pendik escort bayan
ak

Nevruz Bayramı

Siyaset 21.03.2017 - 12:23, Güncelleme: 21.03.2017 - 12:23
 

Nevruz Bayramı

Kayseri'de düzenlenen etkinliklerde, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler nevruz ateşinden atladı- Etkinliklerde, Moğolistan, Afganistan, Özbekistan gibi ülkelerin nevruza özgü yemek ve tatlıları da katılımcılara ikram edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, nevruz ateşinden atladı.Erciyes Üniversitesince (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi önünde gerçekleştirilen kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Burada konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı'nın Orta Asya'dan Anadolu'ya geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlandığını söyledi.Nevruzun Türk Cumhuriyetlerinde resmi bayram olarak kutlandığını anımsatan Güven, "Nevruz, bolluğun, bereketin sembolüdür. Nevruz'da farklı geleneklerle yapılan kutlamalar bugüne ayrı bir coşku katmaktadır. Geleneklerimizi, göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmalıyız. Sevincimiz hepimizin sevinci, hüznümüz hepimizin hüznüdür. Bugünün tüm mazlum milletlere huzur getirmesini diliyorum." dedi.İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da nevruzun bir Türk bayramı olduğunu, doğanın canlanışı ve baharının gelmesinin kutlandığını ifade etti.Konuşmaların ardından, Türk Cumhuriyetlerinden Kayseri'ye eğitim için gelen öğrenciler, ülkelerinin bayraklarıyla gösteri sundu.Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın yanı sıra ERÜ'de eğitim gören Afrikalı öğrenciler ile Türk Cumhuriyetlerinden öğrenciler, kültür sitesi bahçesine yakılan Nevruz ateşinden atladı.ERÜ Rektörü Prof. Dr. Güven ile AK Parti Kayseri Milletvekili Emrah Karayel, etkinliler kapsamında yumurta tokuşturdu.Demir dövülmesinin ardından Moğolistan, Afganistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkelerin Nevruz'a özgü yemek ve tatlıları katılımcılara ikram edildi.Öğrenciler, burada farklı ülkelerin yemeklerini tatma imkanı buldu.Afganistan'da Nevruz'a özgü yapılan ve kuru meyvelerin kullanıldığı 7 meyve tatlısı ile Özbek pilavı katılımcıların ilgisi çekti.
Kayseri'de düzenlenen etkinliklerde, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler nevruz ateşinden atladı- Etkinliklerde, Moğolistan, Afganistan, Özbekistan gibi ülkelerin nevruza özgü yemek ve tatlıları da katılımcılara ikram edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, nevruz ateşinden atladı.

Erciyes Üniversitesince (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi önünde gerçekleştirilen kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı'nın Orta Asya'dan Anadolu'ya geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlandığını söyledi.

Nevruzun Türk Cumhuriyetlerinde resmi bayram olarak kutlandığını anımsatan Güven, "Nevruz, bolluğun, bereketin sembolüdür. Nevruz'da farklı geleneklerle yapılan kutlamalar bugüne ayrı bir coşku katmaktadır. Geleneklerimizi, göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmalıyız. Sevincimiz hepimizin sevinci, hüznümüz hepimizin hüznüdür. Bugünün tüm mazlum milletlere huzur getirmesini diliyorum." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da nevruzun bir Türk bayramı olduğunu, doğanın canlanışı ve baharının gelmesinin kutlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Türk Cumhuriyetlerinden Kayseri'ye eğitim için gelen öğrenciler, ülkelerinin bayraklarıyla gösteri sundu.

Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın yanı sıra ERÜ'de eğitim gören Afrikalı öğrenciler ile Türk Cumhuriyetlerinden öğrenciler, kültür sitesi bahçesine yakılan Nevruz ateşinden atladı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Güven ile AK Parti Kayseri Milletvekili Emrah Karayel, etkinliler kapsamında yumurta tokuşturdu.

Demir dövülmesinin ardından Moğolistan, Afganistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkelerin Nevruz'a özgü yemek ve tatlıları katılımcılara ikram edildi.

Öğrenciler, burada farklı ülkelerin yemeklerini tatma imkanı buldu.

Afganistan'da Nevruz'a özgü yapılan ve kuru meyvelerin kullanıldığı 7 meyve tatlısı ile Özbek pilavı katılımcıların ilgisi çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.