pendik escort bayan
ak

Organlarıyla 3 Kişiye Umut Oldu

27.08.2016 - 15:08, Güncelleme: 27.08.2016 - 15:08
 

Organlarıyla 3 Kişiye Umut Oldu

Sivas'ta beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya nakledildi

SİVAS (AA) - Sivas'ta geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya umut oldu.Medicana Sivas Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 gün önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Adem Baklacıbaşı'nın (48) organları, ailesi tarafından bağışlandı.Hastanede yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından Baklacıbaşı'ndan alınan karaciğer Malatya, sağ böbrek Samsun, sol böbrek de Erzurum'da organ bekleyen hastalara nakledildi.Hastane Genel Müdürü Şerafettin Demiray, Baklacıbaşı'nın trafik kazası sonrası hastanelerinin yoğun bakım servisinde tedavi gördüğünü ancak yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti.Ailenin de başka hayatları kurtarmak için organları bağışladığını aktaran Demiray, şöyle devam etti:"Aile en acı günlerinde önemli bir karar alarak 3 kişinin hayatını kurtarmış oldu. Organları almak üzere Türkiye Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'ne yaptığımız bildirim sonrası bugün sabahın erken saatlerinde başlayan operasyonla bağışlanan organlarımız umut olmak üzere nakledildi." Onur Baklacıbaşı da babasının ölümüyle yıkıldıklarını ifade ederek şunları kaydetti:"Babamın organlarını bağışladık ve organlarının 3 kişiye hayat olmasıyla yaşadığımız acı bir nebze de olsa hafifledi. Ülkemizde organ nakli istenilen düzeyde değil. Organ nakli bekleyen binlerce kişi var. Hiç düşünmeden bağışçı olarak geleceğe umut vermeliyiz."
Sivas'ta beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya nakledildi

SİVAS (AA) - Sivas'ta geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya umut oldu.

Medicana Sivas Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 gün önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Adem Baklacıbaşı'nın (48) organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Hastanede yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından Baklacıbaşı'ndan alınan karaciğer Malatya, sağ böbrek Samsun, sol böbrek de Erzurum'da organ bekleyen hastalara nakledildi.

Hastane Genel Müdürü Şerafettin Demiray, Baklacıbaşı'nın trafik kazası sonrası hastanelerinin yoğun bakım servisinde tedavi gördüğünü ancak yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti.

Ailenin de başka hayatları kurtarmak için organları bağışladığını aktaran Demiray, şöyle devam etti:

"Aile en acı günlerinde önemli bir karar alarak 3 kişinin hayatını kurtarmış oldu. Organları almak üzere Türkiye Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'ne yaptığımız bildirim sonrası bugün sabahın erken saatlerinde başlayan operasyonla bağışlanan organlarımız umut olmak üzere nakledildi."

Onur Baklacıbaşı da babasının ölümüyle yıkıldıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Babamın organlarını bağışladık ve organlarının 3 kişiye hayat olmasıyla yaşadığımız acı bir nebze de olsa hafifledi. Ülkemizde organ nakli istenilen düzeyde değil. Organ nakli bekleyen binlerce kişi var. Hiç düşünmeden bağışçı olarak geleceğe umut vermeliyiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.