pendik escort bayan
ak

"Ömer Bebek" Ameliyatla Hayata Tutundu

Yaşam 05.08.2016 - 13:03, Güncelleme: 05.08.2016 - 13:03
 

"Ömer Bebek" Ameliyatla Hayata Tutundu

Anne karnında nadir rastlanan kalp anomalisi tespit edilen ve yaşamasının imkansız olduğu söylenen bebek, doğumunun ardından ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

ESKİŞEHİR (AA) - Anne karnında kalp anomalisi tespit edilen bebek, doğumunun ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla hayata tutundu. ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Gencer ailesinin ilk bebeğinde anne karnında nadir rastlanan bir kalp anomalisi olduğu tespit edildi.Ailenin Muğla ve Antalya'da görüştüğü çocuk kardiyologları, bebeğin kalbinin bir odacığının hiç gelişmemiş, bir kalp kapağının tam tıkalı, kalpten çıkan iki ana damarının ters durduğunu ve vücuda kan taşıyan ana aort damarının gelişmemiş olduğunu tespit etti.Bu ameliyatların ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde başarıyla yapıldığını öğrenen aile, anne 6 aylık hamileyken Eskişehir'de geldi. Doğuma kadar tüm takip ve tedavisi ESOGÜ'de yapılan hastanın doğum sonrası ameliyatı ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Buğra Harmandar ve ekibince başarıyla gerçekleştirildi. Bir aylık yoğun bakım sonrasında servise alınan bebek, bugün itibarıyla taburcu edildi. Ömer bebeğin annesi Hatice Gencer, bu anomali sebebiyle başvurdukları tüm kadın doğum doktorları ve çocuk kardiyologlarının bebeğinin yaşamasının imkansız olduğunu ve anne karnından almaktan başka çözüm bulunmadığını söylediklerini anlattı. Gencer, bebeği sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Harmandar ise hastanede 1 yıldır faaliyet gösteren Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi bölümü olarak İstanbul, Ankara, İzmir de dahil olmak üzere Türkiye'nin her tarafından başvuran yenidoğan ağırlıklı olmak üzere tüm kalp anomalili hastaların ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Anne karnında nadir rastlanan kalp anomalisi tespit edilen ve yaşamasının imkansız olduğu söylenen bebek, doğumunun ardından ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

ESKİŞEHİR (AA) - Anne karnında kalp anomalisi tespit edilen bebek, doğumunun ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla hayata tutundu.

ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Gencer ailesinin ilk bebeğinde anne karnında nadir rastlanan bir kalp anomalisi olduğu tespit edildi.

Ailenin Muğla ve Antalya'da görüştüğü çocuk kardiyologları, bebeğin kalbinin bir odacığının hiç gelişmemiş, bir kalp kapağının tam tıkalı, kalpten çıkan iki ana damarının ters durduğunu ve vücuda kan taşıyan ana aort damarının gelişmemiş olduğunu tespit etti.

Bu ameliyatların ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde başarıyla yapıldığını öğrenen aile, anne 6 aylık hamileyken Eskişehir'de geldi.

Doğuma kadar tüm takip ve tedavisi ESOGÜ'de yapılan hastanın doğum sonrası ameliyatı ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Buğra Harmandar ve ekibince başarıyla gerçekleştirildi.

Bir aylık yoğun bakım sonrasında servise alınan bebek, bugün itibarıyla taburcu edildi.

Ömer bebeğin annesi Hatice Gencer, bu anomali sebebiyle başvurdukları tüm kadın doğum doktorları ve çocuk kardiyologlarının bebeğinin yaşamasının imkansız olduğunu ve anne karnından almaktan başka çözüm bulunmadığını söylediklerini anlattı. Gencer, bebeği sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Harmandar ise hastanede 1 yıldır faaliyet gösteren Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi bölümü olarak İstanbul, Ankara, İzmir de dahil olmak üzere Türkiye'nin her tarafından başvuran yenidoğan ağırlıklı olmak üzere tüm kalp anomalili hastaların ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.