pendik escort bayan
ak

Öğrencilerin Yetiştirdiği Mantarların Tadına Baktılar

19.01.2018 - 15:43, Güncelleme: 19.01.2018 - 15:43
 

Öğrencilerin Yetiştirdiği Mantarların Tadına Baktılar

Yozgat'ta öğrencilerin yetiştirdiği mantarlarla yapılan pideler velilere ikram edildi

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Agahefendi İlkokulu öğrencilerinin yetiştirdiği mantarlardan yapılan pideler karne törenine katılan velilere ikram edildi. Öğrenciler ve öğretmenler hazırladıkları proje ile okulun bodrum katında istiridye mantarı yetiştirdi. Karne dağıtımı için okula gelen velilerin de katılımıyla hasat edilen mantarlarla pide yapıldı.Pideler daha sonra karne törenine katılan velilere ikram edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa hazırlanan proje çerçevesinde, öğrencilerin okulun bodrum katında bulunan ve atıl durumdaki karanlık odayı düzenleyerek istiridye mantarı yetiştirdiklerini belirtti.Proje ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirip, onları hayata hazırlamayı planladıklarını ifade eden Ekinci, "İstiridye mantarının hem üretiminin kolay olması hem de kısa sürede ürün alınması nedeniyle böyle bir proje hazırlandı. Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin aktif yer alacağı bu projede öğrencilerin mantar yetiştiriciliğini öğrenme şansı bulması, okulumuzda 7-8 yaşındaki çocukların bu tarz ürünlerin varlığından haberdar olarak üretim yapabilmeleri hedeflendi." dedi. Okul Müdürü Ömer Kahraman da proje ile okulun kullanılamayan alanlarını kullanılır hale getirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz de mantar üretimini yaşayarak öğrenmiş oldu. Oldukça lezzetli ve besleyici olan bu mantarı velilerimize tanıtmak ve üretiminin ne kadar kolay olduğunu göstermek istedik. Bugün de mantar hasadını velilerimizle birlikte yaptık. Mantarlı pide yaptırıp ikramlarda bulunduk." diye konuştu.
Yozgat'ta öğrencilerin yetiştirdiği mantarlarla yapılan pideler velilere ikram edildi

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Agahefendi İlkokulu öğrencilerinin yetiştirdiği mantarlardan yapılan pideler karne törenine katılan velilere ikram edildi.

Öğrenciler ve öğretmenler hazırladıkları proje ile okulun bodrum katında istiridye mantarı yetiştirdi. Karne dağıtımı için okula gelen velilerin de katılımıyla hasat edilen mantarlarla pide yapıldı.

Pideler daha sonra karne törenine katılan velilere ikram edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa hazırlanan proje çerçevesinde, öğrencilerin okulun bodrum katında bulunan ve atıl durumdaki karanlık odayı düzenleyerek istiridye mantarı yetiştirdiklerini belirtti.

Proje ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirip, onları hayata hazırlamayı planladıklarını ifade eden Ekinci, "İstiridye mantarının hem üretiminin kolay olması hem de kısa sürede ürün alınması nedeniyle böyle bir proje hazırlandı. Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin aktif yer alacağı bu projede öğrencilerin mantar yetiştiriciliğini öğrenme şansı bulması, okulumuzda 7-8 yaşındaki çocukların bu tarz ürünlerin varlığından haberdar olarak üretim yapabilmeleri hedeflendi." dedi.

Okul Müdürü Ömer Kahraman da proje ile okulun kullanılamayan alanlarını kullanılır hale getirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz de mantar üretimini yaşayarak öğrenmiş oldu. Oldukça lezzetli ve besleyici olan bu mantarı velilerimize tanıtmak ve üretiminin ne kadar kolay olduğunu göstermek istedik. Bugün de mantar hasadını velilerimizle birlikte yaptık. Mantarlı pide yaptırıp ikramlarda bulunduk." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.