pendik escort bayan
ak

Nilüfer Halk Dansları, Avanos'ta Gösteri Sundu

19.08.2018 - 15:23, Güncelleme: 19.08.2018 - 15:23
 

Nilüfer Halk Dansları, Avanos'ta Gösteri Sundu

NEVŞEHİR (AA) - Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı kapsamında, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı.Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı kapsamında, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı.Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı etkinliklerine katılan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, yörelerine ait oyunlar sergiledi.Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, yaptığı açıklamada, halk panayırının Kapadokya bölgesinde sanatı ve sanatçıyı halkla buluşturan en uzun süreli ve büyük yerel kültür etkinliği olduğunu söyledi.Çeşitli yörelere ait dans gösterileri ile katılımcıların eğlenceli bir gün geçirdiğini aktaran İnce, şunları kaydetti: "Yaz tatilini kapsayan takvim içerisinde akşamları Avanos meydanında bazı sokakları trafiğe kapatarak halk panayırı düzenliyoruz. Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları olmak üzere 6 hafta süren panayırda ilçede el sanatları ile uğraşan kadınların ürettikleri ürünleri satmalarına ve tanıtmalarına olanak sağlanıyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen halk oyunları ekipleri, ülkemizin köklü medeniyet mirası olan yöresel danslarını sergiliyorlar. Yerli ve yabancı çok sayıda insan hafta sonları Avanos'a bu kültür şölenini izlemeye geliyor. Ülkemizi pek çok alanda başarı ile temsil etmiş olan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları topluluğu, bir gün önce ülkemizi Romanya'da temsil etmekteyken, Avanos halkıyla bir an önce buluşmak düşüncesiyle dinlenmeksizin Avanos'a geldi. Çeşitli yörelere ait dans gösterileri ile halkımıza eğlenceli bir akşam yaşattı."
NEVŞEHİR (AA) - Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı kapsamında, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı.Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı kapsamında, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı etkinliklerine katılan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, yörelerine ait oyunlar sergiledi.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, yaptığı açıklamada, halk panayırının Kapadokya bölgesinde sanatı ve sanatçıyı halkla buluşturan en uzun süreli ve büyük yerel kültür etkinliği olduğunu söyledi.

Çeşitli yörelere ait dans gösterileri ile katılımcıların eğlenceli bir gün geçirdiğini aktaran İnce, şunları kaydetti:

"Yaz tatilini kapsayan takvim içerisinde akşamları Avanos meydanında bazı sokakları trafiğe kapatarak halk panayırı düzenliyoruz. Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları olmak üzere 6 hafta süren panayırda ilçede el sanatları ile uğraşan kadınların ürettikleri ürünleri satmalarına ve tanıtmalarına olanak sağlanıyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen halk oyunları ekipleri, ülkemizin köklü medeniyet mirası olan yöresel danslarını sergiliyorlar. Yerli ve yabancı çok sayıda insan hafta sonları Avanos'a bu kültür şölenini izlemeye geliyor. Ülkemizi pek çok alanda başarı ile temsil etmiş olan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları topluluğu, bir gün önce ülkemizi Romanya'da temsil etmekteyken, Avanos halkıyla bir an önce buluşmak düşüncesiyle dinlenmeksizin Avanos'a geldi. Çeşitli yörelere ait dans gösterileri ile halkımıza eğlenceli bir akşam yaşattı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.