pendik escort bayan
ak

Öğrencilerin "Ozanlar Müzesi"ni Ziyareti

Siyaset 12.01.2018 - 10:48, Güncelleme: 12.01.2018 - 10:48
 

Öğrencilerin "Ozanlar Müzesi"ni Ziyareti

SİVAS (AA) - Kazancılar Ortaokulu öğrencileri, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projesi kapsamında "Ozanlar Müzesi"ni gezdi.Okuldaki 5. ve 6. sınıfa giden...

SİVAS (AA) - Kazancılar Ortaokulu öğrencileri, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projesi kapsamında "Ozanlar Müzesi"ni gezdi.Okuldaki 5. ve 6. sınıfa giden ve müzik korosunda yer alan 24 öğrenci, proje kapsamında Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan tarafından 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde oluşturulan Ozanlar Müzesi'ni ziyaret etti.Müzeyi gezen öğrencilere, burada büstleri bulunan aşıklar anlatıldı. Müzede öğrencilere Aşık Veysel'e ait bağlamayla Veysel'in türküleri çalındı. Öğrenciler de Veysel'in türküsünü okudu.Daha sonra bağlama ustası İyidoğan'ın atölyesine geçen öğrencilere, İyidoğan tarafından bağlama yapımı anlatıldı.Okul Müdürü Feryat Çevik, bu geziyle öğrencilerin aşıkları tanımasını, Sivas'ın değerlerini öğrenmesini ve bağlama yapımını görmesini amaçladıklarını söyledi.Gezide öğrencilere, okulun müzik öğretmeni İbrahim Polat ile Türkçe öğretmeni Dilek Moğulkoç da eşlik etti.
SİVAS (AA) - Kazancılar Ortaokulu öğrencileri, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projesi kapsamında "Ozanlar Müzesi"ni gezdi.Okuldaki 5. ve 6. sınıfa giden...

SİVAS (AA) - Kazancılar Ortaokulu öğrencileri, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projesi kapsamında "Ozanlar Müzesi"ni gezdi.

Okuldaki 5. ve 6. sınıfa giden ve müzik korosunda yer alan 24 öğrenci, proje kapsamında Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan tarafından 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde oluşturulan Ozanlar Müzesi'ni ziyaret etti.

Müzeyi gezen öğrencilere, burada büstleri bulunan aşıklar anlatıldı. Müzede öğrencilere Aşık Veysel'e ait bağlamayla Veysel'in türküleri çalındı. Öğrenciler de Veysel'in türküsünü okudu.

Daha sonra bağlama ustası İyidoğan'ın atölyesine geçen öğrencilere, İyidoğan tarafından bağlama yapımı anlatıldı.

Okul Müdürü Feryat Çevik, bu geziyle öğrencilerin aşıkları tanımasını, Sivas'ın değerlerini öğrenmesini ve bağlama yapımını görmesini amaçladıklarını söyledi.

Gezide öğrencilere, okulun müzik öğretmeni İbrahim Polat ile Türkçe öğretmeni Dilek Moğulkoç da eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.