pendik escort bayan
ak

Peker; 'Yetkili Sendika Memur için ne yaptıysa anlatsın da Görelim'

05.04.2017 - 18:47, Güncelleme: 05.04.2017 - 18:47
 

Peker; 'Yetkili Sendika Memur için ne yaptıysa anlatsın da Görelim'

Ulaştırma ve Demir yolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker sendikaların yetki yarışına girdiğini ve bunun acısını sendika üyelerinin çektiğini söyledi.

Ulaştırma ve Demir yolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker sendikaların yetki yarışına girdiğini ve bunun acısını sendika üyelerinin çektiğini söyledi.  Peker yazılı olarak yaptığı açıklama da; “ 2017 Mayıs ayı için Sendikalar'da yetki alma sendromu yaşanmaktadır. Yetkili olma hevesindeki şu anda da değişik iş kollarında da yetkili olan Sendikalar bin bir rica ve inanılmaz vaatler vererek üyesi yaptığı memurların verdiği yetkiyi ya yandaş Partilere yada Hükumete devrediyor. Buna açıkça peşkeş çekme denir diye de düşünüyorum. Bu açıkça memurlarla alay etmekten başka bir şey değildir. Memurlar hakları korunsun, enflasyon karşısında eriyen maaşlarına çağa ve akla uygun zam yapılsın diye sendikalara yetki veriyor ama her zaman boş sonuç çıkıyor.YETKİYİ AL YAN GEL YATŞimdi yetkili ama etkisiz sendikaya soruyoruz .Geçmiş  yılların enflasyon farkı nerede.2017yılının ilk üç ayı için verilen maaş zammı( % .3) yılın ilk üç ayına erimiştir. aynı zamanda üç aylık enflasyon %4.3 olmuştur Yıl sonuna kadar bu rakamın kaç olacagı bir muammadır geriye dönük memurların zararını nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz:?Beyler memurlara yazık ediyorsunuz yazık. Sendikaların politize olması hak alma noktasında zafiyetler oluşturacağını defalarca basın aracılığı ile anlattık. Sonuçta Yetkili Sendikalar Toplu pazarlık için gittikleri görüşmelere Hükumete karşı üç sıfır mağlup olmuşlardır ve toplu sözleşme masanda da beş sıfır mağlup olduklarını gördük, bu yılda ve gelecek yıl çok farklı bir manzara olmayacak. Siyasi Hükmet bir bir mazeretle görüşme masasına gelerek seçimlerden önce meydanlarda verdikleri sözleri unutarak memurları yine yoksulluğa mahkum edecekler. Bizim esas içimize sindiremediğimiz olay, memurlardan alınan yetkiyi beceriksizlik yada başka şahsi hesaplarını ön plana çıkararak memurların acımasızca İktidarın iki dudağı arasında olan zam yüzdelerine mahkum etmeleridir. Udem Hak-Sen olarak her zaman memur meselelerine ve ülke meselelerine duyarlı olduk, bundan böylede olacağımızı buradan deklare ediyoruz. Yoksulluk içinde, bankalara geleceğini ipotek ettirmiş memurlar topluluğu asla ne kendine ne de ülkesine yararı olur.Siyasilerden özellikle Hükumetten Temmuz 2017 de memurlara acilen seyyanen 400 tl zam yapılmasını talep ediyoruz. bir nebze olsun çalışanlarımızın rahat nefes almalarını sağlamalıdırlar. Bu bir ihsan ya da bağış olmayacak geriye dönük verilmeyen hakların tahakkuku olacaktır. Kıdem tazminatlarına dokunulmamalı çalışırken sefalete mahkum edilen çalışanlarımızın emeklilik döneminde rahat yaşamaları için hayatın ve ülke gerçekleri çerçevesinde zamlar yapılmalı.” dedi.- SİVAS
Ulaştırma ve Demir yolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker sendikaların yetki yarışına girdiğini ve bunun acısını sendika üyelerinin çektiğini söyledi.

Ulaştırma ve Demir yolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker sendikaların yetki yarışına girdiğini ve bunun acısını sendika üyelerinin çektiğini söyledi. 

 

Peker yazılı olarak yaptığı açıklama da; “ 2017 Mayıs ayı için Sendikalar'da yetki alma sendromu yaşanmaktadır. Yetkili olma hevesindeki şu anda da değişik iş kollarında da yetkili olan Sendikalar bin bir rica ve inanılmaz vaatler vererek üyesi yaptığı memurların verdiği yetkiyi ya yandaş Partilere yada Hükumete devrediyor. Buna açıkça peşkeş çekme denir diye de düşünüyorum. Bu açıkça memurlarla alay etmekten başka bir şey değildir. Memurlar hakları korunsun, enflasyon karşısında eriyen maaşlarına çağa ve akla uygun zam yapılsın diye sendikalara yetki veriyor ama her zaman boş sonuç çıkıyor.

YETKİYİ AL YAN GEL YAT

Şimdi yetkili ama etkisiz sendikaya soruyoruz .Geçmiş  yılların enflasyon farkı nerede.2017yılının ilk üç ayı için verilen maaş zammı( % .3) yılın ilk üç ayına erimiştir. aynı zamanda üç aylık enflasyon %4.3 olmuştur Yıl sonuna kadar bu rakamın kaç olacagı bir muammadır geriye dönük memurların zararını nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz:?

Beyler memurlara yazık ediyorsunuz yazık. Sendikaların politize olması hak alma noktasında zafiyetler oluşturacağını defalarca basın aracılığı ile anlattık. Sonuçta Yetkili Sendikalar Toplu pazarlık için gittikleri görüşmelere Hükumete karşı üç sıfır mağlup olmuşlardır ve toplu sözleşme masanda da beş sıfır mağlup olduklarını gördük, bu yılda ve gelecek yıl çok farklı bir manzara olmayacak. Siyasi Hükmet bir bir mazeretle görüşme masasına gelerek seçimlerden önce meydanlarda verdikleri sözleri unutarak memurları yine yoksulluğa mahkum edecekler. Bizim esas içimize sindiremediğimiz olay, memurlardan alınan yetkiyi beceriksizlik yada başka şahsi hesaplarını ön plana çıkararak memurların acımasızca İktidarın iki dudağı arasında olan zam yüzdelerine mahkum etmeleridir.

 Udem Hak-Sen olarak her zaman memur meselelerine ve ülke meselelerine duyarlı olduk, bundan böylede olacağımızı buradan deklare ediyoruz. Yoksulluk içinde, bankalara geleceğini ipotek ettirmiş memurlar topluluğu asla ne kendine ne de ülkesine yararı olur.

Siyasilerden özellikle Hükumetten Temmuz 2017 de memurlara acilen seyyanen 400 tl zam yapılmasını talep ediyoruz. bir nebze olsun çalışanlarımızın rahat nefes almalarını sağlamalıdırlar. Bu bir ihsan ya da bağış olmayacak geriye dönük verilmeyen hakların tahakkuku olacaktır. Kıdem tazminatlarına dokunulmamalı çalışırken sefalete mahkum edilen çalışanlarımızın emeklilik döneminde rahat yaşamaları için hayatın ve ülke gerçekleri çerçevesinde zamlar yapılmalı.” dedi.- SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.