını, araç şoförlerinin de bilgilendirilmediğini öne sürerek, şöyle devam etti:"Daha 10 günlük bölük astsubayıydım. 'Eğitim' denilince katıldık. Emirleri nasıl sorgulayabilirim? Araçlara dağılınca, araç komutanı arkada oturan rütbeliye 'Nereye gidiyoruz' diye sordu. 'Önündekini takip et' diye cevap verince tedirgin oldum. Gerçek durumu daha sonra anlayınca kışlaya dönmek istedik. Baktık ki emniyet güçleri bizi teslim alabilir, araçlarımızda kapıları kilitleyip bekledik. Ateş etmedim ve edeni görmedim. Kamu malına da zarar vermedim. Amirlerim haricinde kimseden talimat almadım. Babam TSK'da 30 sene görev yapmış emekli astsubaydır. Bizi de hep Atatürk ilkelerine göre yetiştirmiştir. Heyet olarak karar verirken empati yapın." Suçlamaları kabul etmediğini belirten Tayfun Başar, hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.Sanık Uğur Yalçındağ, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Komutanların emirlerine itaat etmemek" gibi bir algının olay gecesi oluşmadığını iddia etti.FETÖ'cü kurumlarla irtibatının hayatı boyunca olmadığını söyleyen Yalçındağ, 15 Temmuz'da yasa dışı hiçbir faaliyete karışmadıklarını öne sürdü.Uğur Yalçındağ, eğitim emrinin kendilerine ulaşmasıyla kışlada toplanıldığını belirterek, şunları kaydetti:"Olay gecesi saat 19 gibi 'gece eğitimi' denilerek kışlada toplandık. Daha sonra 'kolluk kuvvetlerine destek' adı altında bize görev verildi. Emrin yasal olduğunu düşünerek yerine getirdik. Mercedes marka brandalı bir kasalı kamyonetin arkasında intikal ettirildik. Polisle ve vatandaşla hiçbir şekilde karşılaşmadık. Komutanın emrine itaat etmememiz gibi de bir şey olamazdı. Yasal faaliyet yaptığımıza inandık. Yasa dışı hiçbir faaliyette bulunmadım. 3 aylık evliyken tutuklandım. 20 aydır tutukluyum."Yalçındağ, hakkında şikayet olmadığını beyan ederek, beraatını talep etti.Sanık savunmalarının ardından ara verilen duruşmaya, pazartesi günü devam edileceği bildirildi.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Polatlı'daki 58'inci Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Polatlı'daki 58'inci Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarının alınmasına devam edildi.

Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Tayfun Başar, önceki savunmalarını tekrar ettiğini, o süreçte bölük astsubayı olarak görev yaptığını belirterek, olay akşamı gece eğitimi haberinin kendilerine ulaştığını öne sürdü.

Sanık Başar, daha sonra terör saldırısı ihtimaline karşı silahlandırıldıklarını ifade ederek, "Bize sadece mühimmat almamız söylendi. Nereye gittiğimiz söylenmedi." dedi.

O sırada emirleri sorgulayamayacağını anlatan Başar, komutanın emriyle araçlara dağıldıklarını, araç şoförlerinin de bilgilendirilmediğini öne sürerek, şöyle devam etti:

"Daha 10 günlük bölük astsubayıydım. 'Eğitim' denilince katıldık. Emirleri nasıl sorgulayabilirim? Araçlara dağılınca, araç komutanı arkada oturan rütbeliye 'Nereye gidiyoruz' diye sordu. 'Önündekini takip et' diye cevap verince tedirgin oldum. Gerçek durumu daha sonra anlayınca kışlaya dönmek istedik. Baktık ki emniyet güçleri bizi teslim alabilir, araçlarımızda kapıları kilitleyip bekledik. Ateş etmedim ve edeni görmedim. Kamu malına da zarar vermedim. Amirlerim haricinde kimseden talimat almadım. Babam TSK'da 30 sene görev yapmış emekli astsubaydır. Bizi de hep Atatürk ilkelerine göre yetiştirmiştir. Heyet olarak karar verirken empati yapın."

Suçlamaları kabul etmediğini belirten Tayfun Başar, hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Sanık Uğur Yalçındağ, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Komutanların emirlerine itaat etmemek" gibi bir algının olay gecesi oluşmadığını iddia etti.

FETÖ'cü kurumlarla irtibatının hayatı boyunca olmadığını söyleyen Yalçındağ, 15 Temmuz'da yasa dışı hiçbir faaliyete karışmadıklarını öne sürdü.

Uğur Yalçındağ, eğitim emrinin kendilerine ulaşmasıyla kışlada toplanıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Olay gecesi saat 19 gibi 'gece eğitimi' denilerek kışlada toplandık. Daha sonra 'kolluk kuvvetlerine destek' adı altında bize görev verildi. Emrin yasal olduğunu düşünerek yerine getirdik. Mercedes marka brandalı bir kasalı kamyonetin arkasında intikal ettirildik. Polisle ve vatandaşla hiçbir şekilde karşılaşmadık. Komutanın emrine itaat etmememiz gibi de bir şey olamazdı. Yasal faaliyet yaptığımıza inandık. Yasa dışı hiçbir faaliyette bulunmadım. 3 aylık evliyken tutuklandım. 20 aydır tutukluyum."

Yalçındağ, hakkında şikayet olmadığını beyan ederek, beraatını talep etti.

Sanık savunmalarının ardından ara verilen duruşmaya, pazartesi günü devam edileceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.