pendik escort bayan
ak

Pi Sayısının 2017 Basamağını 11 Dakikada Okuyarak Rekor Kırdı

30.03.2017 - 11:23, Güncelleme: 30.03.2017 - 11:23
 

Pi Sayısının 2017 Basamağını 11 Dakikada Okuyarak Rekor Kırdı

Sivas'ta lise öğrencisi Burak Şahin, günümüzde 2,7 trilyon basamağı hesaplanabilen Pi sayısının ezberlediği 2017 basamağını matematik öğretmeninin cesaretlendirmesiyle 11 dakikada okuyarak, Türkiye rekoruna imza attı- Okulu tarafından altınla ödüllendiril

SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ - Sivas'ta bir lise öğrencisi, günümüzde 2,7 trilyon basamağı hesaplanabilen Pi sayısının ezberlediği 2017 basamağını 11 dakikada okuyarak, 1024 basamak olan Türkiye rekorunu geçip yeni rekor kırdı.Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı 12. sınıf öğrencisi Burak Şahin (18), her yıl okullarında geleneksel hale getirdikleri "Pi sayısı ezberleme yarışması"na katıldı.Şahin, okulunda aldığı derecelerden sonra matematik öğretmeni Burcu Yolaçan'ın desteği ve cesaretlendirmesiyle Türkiye genelinde 3-14 Mart tarihlerinde düzenlenen Pi sayısının basamaklarını ezberleme yarışmasında da mücadele etti.Geçmiş yıllarda da bu alanda dereceler elde eden Şahin, bu yılki yarışmada Pi sayısının 2017 basamağını 11 dakikada okuyarak, 1024 basamak olan Türkiye rekorunu geçerek yeni bir rekora imza attı.Rekoru noter tarafından tasdiklenen Şahin, gelecek yıllarda dünya rekorunu kırmayı ve Guinness Rekorları Kitabı'na adını yazdırmayı hedefliyor.- 2017 yılında gelen 2017 basamaklı rekorBekir-Gülümser Şahin çiftinin 4 çocuğundan biri olan Burak Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pi sayısı ezberleme serüveninin matematik öğretmeni Burcu Yolaçan'ın okullarına gelmesiyle başladığını söyledi.Şahin, matematik öğretmeni Yolaçan'ın kendisini teşvik etmesi ve cesaretlendirmesiyle bu yılki Pi sayısının basamaklarını ezberleme yarışmasına katıldığını anlatarak, "Yarışmaya 2 haftada hazırlandım. Günde 100-200 bazen de 400 basamak ezberledim. Kendime göre bir stil geliştirdim, blok blok ezberledim. Evde sessiz bir ortamda çalıştım. Ailem de bu konuda benim tekrarlarımı dinledi, takip etti, yardımcı oldular. Çok zor değildi ezberlemek ama kolay bir iş de değildi. 2 haftada 2017 basamak ezberledim." diye konuştu.Yarışmaya girmeden önce daha önceki rekorları araştırdığını ve Türkiye rekorunun 1024 basamağın 12 dakikada okunmasıyla kırıldığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:"Ben de noter huzurunda 2017 basamağı ezbere okudum. 11 dakikada 2017 basamağı saydım ve Türkiye rekorunu kırmış oldum. Bu rekoru hem süre hem de basamak olarak kırmış oldum. Üniversitede de yine yarışmalara katılıp daha fazla basamak ezberlemek istiyorum. Şu an yaşım 18 olduğu için katıldığım kategoride Guinness Rekorları Kitabı'na başvuramadım. Son rekoru önümüzdeki yıllarda geçmeyi hedefliyorum. Üniversitede dünyada kırılan son rekoru geçerek Guinness Rekorları Kitabı'na girmek istiyorum."Matematik öğretmeni Yolaçan da Burak'ın her yıl yarışmaya katıldığını ve geçen yıllarda da dereceler elde ettiğini anlattı.Burak Şahin'in bu yıl rekor kırmak istediğini kendisine bahsetmesiyle, ona yardımcı olup cesaretlendirdiğini aktaran Yolaçan, "Burak bu yıl rekor kırdı. Çok mutluyuz. Sivas'tan ve meslek lisesinden böyle bir rekorun çıkması ayrı bir gurur veriyor." ifadesini kullandı.Okul Müdürü Cemal Dalcı da başarısından dolayı altın hediye ettiği öğrencilerinin her zaman yanında olduklarını belirtti.
Sivas'ta lise öğrencisi Burak Şahin, günümüzde 2,7 trilyon basamağı hesaplanabilen Pi sayısının ezberlediği 2017 basamağını matematik öğretmeninin cesaretlendirmesiyle 11 dakikada okuyarak, Türkiye rekoruna imza attı- Okulu tarafından altınla ödüllendiril

SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ - Sivas'ta bir lise öğrencisi, günümüzde 2,7 trilyon basamağı hesaplanabilen Pi sayısının ezberlediği 2017 basamağını 11 dakikada okuyarak, 1024 basamak olan Türkiye rekorunu geçip yeni rekor kırdı.

Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı 12. sınıf öğrencisi Burak Şahin (18), her yıl okullarında geleneksel hale getirdikleri "Pi sayısı ezberleme yarışması"na katıldı.

Şahin, okulunda aldığı derecelerden sonra matematik öğretmeni Burcu Yolaçan'ın desteği ve cesaretlendirmesiyle Türkiye genelinde 3-14 Mart tarihlerinde düzenlenen Pi sayısının basamaklarını ezberleme yarışmasında da mücadele etti.

Geçmiş yıllarda da bu alanda dereceler elde eden Şahin, bu yılki yarışmada Pi sayısının 2017 basamağını 11 dakikada okuyarak, 1024 basamak olan Türkiye rekorunu geçerek yeni bir rekora imza attı.

Rekoru noter tarafından tasdiklenen Şahin, gelecek yıllarda dünya rekorunu kırmayı ve Guinness Rekorları Kitabı'na adını yazdırmayı hedefliyor.

- 2017 yılında gelen 2017 basamaklı rekor

Bekir-Gülümser Şahin çiftinin 4 çocuğundan biri olan Burak Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pi sayısı ezberleme serüveninin matematik öğretmeni Burcu Yolaçan'ın okullarına gelmesiyle başladığını söyledi.

Şahin, matematik öğretmeni Yolaçan'ın kendisini teşvik etmesi ve cesaretlendirmesiyle bu yılki Pi sayısının basamaklarını ezberleme yarışmasına katıldığını anlatarak, "Yarışmaya 2 haftada hazırlandım. Günde 100-200 bazen de 400 basamak ezberledim. Kendime göre bir stil geliştirdim, blok blok ezberledim. Evde sessiz bir ortamda çalıştım. Ailem de bu konuda benim tekrarlarımı dinledi, takip etti, yardımcı oldular. Çok zor değildi ezberlemek ama kolay bir iş de değildi. 2 haftada 2017 basamak ezberledim." diye konuştu.

Yarışmaya girmeden önce daha önceki rekorları araştırdığını ve Türkiye rekorunun 1024 basamağın 12 dakikada okunmasıyla kırıldığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Ben de noter huzurunda 2017 basamağı ezbere okudum. 11 dakikada 2017 basamağı saydım ve Türkiye rekorunu kırmış oldum. Bu rekoru hem süre hem de basamak olarak kırmış oldum. Üniversitede de yine yarışmalara katılıp daha fazla basamak ezberlemek istiyorum. Şu an yaşım 18 olduğu için katıldığım kategoride Guinness Rekorları Kitabı'na başvuramadım. Son rekoru önümüzdeki yıllarda geçmeyi hedefliyorum. Üniversitede dünyada kırılan son rekoru geçerek Guinness Rekorları Kitabı'na girmek istiyorum."

Matematik öğretmeni Yolaçan da Burak'ın her yıl yarışmaya katıldığını ve geçen yıllarda da dereceler elde ettiğini anlattı.

Burak Şahin'in bu yıl rekor kırmak istediğini kendisine bahsetmesiyle, ona yardımcı olup cesaretlendirdiğini aktaran Yolaçan, "Burak bu yıl rekor kırdı. Çok mutluyuz. Sivas'tan ve meslek lisesinden böyle bir rekorun çıkması ayrı bir gurur veriyor." ifadesini kullandı.

Okul Müdürü Cemal Dalcı da başarısından dolayı altın hediye ettiği öğrencilerinin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.