pendik escort bayan
ak

Pilot Projeler Yeni İstihdam Alanları Oluşturacak

23.08.2017 - 14:28, Güncelleme: 23.08.2017 - 14:28
 

Pilot Projeler Yeni İstihdam Alanları Oluşturacak

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) jeotermal ve tarım alanında pilot üniversite...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) jeotermal ve tarım alanında pilot üniversite seçilmelerinden sonra hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan 6 projenin bölgede yeni istihdam alanları oluşturacağını bildirdi.Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" çerçevesinde pilot üniversite seçilmelerinden sonra jeotermal ve tarım alanında 6 büyük proje hazırladıklarını ifade etti."Yem Bitkileri ve Tarım", "Ceviz Üretimi", "Jeotermal Seracılık", "Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi", "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp" ile "Sporcu Rehabilitasyon Merkezi" projelerinin üniversitenin 2017-2021 stratejik planında belirlendiğine dikkat çeken Karakaya, şunları kaydetti:"Bölgenin öz değerlerini ve ihtiyaçlarını bir bütünlük içinde belirlediğimiz için stratejik plandaki 4 temel politikamız bu problemi ortaya çıkardı. Belirlenen politikalar reeldi ve hepsi de paydaşlarla aldığımız kararlardı. Ahi Evran Üniversitesi olarak proje yapmış olmak için proje yapmadık. Projelerimiz bölgede yeni iş sahaları oluşturacak niteliktedir ve biz bu projelerde yetkiniz. Bu projeler bölgenin ihtiyacıydı. YÖK'e projelerimizi sunduk ve sonucundan da gurur duyduk. Türkiye yüksek öğretiminin yönünü değiştirecek bir projenin şu anda üstlenicisi ve takip edicisiyiz. Bu işin onuru kadar mesuliyeti de var."Projelerin ayrıntıları, finansmanı, riskler ve analizlerin kitapçık halinde düzenlendiğini ve Kalkınma Bakanlığına sunulduğunu anlatan Karakaya, projelerle ilgili neler yapmaları gerektiğini bildiklerini, bu kitapçığın eylem planına döndüğünü ve Kalkınma Bakanlığından 2017 bütçesini almak için onay beklediklerini dile getirdi.
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) jeotermal ve tarım alanında pilot üniversite...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) jeotermal ve tarım alanında pilot üniversite seçilmelerinden sonra hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan 6 projenin bölgede yeni istihdam alanları oluşturacağını bildirdi.

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" çerçevesinde pilot üniversite seçilmelerinden sonra jeotermal ve tarım alanında 6 büyük proje hazırladıklarını ifade etti.

"Yem Bitkileri ve Tarım", "Ceviz Üretimi", "Jeotermal Seracılık", "Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi", "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp" ile "Sporcu Rehabilitasyon Merkezi" projelerinin üniversitenin 2017-2021 stratejik planında belirlendiğine dikkat çeken Karakaya, şunları kaydetti:

"Bölgenin öz değerlerini ve ihtiyaçlarını bir bütünlük içinde belirlediğimiz için stratejik plandaki 4 temel politikamız bu problemi ortaya çıkardı. Belirlenen politikalar reeldi ve hepsi de paydaşlarla aldığımız kararlardı. Ahi Evran Üniversitesi olarak proje yapmış olmak için proje yapmadık. Projelerimiz bölgede yeni iş sahaları oluşturacak niteliktedir ve biz bu projelerde yetkiniz.

Bu projeler bölgenin ihtiyacıydı. YÖK'e projelerimizi sunduk ve sonucundan da gurur duyduk. Türkiye yüksek öğretiminin yönünü değiştirecek bir projenin şu anda üstlenicisi ve takip edicisiyiz. Bu işin onuru kadar mesuliyeti de var."

Projelerin ayrıntıları, finansmanı, riskler ve analizlerin kitapçık halinde düzenlendiğini ve Kalkınma Bakanlığına sunulduğunu anlatan Karakaya, projelerle ilgili neler yapmaları gerektiğini bildiklerini, bu kitapçığın eylem planına döndüğünü ve Kalkınma Bakanlığından 2017 bütçesini almak için onay beklediklerini dile getirdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.