pendik escort bayan
ak

Polatlı Darbe Girişimi Davasında 56 Sanık Savunma Yaptı

24.03.2017 - 18:58, Güncelleme: 24.03.2017 - 18:58
 

Polatlı Darbe Girişimi Davasında 56 Sanık Savunma Yaptı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 kişi hakkında açılan davanın duruşmalarının üçüncü haftasında, 56 sanık savunma yaptı - Bugüne kadar tutuklu yargılanan 233 sanığın ifadesini

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda görevli 330 kişi hakkında açılan davanın duruşmalarının üçüncü haftasında, 56 sanık savunma yaptı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki mahkeme salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanıklar eski Yarbay Abdülkerim Ceyhan, eski Yüzbaşı Alper Doğan, eski Astsubay Hasan Tandoğan ile eski uzman çavuşlar Muharrem Çetinkaya ve Ahmet Yalçın'ın savunmaları alındı. Duruşmaların ilk iki haftasında sanık eski Tuğgeneral Murat Aygün'ün başında bulunduğu 58. Topçu Tugayında darbe girişiminde yer aldıkları belirtilen sanıkların savunma işlemleri tamamlanmıştı.Bu haftaki duruşmalarda ise sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından Ankara Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan sanık eski Tümgeneral Osman Ünlü'nün başında bulunduğu Topçu ve Füze Okulundaki olaylara ilişkin yargılanan sanıklar savunma yaptı. Bugüne kadar tutuklu yargılanan 233 sanığın ifadesinin alındığı davanın bir sonraki duruşmasına, pazartesi sanık savunmalarıyla devam edilecek.- İddianame Sanıklar, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Nitelikli kasten öldürmekle" suçlanıyor. Sanıkların "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan da cezalandırılması talep ediliyor. Sanıklardan eski Albay Bilal Akyüz, Akıncılar Üssü önünde darbe girişimini engellemeye çalışırken hayatını kaybeden 9 vatandaşın ölümünden sorumlu tutuluyor. İddianamede, darbe teşebbüsü sırasında Aygün'ün, "Ankara'daki bazı kavşakların trafiğe kapatılması" ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜRKSAT gibi kritik kurumların ele geçirilmesi için birlikleri görevlendirdiği kaydediliyor.
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 kişi hakkında açılan davanın duruşmalarının üçüncü haftasında, 56 sanık savunma yaptı - Bugüne kadar tutuklu yargılanan 233 sanığın ifadesini

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda görevli 330 kişi hakkında açılan davanın duruşmalarının üçüncü haftasında, 56 sanık savunma yaptı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki mahkeme salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanıklar eski Yarbay Abdülkerim Ceyhan, eski Yüzbaşı Alper Doğan, eski Astsubay Hasan Tandoğan ile eski uzman çavuşlar Muharrem Çetinkaya ve Ahmet Yalçın'ın savunmaları alındı.

Duruşmaların ilk iki haftasında sanık eski Tuğgeneral Murat Aygün'ün başında bulunduğu 58. Topçu Tugayında darbe girişiminde yer aldıkları belirtilen sanıkların savunma işlemleri tamamlanmıştı.

Bu haftaki duruşmalarda ise sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından Ankara Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan sanık eski Tümgeneral Osman Ünlü'nün başında bulunduğu Topçu ve Füze Okulundaki olaylara ilişkin yargılanan sanıklar savunma yaptı.

Bugüne kadar tutuklu yargılanan 233 sanığın ifadesinin alındığı davanın bir sonraki duruşmasına, pazartesi sanık savunmalarıyla devam edilecek.

- İddianame

Sanıklar, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Nitelikli kasten öldürmekle" suçlanıyor.

Sanıkların "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan da cezalandırılması talep ediliyor.

Sanıklardan eski Albay Bilal Akyüz, Akıncılar Üssü önünde darbe girişimini engellemeye çalışırken hayatını kaybeden 9 vatandaşın ölümünden sorumlu tutuluyor.

İddianamede, darbe teşebbüsü sırasında Aygün'ün, "Ankara'daki bazı kavşakların trafiğe kapatılması" ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜRKSAT gibi kritik kurumların ele geçirilmesi için birlikleri görevlendirdiği kaydediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.