pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

PKK'lılara yardım eden 1 kişi tutuklandı

13.02.2016 - 19:23, Güncelleme: 13.02.2016 - 19:23
 

PKK'lılara yardım eden 1 kişi tutuklandı

SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'nde 8 yıl önce bir uzman çavuşun şehit edilmesi, 2 askerin ve 1 teknisyenin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısında,...

SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'nde 8 yıl önce bir uzman çavuşun şehit edilmesi, 2 askerin ve 1 teknisyenin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısında, PKK'lılara yardım ettiği iddiasıyla köylülerden 44 yaşındaki Birol Kandaz, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.31 Temmuz 2008 tarihinde Koyulhisar ilçesine bağlı Çukuroba köyünde meydana gelen bir grup terörist jandarma devriye aracına ateş açtı. Saldırıda İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan uzman çavuş Şükrü Özyol şehit olurken, jandarma erler Oğuz Yağlı ve Hamdi İbiş ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat teknisyeni Selim Durgut yaralandı.Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çukuroba köyünden Birol Kandaz şüpheli olarak gözaltına alındı. Delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Dosyanın yeniden ele alınması üzerine Birol Kandaz'ın telefon görüşmeleri incelemeye alındı. Kendi hattında her hangi bir delile rastlanmayınca bir yakını adına hat alıp kullandığı tespit edildi. Bu hattın görüşme kayıtlarının incelenmesiyle Kandaz'ın olay öncesi çeşitli tarihlerde terör örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmeleri tespit edildi. Güvenlik güçlerini de kırsala çekmek için asılsız ihbarlarda bulunduğu anlaşıldı.Gözaltına alınan Birol Kandaz, dün çıkarıldığı mahkemede, "Bölücü terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Giresun Şebinkarahisar cezaevine gönderildi.OLAYA KARIŞAN TERÖRİSTLER 2011'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ2008'de uzman çavuşun şehit edilmesi olayına karıştıkları tespit edilen PKK'lı 3 terörist, 14 Haziran 2011'de Sivas'ın İmranlı İlçesi'nde çıkan çatışmada öldürülmüştü. Operasyonda öldürülen Suriye kökenli Şeyhmuz Şeyho, Ali Altın ve Coşkun Doğan'ın aynı zamanda 7 Aralık 2009'da Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği ve 3 askerin yaralandığı saldırıya da katıldıkları belirlenmişti.
SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'nde 8 yıl önce bir uzman çavuşun şehit edilmesi, 2 askerin ve 1 teknisyenin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısında,...

SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'nde 8 yıl önce bir uzman çavuşun şehit edilmesi, 2 askerin ve 1 teknisyenin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısında, PKK'lılara yardım ettiği iddiasıyla köylülerden 44 yaşındaki Birol Kandaz, dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

31 Temmuz 2008 tarihinde Koyulhisar ilçesine bağlı Çukuroba köyünde meydana gelen bir grup terörist jandarma devriye aracına ateş açtı. Saldırıda İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan uzman çavuş Şükrü Özyol şehit olurken, jandarma erler Oğuz Yağlı ve Hamdi İbiş ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat teknisyeni Selim Durgut yaralandı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çukuroba köyünden Birol Kandaz şüpheli olarak gözaltına alındı. Delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Dosyanın yeniden ele alınması üzerine Birol Kandaz'ın telefon görüşmeleri incelemeye alındı. Kendi hattında her hangi bir delile rastlanmayınca bir yakını adına hat alıp kullandığı tespit edildi. Bu hattın görüşme kayıtlarının incelenmesiyle Kandaz'ın olay öncesi çeşitli tarihlerde terör örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmeleri tespit edildi. Güvenlik güçlerini de kırsala çekmek için asılsız ihbarlarda bulunduğu anlaşıldı.

Gözaltına alınan Birol Kandaz, dün çıkarıldığı mahkemede, "Bölücü terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Giresun Şebinkarahisar cezaevine gönderildi.

OLAYA KARIŞAN TERÖRİSTLER 2011'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

2008'de uzman çavuşun şehit edilmesi olayına karıştıkları tespit edilen PKK'lı 3 terörist, 14 Haziran 2011'de Sivas'ın İmranlı İlçesi'nde çıkan çatışmada öldürülmüştü. Operasyonda öldürülen Suriye kökenli Şeyhmuz Şeyho, Ali Altın ve Coşkun Doğan'ın aynı zamanda 7 Aralık 2009'da Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği ve 3 askerin yaralandığı saldırıya da katıldıkları belirlenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.