pendik escort bayan
ak

Niğde'de Fetö/pdy Davası

09.02.2017 - 12:33, Güncelleme: 09.02.2017 - 12:33
 

Niğde'de Fetö/pdy Davası

Eski emniyet müdür yardımcısının da aralarında olduğu tutuklu 5 eski emniyet personelinin yargılanmasına başlandı- Tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi

NİĞDE (AA) - Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan tutuklu 5 eski emniyet mensubu hakim karşısına çıktı.Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, meslekten uzaklaştırılan tutuklu sanıklardan eski emniyet müdür yardımcısı Mehmet H, koruma şube müdürü Metin T, komiser Mesut Ü, polis memurları Metin G. ve Ali Y. ile avukatları hazır bulundu.Mehmet H. savunmasında, "ByLock" programını ilk defa iddianamede gördüğünü öne sürerek, "Ben bu programı ne indirdim ne de kullandım. İstihbari rapora göre beni görevden uzaklaştırma listesine sokmuş olabilirler. Birileri beni sevmiyorsa veya haklarında işlem yapmışsam iftira atmış olabilirler." dedi.Metin T. ise Kanada'da 3 yıl güvenlik ataşesi olarak görev yaptığını ifade ederek, "Başbakanlık tarafından da Filistin'e polis eğitimine gönderildim. Hattıma 'ByLock' programı yüklendiğini bilmiyorum. 2015 yılında da ikinci el olarak tablet aldım, iki gün sonra tamire yolladım. "Eagle" programı da tamirde yüklenmiş olabilir. Ben kullanmadığım için ne olduğuna dair tam bir bilgim yoktur." diye konuştu.Öteki sanıklar da hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, Ali Y'nin tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Eski emniyet müdür yardımcısının da aralarında olduğu tutuklu 5 eski emniyet personelinin yargılanmasına başlandı- Tutuklu sanıklardan biri tahliye edildi

NİĞDE (AA) - Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan tutuklu 5 eski emniyet mensubu hakim karşısına çıktı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, meslekten uzaklaştırılan tutuklu sanıklardan eski emniyet müdür yardımcısı Mehmet H, koruma şube müdürü Metin T, komiser Mesut Ü, polis memurları Metin G. ve Ali Y. ile avukatları hazır bulundu.

Mehmet H. savunmasında, "ByLock" programını ilk defa iddianamede gördüğünü öne sürerek, "Ben bu programı ne indirdim ne de kullandım. İstihbari rapora göre beni görevden uzaklaştırma listesine sokmuş olabilirler. Birileri beni sevmiyorsa veya haklarında işlem yapmışsam iftira atmış olabilirler." dedi.

Metin T. ise Kanada'da 3 yıl güvenlik ataşesi olarak görev yaptığını ifade ederek, "Başbakanlık tarafından da Filistin'e polis eğitimine gönderildim. Hattıma 'ByLock' programı yüklendiğini bilmiyorum. 2015 yılında da ikinci el olarak tablet aldım, iki gün sonra tamire yolladım. "Eagle" programı da tamirde yüklenmiş olabilir. Ben kullanmadığım için ne olduğuna dair tam bir bilgim yoktur." diye konuştu.

Öteki sanıklar da hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Ali Y'nin tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.