pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Niğde'de Sülük Ve Ozon Tedavisi Başladı

Yaşam 25.02.2019 - 14:48, Güncelleme: 25.02.2019 - 14:48
 

Niğde'de Sülük Ve Ozon Tedavisi Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tıp Polikliniğinde sülük ve ozon tedavisine başlandı

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sülük ve ozon tedavisi başladı.Hastanede hizmete giren Geleneksel Tıp Polikliniğinde uzman doktorlarca, iltihaplı ve kireçli romatizma, varis ile eklem ağrıları gibi birçok hastalık sülük ve ozonla tedavi edilmeye başlandı.Geleneksel Tıp Uzmanı Doktoru Metehan Duran, poliklinikte gazetecilere yaptığı açıklamada, bel ve boyun şikayetleri bulunan hastalara klinik şartlarında ozon gazı uyguladıklarını söyledi.Bu tedavinin bilimsel çalışmalara göre cerrahiye kıyasla daha etkili olduğunu belirten Duran, "10 yıla kadar etkili olduğu görülmüş. En önemli avantajı da hastayı ayakta tedavi edebilmemiz. Hastanın cerrahi bir işlemden ve cerrahi sonrası enfeksiyon gibi komplikasyonlardan koruyan, tedavi sonrası hastanın günlük yaşamına devam etmesini sağlayan kolay bir tedavi yöntemi." dedi.Sülük tedavisinin faydaları hakkında da bilgi veren Duran, şunları kaydetti:"Halkımız sülüğün pis kan emdiğini zannediyor ama öyle bir şey yok. Yapılan araştırmalarda canlının kendi ihtiyaçlarını karşılamak için kan emerken yüzden fazla enzim salgıladığı bulunmuş. Bunlar dışında ödem çözücü, ağrı kesici, antibiyotik, kan sulandırıcı, pıhtı eritici ve birçok etken maddenin olduğu bulunmuş. Sülük tedavisi uygulanacak hastanın herhangi bir kan sulandırıcı ve kanamayla ilgili bir ilaç kullanıp kullanmadığını tespit etmemiz lazım. Bu tedavinin kullanılmadığı hastalar da var. Mesela lösemi hastalarına bu tedavi uygulanmaz. Sülüğü uyguladıktan sonra da kanı sulandırdığı için bir gün boyunca o ısırık yerinin kanaması durmaz. Onun için baskılı pansuman uyguluyoruz. Bir gün boyunca duş almaması orayı ıslatmaması gerekiyor." Duran, halk arasında sülüğün kusturularak tekrar kullanılabileceği bilgisinin de yanlış olduğunu sözlerine ekledi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tıp Polikliniğinde sülük ve ozon tedavisine başlandı

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sülük ve ozon tedavisi başladı.

Hastanede hizmete giren Geleneksel Tıp Polikliniğinde uzman doktorlarca, iltihaplı ve kireçli romatizma, varis ile eklem ağrıları gibi birçok hastalık sülük ve ozonla tedavi edilmeye başlandı.

Geleneksel Tıp Uzmanı Doktoru Metehan Duran, poliklinikte gazetecilere yaptığı açıklamada, bel ve boyun şikayetleri bulunan hastalara klinik şartlarında ozon gazı uyguladıklarını söyledi.

Bu tedavinin bilimsel çalışmalara göre cerrahiye kıyasla daha etkili olduğunu belirten Duran, "10 yıla kadar etkili olduğu görülmüş. En önemli avantajı da hastayı ayakta tedavi edebilmemiz. Hastanın cerrahi bir işlemden ve cerrahi sonrası enfeksiyon gibi komplikasyonlardan koruyan, tedavi sonrası hastanın günlük yaşamına devam etmesini sağlayan kolay bir tedavi yöntemi." dedi.

Sülük tedavisinin faydaları hakkında da bilgi veren Duran, şunları kaydetti:

"Halkımız sülüğün pis kan emdiğini zannediyor ama öyle bir şey yok. Yapılan araştırmalarda canlının kendi ihtiyaçlarını karşılamak için kan emerken yüzden fazla enzim salgıladığı bulunmuş. Bunlar dışında ödem çözücü, ağrı kesici, antibiyotik, kan sulandırıcı, pıhtı eritici ve birçok etken maddenin olduğu bulunmuş. Sülük tedavisi uygulanacak hastanın herhangi bir kan sulandırıcı ve kanamayla ilgili bir ilaç kullanıp kullanmadığını tespit etmemiz lazım. Bu tedavinin kullanılmadığı hastalar da var. Mesela lösemi hastalarına bu tedavi uygulanmaz. Sülüğü uyguladıktan sonra da kanı sulandırdığı için bir gün boyunca o ısırık yerinin kanaması durmaz. Onun için baskılı pansuman uyguluyoruz. Bir gün boyunca duş almaması orayı ıslatmaması gerekiyor."

Duran, halk arasında sülüğün kusturularak tekrar kullanılabileceği bilgisinin de yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Niğde'de Sülük Ve Ozon Tedavisi Başladı

Niğde'de Sülük Ve Ozon Tedavisi Başladı

Niğde'de Sülük Ve Ozon Tedavisi Başladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.