pendik escort bayan
ak

Nevşehir'den Kısa Kısa

28.11.2016 - 10:58, Güncelleme: 28.11.2016 - 10:58
 

Nevşehir'den Kısa Kısa

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından ilçedeki tarihi evlerin, aslına uygun olarak tekrar ayağa kaldırılması amacıyla "Koruma amaçlı revizyon...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından ilçedeki tarihi evlerin, aslına uygun olarak tekrar ayağa kaldırılması amacıyla "Koruma amaçlı revizyon imar planı" çalışması başlatıldı. Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede taş işçiliği kullanılarak yapılan, günümüzde ise harabe görüntüsü sergileyen tarihi yapılarla ilgili proje ve ihale aşamasının tamamlandığı belirterek, restorasyon çalışmalarına da kısa süre içinde başlanılacağını aktardı.İnce, "Avanos'un manevi sigortası olarak gördüğümüz, ancak kaderine terk edilmeleri nedeniyle ilçenin kanayan yarası haline gelen eski binaları tekrar ayağa kaldıracağız. Teknik ve bilimsel gerekçelere dayalı bir proje ile harekete geçtik. Avanos'un mekansal ve manevi değerlerini gelecek nesillere taşıyacak olan bu önemli projeyi hayata geçiriyoruz." dedi.- Uçhisar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi yenilendi Uçhisar Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında daimi personel olarak çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi yenilendi. İşçilerin özlük haklarının iyileştirildiği sözleşme, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngören arasında imzalandı. İmzalanan 3 yıllık sözleşmeye göre belediye bünyesinde görev yapan işçiler, 2017 yılından itibaren ilk yıl için yüzde 10, devam eden yıllarda da TEFE-TÜFE ortalaması oranında zam alacak. Karaaslan, imzalanan sözleşmenin tüm işçilere hayırlı olmasını dileyerek, "Emekçinin hakkını korumak da görevlerimizdendir. Belediyemiz imkanları doğrultusunda en iyi iyileştirmeyi sendika temsilcimizle görüşerek yaptık." dedi.- KAPEM'de 34. eğitim dönemi sürüyorNevşehir'de örgün eğitim alanında kurumsal kimlik kazanan Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Kapadokya Eğitim Merkezinde (KAPEM) 34. dönem eğitimlerine devam edildiği bildirildi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 18 yaş üstündeki vatandaşların yanı sıra eğitilebilir düzeydeki engellilerin yararlanmalarını sağlamak amacıyla 2005 yılından beri sürdürülen KAPEM kursların çeşitli mahallelerde oluşturulan merkezlerde sürdüğü kaydedildi.KAPEM'de, kadın giysileri ve dekoratif örtü dikimi, kumaş abajur yapımı, bilgisayar kullanımı, bilişim teknolojileri donanımı, İngilizce Seviye A-1, Arapça Seviye A-1 ile voleybol ve basketbol eğitimleri veriliyor. Üç ile altı ay arasında değişen eğitim süreleri sonunda başarılı olan kursiyerlere bölümleriyle ilgili başarı sertifikası veriliyor.
NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından ilçedeki tarihi evlerin, aslına uygun olarak tekrar ayağa kaldırılması amacıyla "Koruma amaçlı revizyon...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından ilçedeki tarihi evlerin, aslına uygun olarak tekrar ayağa kaldırılması amacıyla "Koruma amaçlı revizyon imar planı" çalışması başlatıldı.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede taş işçiliği kullanılarak yapılan, günümüzde ise harabe görüntüsü sergileyen tarihi yapılarla ilgili proje ve ihale aşamasının tamamlandığı belirterek, restorasyon çalışmalarına da kısa süre içinde başlanılacağını aktardı.

İnce, "Avanos'un manevi sigortası olarak gördüğümüz, ancak kaderine terk edilmeleri nedeniyle ilçenin kanayan yarası haline gelen eski binaları tekrar ayağa kaldıracağız. Teknik ve bilimsel gerekçelere dayalı bir proje ile harekete geçtik. Avanos'un mekansal ve manevi değerlerini gelecek nesillere taşıyacak olan bu önemli projeyi hayata geçiriyoruz." dedi.

- Uçhisar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi yenilendi

Uçhisar Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında daimi personel olarak çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi yenilendi.

İşçilerin özlük haklarının iyileştirildiği sözleşme, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngören arasında imzalandı.

İmzalanan 3 yıllık sözleşmeye göre belediye bünyesinde görev yapan işçiler, 2017 yılından itibaren ilk yıl için yüzde 10, devam eden yıllarda da TEFE-TÜFE ortalaması oranında zam alacak.

Karaaslan, imzalanan sözleşmenin tüm işçilere hayırlı olmasını dileyerek, "Emekçinin hakkını korumak da görevlerimizdendir. Belediyemiz imkanları doğrultusunda en iyi iyileştirmeyi sendika temsilcimizle görüşerek yaptık." dedi.

- KAPEM'de 34. eğitim dönemi sürüyor

Nevşehir'de örgün eğitim alanında kurumsal kimlik kazanan Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Kapadokya Eğitim Merkezinde (KAPEM) 34. dönem eğitimlerine devam edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 18 yaş üstündeki vatandaşların yanı sıra eğitilebilir düzeydeki engellilerin yararlanmalarını sağlamak amacıyla 2005 yılından beri sürdürülen KAPEM kursların çeşitli mahallelerde oluşturulan merkezlerde sürdüğü kaydedildi.

KAPEM'de, kadın giysileri ve dekoratif örtü dikimi, kumaş abajur yapımı, bilgisayar kullanımı, bilişim teknolojileri donanımı, İngilizce Seviye A-1, Arapça Seviye A-1 ile voleybol ve basketbol eğitimleri veriliyor.

Üç ile altı ay arasında değişen eğitim süreleri sonunda başarılı olan kursiyerlere bölümleriyle ilgili başarı sertifikası veriliyor.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.