pendik escort bayan
ak

Öğrencilerden Suriyeli Sığınmacılara Yardım

09.11.2017 - 12:13, Güncelleme: 09.11.2017 - 12:13
 

Öğrencilerden Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yozgat'a gelen sığınmacı ailelere, ortaokul öğrencileri tarafından gıda, giysi ve oyuncak yardımı yapıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Merkez Ortaokulu öğrencileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yozgat'a gelen sığınmacı ailelere, gıda, giysi ve oyuncak yardımında bulundu.Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenledikleri yardım kampanyasında topladıkları gıda, giysi ve oyuncakları paket ile poşetler halinde hazırladı. Öğrenciler, daha sonra öğretmenleri eşliğinde sığınmacı aileleri ziyaret ederek, yardımları teslim etti. Okulun müdürü Mustafa Uyar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında özellikle okullarında eğitim gören sığınmacı çocukların ailelerine yardım yapmaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerle sığınmacı aileleri evlerinde ziyaret ettiklerini aktaran Uyar, "Onlara yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Gerek kültürel gerekse maddi manevi ve dil gelişimleri bakımından çocuklarımız onlarla iyi ilişkiler kuruyor." dedi.Öğrencilerden Mustafa Arda Dişlioğlu da sınıflarında Suriyeli ve Iraklı öğrencilerin bulunduğunu belirterek, "Onların aileleri için okulumuzda yardım topladık ve dağıtıyoruz. Yardımların içerisinde gıda, giyecek, oyuncak gibi ürünler var." diye konuştu.Öğrenci Akın Özdöl de "Onlar bizim Müslüman kardeşlerimiz." ifadelerini kullandı. Sığınmacı aileler de yardımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yozgat'a gelen sığınmacı ailelere, ortaokul öğrencileri tarafından gıda, giysi ve oyuncak yardımı yapıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Merkez Ortaokulu öğrencileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yozgat'a gelen sığınmacı ailelere, gıda, giysi ve oyuncak yardımında bulundu.

Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenledikleri yardım kampanyasında topladıkları gıda, giysi ve oyuncakları paket ile poşetler halinde hazırladı. Öğrenciler, daha sonra öğretmenleri eşliğinde sığınmacı aileleri ziyaret ederek, yardımları teslim etti.

Okulun müdürü Mustafa Uyar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında özellikle okullarında eğitim gören sığınmacı çocukların ailelerine yardım yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerle sığınmacı aileleri evlerinde ziyaret ettiklerini aktaran Uyar, "Onlara yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Gerek kültürel gerekse maddi manevi ve dil gelişimleri bakımından çocuklarımız onlarla iyi ilişkiler kuruyor." dedi.

Öğrencilerden Mustafa Arda Dişlioğlu da sınıflarında Suriyeli ve Iraklı öğrencilerin bulunduğunu belirterek, "Onların aileleri için okulumuzda yardım topladık ve dağıtıyoruz. Yardımların içerisinde gıda, giyecek, oyuncak gibi ürünler var." diye konuştu.

Öğrenci Akın Özdöl de "Onlar bizim Müslüman kardeşlerimiz." ifadelerini kullandı.

Sığınmacı aileler de yardımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.