pendik escort bayan
ak

Pkk'nın "İknacısı"nı Fetö Yetiştirmiş

28.08.2017 - 13:23, Güncelleme: 28.08.2017 - 13:23
 

Pkk'nın "İknacısı"nı Fetö Yetiştirmiş

Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı ileri sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesinin, lise ve üniversite yıllarında FETÖ'nün ev ve yurtlarında yetiştirildiği tespit edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı ileri sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesinin, lise ve üniversite yıllarında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ev ve yurtlarında yetiştirildiği belirlendi.Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Şanlıurfa'da yakalanan ve Kırşehir'de tutuklanan "Umut" kod adlı M.A.B'nin ilginç bağlantıları ortaya çıktı.Adliyede verdiği ifadede örgütsel bağlarını anlatan M.A.B, Gaziantep'te lise eğitimi aldığı sırada FETÖ mensuplarıyla tanıştığını, üniversiteye hazırlanırken örgütün dershanesine giderek yurdunda kaldığını söyledi.İstanbul Üniversitesini kazandıktan sonra ilk iki yıl FETÖ'nün evlerinde kalmaya devam ettiğini belirten M.A.B, PKK ile bağlantısının İstanbul'daki bir HDP standını ziyaret etmesiyle başladığını aktardı.Stantta dinlediği Kürtçe şarkılardan etkilendiğini ve burada stant sorumlusu bir HDP üyesi ile tanıştığını dile getiren zanlı, cemaat evinden ayrılarak onun kaldığı evde yaşamaya başladığını anlattı.Daha sonra HDP İstanbul İl Başkanlığı'na gitmeye başladığını ve hitabetinin iyi olması nedeniyle kendisine farklı görevler verildiğini bildiren M.A.B, üniversite öğrencilerinin ikna edilerek PKK'nın dağ kadrosuna katılmasını sağlamak için farklı illerde toplantılar düzenlediğini belirtti. Zanlı, daha önce doğu illerinde, ardından da Edirne, Kırşehir ve Niğde'de yaptığı toplantılar sonunda, ikna ettiği üniversite öğrencilerini o ilin il başkanlarına teslim ettiğini aktardı.Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütüne üyelik suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bazı illerde örgütsel toplantılar düzenlediği belirtilen "Umut" kod adlı M.A.B'nin yakalanması için çalışma başlatmış, zanlı Şanlıurfa emniyetiyle yapılan işbirliği sonucunda Halfeti ilçesinde yakalanarak Kırşehir'e getirilmişti. M.A.B, Kırşehir'deki sorgusunun ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.Aynı soruşturma kapsamında, daha önce terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle HDP Kırşehir İl Başkanının da aralarında olduğu parti yöneticileri hakkında soruşturma başlatılmış, gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklanmıştı.
Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı ileri sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesinin, lise ve üniversite yıllarında FETÖ'nün ev ve yurtlarında yetiştirildiği tespit edildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı ileri sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesinin, lise ve üniversite yıllarında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ev ve yurtlarında yetiştirildiği belirlendi.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Şanlıurfa'da yakalanan ve Kırşehir'de tutuklanan "Umut" kod adlı M.A.B'nin ilginç bağlantıları ortaya çıktı.

Adliyede verdiği ifadede örgütsel bağlarını anlatan M.A.B, Gaziantep'te lise eğitimi aldığı sırada FETÖ mensuplarıyla tanıştığını, üniversiteye hazırlanırken örgütün dershanesine giderek yurdunda kaldığını söyledi.

İstanbul Üniversitesini kazandıktan sonra ilk iki yıl FETÖ'nün evlerinde kalmaya devam ettiğini belirten M.A.B, PKK ile bağlantısının İstanbul'daki bir HDP standını ziyaret etmesiyle başladığını aktardı.

Stantta dinlediği Kürtçe şarkılardan etkilendiğini ve burada stant sorumlusu bir HDP üyesi ile tanıştığını dile getiren zanlı, cemaat evinden ayrılarak onun kaldığı evde yaşamaya başladığını anlattı.

Daha sonra HDP İstanbul İl Başkanlığı'na gitmeye başladığını ve hitabetinin iyi olması nedeniyle kendisine farklı görevler verildiğini bildiren M.A.B, üniversite öğrencilerinin ikna edilerek PKK'nın dağ kadrosuna katılmasını sağlamak için farklı illerde toplantılar düzenlediğini belirtti.

Zanlı, daha önce doğu illerinde, ardından da Edirne, Kırşehir ve Niğde'de yaptığı toplantılar sonunda, ikna ettiği üniversite öğrencilerini o ilin il başkanlarına teslim ettiğini aktardı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütüne üyelik suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bazı illerde örgütsel toplantılar düzenlediği belirtilen "Umut" kod adlı M.A.B'nin yakalanması için çalışma başlatmış, zanlı Şanlıurfa emniyetiyle yapılan işbirliği sonucunda Halfeti ilçesinde yakalanarak Kırşehir'e getirilmişti. M.A.B, Kırşehir'deki sorgusunun ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında, daha önce terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle HDP Kırşehir İl Başkanının da aralarında olduğu parti yöneticileri hakkında soruşturma başlatılmış, gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.