pendik escort bayan
ak

Ömrünün 70 Yılını Kalaycılığa Verdi

02.11.2017 - 10:38, Güncelleme: 02.11.2017 - 10:38
 

Ömrünün 70 Yılını Kalaycılığa Verdi

SİVAS'ın Divriği ilçesinde 80 yaşındaki Hüseyin Yılmaz henüz 10 yaşında babasının yanında çırak olarak başladığı kalaycılık mesleğini 70 yıldır sürdürüyor.

SİVAS'ın Divriği ilçesinde 80 yaşındaki Hüseyin Yılmaz henüz 10 yaşında babasının yanında çırak olarak başladığı kalaycılık mesleğini 70 yıldır sürdürüyor.SİVAS'ın Divriği ilçesinde 80 yaşındaki Hüseyin Yılmaz henüz 10 yaşında babasının yanında çırak olarak başladığı kalaycılık mesleğini 70 yıldır sürdürüyor. Meslekten emekli olan, ancak dükkanında çalışmayı sürdüren Yılmaz, "Elden ayaktan düşünceye kadar mesleğimi yapmaya devam edeceğim" dedi. Sivas'ın Divriği ilçesinde Kemenkeş Mahallesi'nde kalaycılık yapan Hüseyin Yılmaz ilerlemiş yaşına rağmen 70 yıldır mesleğini sürdürüyor. Babası Mehmet Galip Yılmaz'ın yanında 1947 yılında 10 yaşındayken mesleğe başlayan Yılmaz, babasının yanında uzun süre çalışarak kalaycılığı öğrendi. Evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Yılmaz o tarihten bu yana mesleğine devam etti. Bakır işi, soba, demir boru tamiri gibi işleri de yapan Yılmaz, yaşıtlarına rağmen dinç görüntüsü ve çalışkanlığı ile dikkat çekiyor."70 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM"Mesleğe 1947 yılında başladığını söyleyen Yılmaz, "1946 da ilkokul 4'ncü sınıfta okuyordum. Babam beni okuldan aldı 1947 yılında şimdiki dükkanıma geldim. Bu baba mesleğimizdir. O zamandan beri çalışıyorum. 1960'lı yıllarda bakırcılık da yaptım. Eskiden ham levha bakırdan bakır yapardım. O iş bitti ve dışarıdan da getiremedik biz de hazır alıp satıyorduk. O da bitti, ondan sonra yine kalaycılığa başladık. Soba yapıyordum, boru yapıyordum, odun sobası gibi şeyleri yapıyordum ve başka yapacağımız hiç bir şey yoktu. Şimdi kalaycılık yapıyorum. Bir de boru işleri yapıyorum. 70 yıldır bu işi yapıyorum ve bundan başka da bir işte yapmadım" dedi."ELDEN AYAKTAN DÜŞENE KADAR DEVAM EDECEĞİM"Meslekte bir zorluk olmadığını belirten Yılmaz, "Daha çok zorluğu müşteriden yana zorluk çekiyoruz. Müşteriye bazı şeyleri anlatmak zor oluyor. '5 kuruş ucuz alalım diyorlar' işte sıkıntı burada yaşanıyor. Bir de malzeme hemen elimize geçmiyor, her zaman da bulamıyoruz. Çalışmak iyi bir şey. Çalışmazsak zaten bu yaşımıza kadar ayakta kalmazdık. Biz de dinamikliğimizi çalışmaya borçluyuz, hareket çok iyi bir şey. Babam da öyle derdi. Babam 85 yaşına rağmen dükkana yanıma gelirdi hep onunla beraberdik. Bir gün ben babama dedim ki 'gelme artık' babam da bana dönüp 'ben çalışmazsam ayağa kalkamam' demişti. Bu kalaycılık işini ömrüm elverdiği sürece, elden ayaktan düşünceye kadar yapmaya devam edeceğim" dedi."MEMLEKETİN BÖYLE İNSANLARA İHTİYACI VAR"İlçe sakinlerinden Resul İl, "Rahmetlik babamın bana anlattığına göre yaklaşık 70 yıldır buradalar. 70 yıldır burada ikamet ederler, bu mesleği yaparlar. Allah ömrünü uzun etsin, bu yaşlarına rağmen sağlıklılar, kendilerine bakıyorlar. Mesleği severek yapıyorlar ve bu işi bu yapan başka kimse kalmadı. Memleketin bu insanlara, böyle zanaatkarlara ihtiyacı var. Ama yeni nesilde böyle zanaatkarlar artık hiç yok. Çıraklar, kalfalar yetişmiyor" şeklinde konuştu. - Divriği / Sivas DHA
SİVAS'ın Divriği ilçesinde 80 yaşındaki Hüseyin Yılmaz henüz 10 yaşında babasının yanında çırak olarak başladığı kalaycılık mesleğini 70 yıldır sürdürüyor.

SİVAS'ın Divriği ilçesinde 80 yaşındaki Hüseyin Yılmaz henüz 10 yaşında babasının yanında çırak olarak başladığı kalaycılık mesleğini 70 yıldır sürdürüyor.

SİVAS'ın Divriği ilçesinde 80 yaşındaki Hüseyin Yılmaz henüz 10 yaşında babasının yanında çırak olarak başladığı kalaycılık mesleğini 70 yıldır sürdürüyor. Meslekten emekli olan, ancak dükkanında çalışmayı sürdüren Yılmaz, "Elden ayaktan düşünceye kadar mesleğimi yapmaya devam edeceğim" dedi. Sivas'ın Divriği ilçesinde Kemenkeş Mahallesi'nde kalaycılık yapan Hüseyin Yılmaz ilerlemiş yaşına rağmen 70 yıldır mesleğini sürdürüyor. Babası Mehmet Galip Yılmaz'ın yanında 1947 yılında 10 yaşındayken mesleğe başlayan Yılmaz, babasının yanında uzun süre çalışarak kalaycılığı öğrendi. Evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Yılmaz o tarihten bu yana mesleğine devam etti. Bakır işi, soba, demir boru tamiri gibi işleri de yapan Yılmaz, yaşıtlarına rağmen dinç görüntüsü ve çalışkanlığı ile dikkat çekiyor.

"70 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM"

Mesleğe 1947 yılında başladığını söyleyen Yılmaz, "1946 da ilkokul 4'ncü sınıfta okuyordum. Babam beni okuldan aldı 1947 yılında şimdiki dükkanıma geldim. Bu baba mesleğimizdir. O zamandan beri çalışıyorum. 1960'lı yıllarda bakırcılık da yaptım. Eskiden ham levha bakırdan bakır yapardım. O iş bitti ve dışarıdan da getiremedik biz de hazır alıp satıyorduk. O da bitti, ondan sonra yine kalaycılığa başladık. Soba yapıyordum, boru yapıyordum, odun sobası gibi şeyleri yapıyordum ve başka yapacağımız hiç bir şey yoktu. Şimdi kalaycılık yapıyorum. Bir de boru işleri yapıyorum. 70 yıldır bu işi yapıyorum ve bundan başka da bir işte yapmadım" dedi.

"ELDEN AYAKTAN DÜŞENE KADAR DEVAM EDECEĞİM"

Meslekte bir zorluk olmadığını belirten Yılmaz, "Daha çok zorluğu müşteriden yana zorluk çekiyoruz. Müşteriye bazı şeyleri anlatmak zor oluyor. '5 kuruş ucuz alalım diyorlar' işte sıkıntı burada yaşanıyor. Bir de malzeme hemen elimize geçmiyor, her zaman da bulamıyoruz. Çalışmak iyi bir şey. Çalışmazsak zaten bu yaşımıza kadar ayakta kalmazdık. Biz de dinamikliğimizi çalışmaya borçluyuz, hareket çok iyi bir şey. Babam da öyle derdi. Babam 85 yaşına rağmen dükkana yanıma gelirdi hep onunla beraberdik. Bir gün ben babama dedim ki 'gelme artık' babam da bana dönüp 'ben çalışmazsam ayağa kalkamam' demişti. Bu kalaycılık işini ömrüm elverdiği sürece, elden ayaktan düşünceye kadar yapmaya devam edeceğim" dedi.

"MEMLEKETİN BÖYLE İNSANLARA İHTİYACI VAR"

İlçe sakinlerinden Resul İl, "Rahmetlik babamın bana anlattığına göre yaklaşık 70 yıldır buradalar. 70 yıldır burada ikamet ederler, bu mesleği yaparlar. Allah ömrünü uzun etsin, bu yaşlarına rağmen sağlıklılar, kendilerine bakıyorlar. Mesleği severek yapıyorlar ve bu işi bu yapan başka kimse kalmadı. Memleketin bu insanlara, böyle zanaatkarlara ihtiyacı var. Ama yeni nesilde böyle zanaatkarlar artık hiç yok. Çıraklar, kalfalar yetişmiyor" şeklinde konuştu. - Divriği / Sivas

 

DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.