pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Okul Servisleri Düzenlemesi

Spor 05.12.2017 - 12:38, Güncelleme: 05.12.2017 - 12:38
 

Okul Servisleri Düzenlemesi

ASİO Başkanı Elmadağlı:- "Zorunlu hale getirilen üç nokta emniyet kemeri çocuklara ve araçlarımıza uygun değil. İki nokta emniyet kemeri daha uygun"- "Servisçiler olarak amacımız birtakım külfetlerden kurtulmak değil, çocuklarımızı sağlıklı ve güvenli şek

ANKARA (AA) - Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (ASİO) Başkanı Tuncay Elmadağlı, okul servislerinde zorunlu hale getirilen üç nokta emniyet kemeri uygulamasının iki noktalı emniyet kemeriyle değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Servisçiler olarak amacımız birtakım külfetlerden kurtulmak değil, çocuklarımızı sağlıklı ve güvenli şekilde evlerinden alıp evlerine bırakmak." dedi.Elmadağlı, öğrenci taşımacılığı yapan esnafla bir araya gelerek, güvenli okul servisi taşımacılığını değerlendirdi. Elmadağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nin 25 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, bu düzenlemeyle servis araçları ve şoförlerine ilişkin birtakım kurallar getirildiğini söyledi.Yönetmelik değişikliyle alınan önlemlerin esnafa külfet getireceğine işaret eden Elmadağlı, "Değişiklikle zorunlu hale getirilen üç nokta emniyet kemeri çocuklara ve araçlarımıza uygun değil. İki nokta emniyet kemeri daha uygun. Üç nokta emniyet kemeri kaza anında çocuklarımıza zarar verir." diye konuştu.Elmadağlı, oturmaya duyarlı sensörlerin servis araçlarına uygun olmadığını savunarak, araçlarda rehber personel varken bu sensörlere gerek olmadığını iddia etti. Teknolojiye açık olduklarının altını çizen Elmadağlı, amaçlarının birtakım külfetlerden kurtulmak değil, çocukları sağlıklı ve güvenli şekilde evlerinden alıp evlerine bırakmak olduğunu vurguladı.Elmadağlı, korsan servis araçlarına yönelik önlemler için çalıştıklarını belirterek, servis şoförlerinin de bu konuda bilinçli olmasını ve Odaya şikayette bulunmasını istedi. Servis çalışanlarının şirketlerinden paralarını geç aldıklarına dikkati çeken Elmadağlı, bir başka sorunun da servis araçlarının 1-2 yaşında değiştirilmesi talebinin olduğunu söyledi. Elmadağlı, "Kurumlar ihalelere çıkarken esnafımızdan 1-2 yaşındaki aracını değiştirmesini istiyorlar. Bu da Türk ekonomisine ve esnafımıza zarar veriyor." değerlendirmesinde bulundu.
ASİO Başkanı Elmadağlı:- "Zorunlu hale getirilen üç nokta emniyet kemeri çocuklara ve araçlarımıza uygun değil. İki nokta emniyet kemeri daha uygun"- "Servisçiler olarak amacımız birtakım külfetlerden kurtulmak değil, çocuklarımızı sağlıklı ve güvenli şek

ANKARA (AA) - Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (ASİO) Başkanı Tuncay Elmadağlı, okul servislerinde zorunlu hale getirilen üç nokta emniyet kemeri uygulamasının iki noktalı emniyet kemeriyle değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Servisçiler olarak amacımız birtakım külfetlerden kurtulmak değil, çocuklarımızı sağlıklı ve güvenli şekilde evlerinden alıp evlerine bırakmak." dedi.

Elmadağlı, öğrenci taşımacılığı yapan esnafla bir araya gelerek, güvenli okul servisi taşımacılığını değerlendirdi.

Elmadağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nin 25 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, bu düzenlemeyle servis araçları ve şoförlerine ilişkin birtakım kurallar getirildiğini söyledi.

Yönetmelik değişikliyle alınan önlemlerin esnafa külfet getireceğine işaret eden Elmadağlı, "Değişiklikle zorunlu hale getirilen üç nokta emniyet kemeri çocuklara ve araçlarımıza uygun değil. İki nokta emniyet kemeri daha uygun. Üç nokta emniyet kemeri kaza anında çocuklarımıza zarar verir." diye konuştu.

Elmadağlı, oturmaya duyarlı sensörlerin servis araçlarına uygun olmadığını savunarak, araçlarda rehber personel varken bu sensörlere gerek olmadığını iddia etti.

Teknolojiye açık olduklarının altını çizen Elmadağlı, amaçlarının birtakım külfetlerden kurtulmak değil, çocukları sağlıklı ve güvenli şekilde evlerinden alıp evlerine bırakmak olduğunu vurguladı.

Elmadağlı, korsan servis araçlarına yönelik önlemler için çalıştıklarını belirterek, servis şoförlerinin de bu konuda bilinçli olmasını ve Odaya şikayette bulunmasını istedi.

Servis çalışanlarının şirketlerinden paralarını geç aldıklarına dikkati çeken Elmadağlı, bir başka sorunun da servis araçlarının 1-2 yaşında değiştirilmesi talebinin olduğunu söyledi.

Elmadağlı, "Kurumlar ihalelere çıkarken esnafımızdan 1-2 yaşındaki aracını değiştirmesini istiyorlar. Bu da Türk ekonomisine ve esnafımıza zarar veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.