pendik escort bayan
ak

Özbek İtfaiyeciler Türkiye'de Eğitim Aldı

20.07.2018 - 16:38, Güncelleme: 20.07.2018 - 16:38
 

Özbek İtfaiyeciler Türkiye'de Eğitim Aldı

Özbekistan'dan itfaiyecilere, TİKA, TBB ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı kapsamında Konya'da eğitim verildi- Özbek itfaiyeciler, katıldıkları gece tatbikatının ardından sertifikalarını aldı

KONYA (AA) - Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen itfaiyeciler Konya'da, arama kurtarma, yangın, trafik kazası ve ilk yardım konularında 2 haftalık teorik ve uygulamalı eğitim aldı.Özbek itfaiyeciler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Konya Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle hayata geçirilen Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı'na katılmak için Konya'ya geldi.Kentte iki hafta boyunca arama kurtarma, yangın, trafik kazası ve ilk yardım konularında teorik ve uygulamalı eğitim alan Özbek itfaiyeciler için eğitimin son günü gece tatbikatı düzenlendi.Büyükşehir Belediyesi Sancak İtfaiye Merkezi’nde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ekiplerinin de katıldığı gece tatbikatında, 5 katlı binada çıkan yangın söndürülerek, içerdeki yaralılar kurtarıldı. Deprem sırasında çöken binanın altında kalan yaralının, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından göçük altından kurtarılmasıyla tatbikat devam etti.Son tatbikatta ise itfaiye ekipleri zamanla yarışarak yanan aracı söndürdü. Tatbikat, heyecanlı görüntülere sahne oldu.Özbek itfaiyeciler, gece tatbikatıyla tamamlanan eğitimin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, Özbekistan’dan gelen itfaiyecilere yaklaşık 2 hafta süren eğitim programı düzenlediklerini belirterek, eğitimleri gece operasyonuyla tamamladıklarını söyledi. İşbitirici, başarıyla gerçekleştirilen gece tatbikatının yurt dışındaki itfaiyecilere örnek olmasını diledi.Özbekistan İtfaiye Genel Müdürlüğü Merkezi Başkanı Yarbay Nurcan Bekbaum ise eğitimcilere, Konya İtfaiye Dairesi Başkanlığına ve organizasyonun diğer paydaşlarına teşekkür etti.
Özbekistan'dan itfaiyecilere, TİKA, TBB ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı kapsamında Konya'da eğitim verildi- Özbek itfaiyeciler, katıldıkları gece tatbikatının ardından sertifikalarını aldı

KONYA (AA) - Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen itfaiyeciler Konya'da, arama kurtarma, yangın, trafik kazası ve ilk yardım konularında 2 haftalık teorik ve uygulamalı eğitim aldı.

Özbek itfaiyeciler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Konya Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle hayata geçirilen Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı'na katılmak için Konya'ya geldi.

Kentte iki hafta boyunca arama kurtarma, yangın, trafik kazası ve ilk yardım konularında teorik ve uygulamalı eğitim alan Özbek itfaiyeciler için eğitimin son günü gece tatbikatı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sancak İtfaiye Merkezi’nde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ekiplerinin de katıldığı gece tatbikatında, 5 katlı binada çıkan yangın söndürülerek, içerdeki yaralılar kurtarıldı.

Deprem sırasında çöken binanın altında kalan yaralının, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından göçük altından kurtarılmasıyla tatbikat devam etti.

Son tatbikatta ise itfaiye ekipleri zamanla yarışarak yanan aracı söndürdü. Tatbikat, heyecanlı görüntülere sahne oldu.

Özbek itfaiyeciler, gece tatbikatıyla tamamlanan eğitimin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, Özbekistan’dan gelen itfaiyecilere yaklaşık 2 hafta süren eğitim programı düzenlediklerini belirterek, eğitimleri gece operasyonuyla tamamladıklarını söyledi.

İşbitirici, başarıyla gerçekleştirilen gece tatbikatının yurt dışındaki itfaiyecilere örnek olmasını diledi.

Özbekistan İtfaiye Genel Müdürlüğü Merkezi Başkanı Yarbay Nurcan Bekbaum ise eğitimcilere, Konya İtfaiye Dairesi Başkanlığına ve organizasyonun diğer paydaşlarına teşekkür etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.