pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Öğrencilerden Jandarma Müzesine Ziyaret

21.05.2019 - 16:53, Güncelleme: 21.05.2019 - 16:53
 

Öğrencilerden Jandarma Müzesine Ziyaret

Başkentte ortaokul ve lise öğrencileri, Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü ve Müzeler Haftası dolayısıyla Jandarma Müzesini ziyaret etti

ANKARA (AA) - Başkentte öğrenciler, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 180. yılı ve Müzeler Haftası dolayısıyla Jandarma Müzesini ziyaret etti.Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi içinde bulunan Jandarma Müzesi, ortaokul ve lise öğrencilerini ağırladı. Mamak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza Ortaokulu öğrencileri, iki kısımdan oluşan müzeyi gezdi.Müzenin ilk kısmında teşkilatın kuruluşundan bu yana kullanılan silah, üniforma, teçhizat ve fotoğrafları inceleyen öğrenciler, ikinci kısmında ise günümüzde kullanılan teçhizatı görme fırsatı buldu. Müzede yer alan, şehit emniyet personelinin üzerinden çıkan kişisel eşyanın sergilendiği bölüm, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Müze Sorumlusu Yıldırım Kavraal, müzeyi ziyaret edenlerin Jandarma Teşkilatının geçmişten günümüze nasıl bir değişim geçirdiğini göreceğini belirtti. Kavraal, "Biz burada öğrencilerin tarih derslerinde gördükleri figürleri sergiliyoruz. Öğrenciler buraya geldiklerinde kitaplarda okudukları figürleri somut bir halde görebiliyor. Ayrıca öğrenciler günümüzde kullanılan teçhizat ve teşkilatımızın yapısı hakkında bilgi ediniyor. Öğrenciler müzeyi gezdiklerinde tarihin içinde kısa bir yolculuk yapıyorlar." diye konuştu.Kavraal, müzenin sadece öğrencilere değil tüm halka açık olduğunu söyledi.
Başkentte ortaokul ve lise öğrencileri, Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü ve Müzeler Haftası dolayısıyla Jandarma Müzesini ziyaret etti

ANKARA (AA) - Başkentte öğrenciler, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 180. yılı ve Müzeler Haftası dolayısıyla Jandarma Müzesini ziyaret etti.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi içinde bulunan Jandarma Müzesi, ortaokul ve lise öğrencilerini ağırladı.

Mamak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza Ortaokulu öğrencileri, iki kısımdan oluşan müzeyi gezdi.

Müzenin ilk kısmında teşkilatın kuruluşundan bu yana kullanılan silah, üniforma, teçhizat ve fotoğrafları inceleyen öğrenciler, ikinci kısmında ise günümüzde kullanılan teçhizatı görme fırsatı buldu.

Müzede yer alan, şehit emniyet personelinin üzerinden çıkan kişisel eşyanın sergilendiği bölüm, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Müze Sorumlusu Yıldırım Kavraal, müzeyi ziyaret edenlerin Jandarma Teşkilatının geçmişten günümüze nasıl bir değişim geçirdiğini göreceğini belirtti.

Kavraal, "Biz burada öğrencilerin tarih derslerinde gördükleri figürleri sergiliyoruz. Öğrenciler buraya geldiklerinde kitaplarda okudukları figürleri somut bir halde görebiliyor. Ayrıca öğrenciler günümüzde kullanılan teçhizat ve teşkilatımızın yapısı hakkında bilgi ediniyor. Öğrenciler müzeyi gezdiklerinde tarihin içinde kısa bir yolculuk yapıyorlar." diye konuştu.

Kavraal, müzenin sadece öğrencilere değil tüm halka açık olduğunu söyledi.

Öğrencilerden Jandarma Müzesine Ziyaret

Öğrencilerden Jandarma Müzesine Ziyaret

Öğrencilerden Jandarma Müzesine Ziyaret

Öğrencilerden Jandarma Müzesine Ziyaret

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.