pendik escort bayan
ak

Park Tartışmasında "Hayırlı Uzlaşı"

31.05.2017 - 12:18, Güncelleme: 31.05.2017 - 12:18
 

Park Tartışmasında "Hayırlı Uzlaşı"

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, tehdit ve hakaret gibi suçlarda son 6 ayda 750 dosyada uzlaşma sağlayarak tarafların davalık olmasının önüne geçti - Araç parkı yüzünden tartıştığı kişiye hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edilen M.K, yen

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Sivas'ta, araç parkı yüzünden tartıştığı kişiye hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edilen M.K, yeni evlenen ve maddi durumu iyi olmayan bir çifte 600 lira çeyiz yardımı yapması, ihtiyaç sahibi öğrencilere bin lira burs vermesi, kirasını ödeyemeyen ve evden çıkartılacak bir aileye 500 lira kira yardımı yapması şartıyla müştekiyle uzlaştı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tehdit, hakaret, basit yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, bedelsiz senedi kullanma, dolandırıcılık, suç eşyasının satın alınması gibi 30'a yakın suçta mağdur ile şüpheli, savcılık kanalıyla uzlaştığında herhangi bir dava açılmadan olay kapanıyor. Bu şekilde uzlaşma sağlanarak adliyenin de iş yükü azaltılıyor. Bu konuda aktif olarak çalışan Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu da son 6 ayda 750 dosyada uzlaştırma sağladı. Büro, dava açılmadan şikayet konularını çözüme kavuşturarak büyük başarı elde etti. Müştekilerden bazıları kendilerinden sadece özür dilenmesi koşuluyla şikayetlerinden vazgeçti, bazıları da "zararının karşılanması", "bağış" ve "mezarlığa fidan dikimi" gibi şartlarda bulundu.Büro, en çok tehdit ve hakaret, basit yaralama ve mala zarar verme gibi konularda kişiler arasında uzlaşma sağladı.- Yardımda bulundu ceza almaktan kurtuldu Uzlaştırma Bürosunca uzlaşma sağlanan dosyalardan birinde, M.E, araç park etme yüzünden tartıştığı ve kendisine hakaret ve tehditte bulunduğunu iddia ettiği M.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma dosyasını inceleyen Uzlaştırma Bürosu, konuyla ilgili uzlaştırmacı görevlendirdi. Sivas Sosyal Hizmet Merkezinde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan uzlaştırmacı Derya Öksüm, tarafların anlaşmasını sağlayarak dava açılmadan olayın kapanması sağlandı. Müşteki M.E, M.K'den yeni evlenen çifte 600 liralık çeyiz yardımı yapması, ihtiyaç sahibi öğrencilere bin lira burs vermesi, ekonomik durumları iyi olmaması nedeniyle kira ödeyemeyen ve evden çıkartılacak olan bir aileye 500 lira kira yardımında bulunması ve ekonomik durumu kötü olan bir aileye temin edilen eşyaların taşınması ve yerleştirilmesi için gerekli ücreti ödemesini istedi.Talepleri kabul eden M.K. ile müşteki M.E. arasında uzlaşma sağlanarak dava açılmadan olayın kapanması sağlandı.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, tehdit ve hakaret gibi suçlarda son 6 ayda 750 dosyada uzlaşma sağlayarak tarafların davalık olmasının önüne geçti - Araç parkı yüzünden tartıştığı kişiye hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edilen M.K, yen

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Sivas'ta, araç parkı yüzünden tartıştığı kişiye hakaret ve tehditte bulunduğu iddia edilen M.K, yeni evlenen ve maddi durumu iyi olmayan bir çifte 600 lira çeyiz yardımı yapması, ihtiyaç sahibi öğrencilere bin lira burs vermesi, kirasını ödeyemeyen ve evden çıkartılacak bir aileye 500 lira kira yardımı yapması şartıyla müştekiyle uzlaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tehdit, hakaret, basit yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, bedelsiz senedi kullanma, dolandırıcılık, suç eşyasının satın alınması gibi 30'a yakın suçta mağdur ile şüpheli, savcılık kanalıyla uzlaştığında herhangi bir dava açılmadan olay kapanıyor. Bu şekilde uzlaşma sağlanarak adliyenin de iş yükü azaltılıyor.

Bu konuda aktif olarak çalışan Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu da son 6 ayda 750 dosyada uzlaştırma sağladı. Büro, dava açılmadan şikayet konularını çözüme kavuşturarak büyük başarı elde etti. Müştekilerden bazıları kendilerinden sadece özür dilenmesi koşuluyla şikayetlerinden vazgeçti, bazıları da "zararının karşılanması", "bağış" ve "mezarlığa fidan dikimi" gibi şartlarda bulundu.

Büro, en çok tehdit ve hakaret, basit yaralama ve mala zarar verme gibi konularda kişiler arasında uzlaşma sağladı.

- Yardımda bulundu ceza almaktan kurtuldu

Uzlaştırma Bürosunca uzlaşma sağlanan dosyalardan birinde, M.E, araç park etme yüzünden tartıştığı ve kendisine hakaret ve tehditte bulunduğunu iddia ettiği M.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma dosyasını inceleyen Uzlaştırma Bürosu, konuyla ilgili uzlaştırmacı görevlendirdi. Sivas Sosyal Hizmet Merkezinde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan uzlaştırmacı Derya Öksüm, tarafların anlaşmasını sağlayarak dava açılmadan olayın kapanması sağlandı.

Müşteki M.E, M.K'den yeni evlenen çifte 600 liralık çeyiz yardımı yapması, ihtiyaç sahibi öğrencilere bin lira burs vermesi, ekonomik durumları iyi olmaması nedeniyle kira ödeyemeyen ve evden çıkartılacak olan bir aileye 500 lira kira yardımında bulunması ve ekonomik durumu kötü olan bir aileye temin edilen eşyaların taşınması ve yerleştirilmesi için gerekli ücreti ödemesini istedi.

Talepleri kabul eden M.K. ile müşteki M.E. arasında uzlaşma sağlanarak dava açılmadan olayın kapanması sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.