pendik escort bayan
ak

Niğde'de Çiftçilere Koyun Dağıtıldı

28.07.2017 - 17:28, Güncelleme: 28.07.2017 - 17:28
 

Niğde'de Çiftçilere Koyun Dağıtıldı

NİĞDE (AA) - Bor ilçesinde Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 3 çiftçiye, 60 Bafra koyunu ve 3 koç hibe edildi. Düzenlenen programda konuşan Gıda, Tarım...

NİĞDE (AA) - Bor ilçesinde Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 3 çiftçiye, 60 Bafra koyunu ve 3 koç hibe edildi. Düzenlenen programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Nortçu, KOP projesi kapsamında 3 çiftçiye kişi başı 20 koyun ve birer koç olmak üzere toplam 60 koyun ve 3 koçun hibe olarak verildiğini söyledi. Projenin bölgenin kalkınması adına faydalı olacağına inandıklarını belirten Nortçu, şunları söyledi:"Bafra koyunu, koyun yetiştiricileri tarafından önerilen bir koyundur. Bakım ve beslenmesi gerektiği gibi yapıldığı takdirde, doğum oranı yüksek bir cinstir. Bu projedeki amacımız Bor, merkez köy ve beldelerinde hayvancılıkla uğraşan ve hayatlarını bu şekilde sürdüren vatandaşlarımıza katkı sağlamak için yapıldı. Ayrıca Bafra Koyunu Projesi ile il dışına yapılan göçü de önlemeyi amaçlıyoruz."
NİĞDE (AA) - Bor ilçesinde Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 3 çiftçiye, 60 Bafra koyunu ve 3 koç hibe edildi. Düzenlenen programda konuşan Gıda, Tarım...

NİĞDE (AA) - Bor ilçesinde Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 3 çiftçiye, 60 Bafra koyunu ve 3 koç hibe edildi.

Düzenlenen programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Nortçu, KOP projesi kapsamında 3 çiftçiye kişi başı 20 koyun ve birer koç olmak üzere toplam 60 koyun ve 3 koçun hibe olarak verildiğini söyledi.

Projenin bölgenin kalkınması adına faydalı olacağına inandıklarını belirten Nortçu, şunları söyledi:

"Bafra koyunu, koyun yetiştiricileri tarafından önerilen bir koyundur. Bakım ve beslenmesi gerektiği gibi yapıldığı takdirde, doğum oranı yüksek bir cinstir. Bu projedeki amacımız Bor, merkez köy ve beldelerinde hayvancılıkla uğraşan ve hayatlarını bu şekilde sürdüren vatandaşlarımıza katkı sağlamak için yapıldı. Ayrıca Bafra Koyunu Projesi ile il dışına yapılan göçü de önlemeyi amaçlıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.