pendik escort bayan
ak

Öğrenciler Geleneksel Oyunları Öğreniyor

09.06.2017 - 10:28, Güncelleme: 09.06.2017 - 10:28
 

Öğrenciler Geleneksel Oyunları Öğreniyor

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde, Yeniçubuk Cumhuriyet İlkokulundaki öğrenciler geleneksel oyunları öğreniyor.İlkokul öğretmeni Kenan Çarboğa, öğrencilerine...

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde, Yeniçubuk Cumhuriyet İlkokulundaki öğrenciler geleneksel oyunları öğreniyor.İlkokul öğretmeni Kenan Çarboğa, öğrencilerine 12 yıldır geleneksel zeka oyunlarını öğretiyor.Çarboğa, çocukların tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında zaman kaybettiklerini belirterek, "Biz geleneksel zeka oyunlarımızla 12 yıldır meşgulüz. Gayemiz çocuklarımızın çocukluklarının tablet karşısında, bilgisayar karşısında ve televizyon karşısında kaybolmaması. Kayısı çekirdekleriyle, fasulyeyle, nohutla oynadığımız basit oyunları masa oyunu haline getirdim. Bu oyunları çocuklarla yaşatma derdindeyiz." diye konuştu.Bu sayede sosyal kopukluğun da önüne geçmeyi hedeflediklerini aktaran Çarboğa, "Burada 3 geleneksel oyun oynatıyoruz. 3 taş, 9 taş ve 12 taş. Bu oyunlar Anadolu’da ve bütün coğrafyamızda oynanan oyunlar. Mangala diye bir oyunumuz var. Sınıfımızda başladığımız bu zeka oyunları çalışmasını öncelikle tüm okulumuza yaymak, ardından tüm Gemerek'e ve Sivas genelindeki okullara yaymak. Bu oyunlar geçmişimizle bugün arasında olan bağımızı gösteriyor. İnşallah bu oyunları çocuklarımıza öğreterek kişisel gelişimlerine katkıda bulunabiliriz." ifadelerini kullandı.Öğrencilerden Yağmur Yılmaz da oyunları oynarken çok eğlendiklerini belirterek, "Öğretmenimiz bu oyunları bize öğretiyor. Çok eğleniyoruz. Evde de tablet ve bilgisayarla oynamıyoruz." dedi.
SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde, Yeniçubuk Cumhuriyet İlkokulundaki öğrenciler geleneksel oyunları öğreniyor.İlkokul öğretmeni Kenan Çarboğa, öğrencilerine...

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde, Yeniçubuk Cumhuriyet İlkokulundaki öğrenciler geleneksel oyunları öğreniyor.

İlkokul öğretmeni Kenan Çarboğa, öğrencilerine 12 yıldır geleneksel zeka oyunlarını öğretiyor.

Çarboğa, çocukların tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında zaman kaybettiklerini belirterek, "Biz geleneksel zeka oyunlarımızla 12 yıldır meşgulüz. Gayemiz çocuklarımızın çocukluklarının tablet karşısında, bilgisayar karşısında ve televizyon karşısında kaybolmaması. Kayısı çekirdekleriyle, fasulyeyle, nohutla oynadığımız basit oyunları masa oyunu haline getirdim. Bu oyunları çocuklarla yaşatma derdindeyiz." diye konuştu.

Bu sayede sosyal kopukluğun da önüne geçmeyi hedeflediklerini aktaran Çarboğa, "Burada 3 geleneksel oyun oynatıyoruz. 3 taş, 9 taş ve 12 taş. Bu oyunlar Anadolu’da ve bütün coğrafyamızda oynanan oyunlar. Mangala diye bir oyunumuz var. Sınıfımızda başladığımız bu zeka oyunları çalışmasını öncelikle tüm okulumuza yaymak, ardından tüm Gemerek'e ve Sivas genelindeki okullara yaymak. Bu oyunlar geçmişimizle bugün arasında olan bağımızı gösteriyor. İnşallah bu oyunları çocuklarımıza öğreterek kişisel gelişimlerine katkıda bulunabiliriz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Yağmur Yılmaz da oyunları oynarken çok eğlendiklerini belirterek, "Öğretmenimiz bu oyunları bize öğretiyor. Çok eğleniyoruz. Evde de tablet ve bilgisayarla oynamıyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.