pendik escort bayan
ak

Nevü'de "Seyyid Ahmed Arvasi Ve Türk İslam Ülküsü" Konferansı

21.02.2019 - 14:08, Güncelleme: 21.02.2019 - 14:08
 

Nevü'de "Seyyid Ahmed Arvasi Ve Türk İslam Ülküsü" Konferansı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ve İpek Yolu Toplumları ve Kültürleri Derneği işbirliğinde "Seyyid...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ve İpek Yolu Toplumları ve Kültürleri Derneği işbirliğinde "Seyyid Ahmed Arvasi ve Türk İslam Ülküsü" konulu konferans düzenlendi.NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezindeki programa, Seyyid Ahmed Arvasi'nin öğrencilerinden Efendi Barutcu konuşmacı olarak katıldı.Barutcu, Arvasi'nin yaşadığı dönemin zorlu şartlarına rağmen devletinin, milletinin, inancının bekası için azim ve kararlılıkla bir hayat tarzı ortaya koyduğunu belirtti.Arvasi'nin Türk gençliğinin tarihi kökeni ve İslam medeniyetinden kopmaması için önemli çalışmalar yaptığını anlatan Barutcu, şöyle konuştu:"Türk milliyetçisi aydınlar 1970'li yıllarda, yabancılaşmadan çağdaşlaşmak şiarı ile Türk tarihinin engin tecrübeleri ışığında, Türk-İslam medeniyetinin birikimlerinden istifade ederek Türk milletinin iman ve ruh köküne bağlı kalarak maddi ve manevi kalkınmanın mümkün olabileceğini savunuyordu. O yıllar, okullarda, basın kuruluşlarında, tarih, kültür ve medeniyet düşmanlığının yoğun şekilde yapıldığı yıllardı. Bu buhranlı günlerde Seyyid Ahmed Arvasi hocam da Türk gençliğinin elinden tutuyor, onların ruhlarına dokunarak yol gösteriyor, bu mübarek topraklar üzerinde bir inanç medeniyetinin inşası fikrinin meşalesini tutuşturuyordu. 12 Eylül askeri darbesinin ardından Mamak cezaevine hapsedilen ve burada büyük işkencelere maruz kalan Arvasi hoca, asrımızın ender yetişen ilim deryalarındandı. Bir ahlak, gönül ve dava adamıydı. Üstün görev ve yüksek sorumluluk duygusuna sahip bir şahsiyetti."Soru-cevap kısmının ardından sona eren programda Barutcu'ya günün anısına plaket takdim edildi.
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ve İpek Yolu Toplumları ve Kültürleri Derneği işbirliğinde "Seyyid...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi ve İpek Yolu Toplumları ve Kültürleri Derneği işbirliğinde "Seyyid Ahmed Arvasi ve Türk İslam Ülküsü" konulu konferans düzenlendi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezindeki programa, Seyyid Ahmed Arvasi'nin öğrencilerinden Efendi Barutcu konuşmacı olarak katıldı.

Barutcu, Arvasi'nin yaşadığı dönemin zorlu şartlarına rağmen devletinin, milletinin, inancının bekası için azim ve kararlılıkla bir hayat tarzı ortaya koyduğunu belirtti.

Arvasi'nin Türk gençliğinin tarihi kökeni ve İslam medeniyetinden kopmaması için önemli çalışmalar yaptığını anlatan Barutcu, şöyle konuştu:

"Türk milliyetçisi aydınlar 1970'li yıllarda, yabancılaşmadan çağdaşlaşmak şiarı ile Türk tarihinin engin tecrübeleri ışığında, Türk-İslam medeniyetinin birikimlerinden istifade ederek Türk milletinin iman ve ruh köküne bağlı kalarak maddi ve manevi kalkınmanın mümkün olabileceğini savunuyordu. O yıllar, okullarda, basın kuruluşlarında, tarih, kültür ve medeniyet düşmanlığının yoğun şekilde yapıldığı yıllardı. Bu buhranlı günlerde Seyyid Ahmed Arvasi hocam da Türk gençliğinin elinden tutuyor, onların ruhlarına dokunarak yol gösteriyor, bu mübarek topraklar üzerinde bir inanç medeniyetinin inşası fikrinin meşalesini tutuşturuyordu. 12 Eylül askeri darbesinin ardından Mamak cezaevine hapsedilen ve burada büyük işkencelere maruz kalan Arvasi hoca, asrımızın ender yetişen ilim deryalarındandı. Bir ahlak, gönül ve dava adamıydı. Üstün görev ve yüksek sorumluluk duygusuna sahip bir şahsiyetti."

Soru-cevap kısmının ardından sona eren programda Barutcu'ya günün anısına plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.