pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Neü'de Organ Nakli

Yaşam 27.01.2017 - 10:58, Güncelleme: 27.01.2017 - 10:58
 

Neü'de Organ Nakli

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde, bağışlanan bir kornea iki hastaya başarılı bir şekilde nakledildi. Nakli gerçekleştiren...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde, bağışlanan bir kornea iki hastaya başarılı bir şekilde nakledildi. Nakli gerçekleştiren NEÜ Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refik Oltulu, "Kornea nakli gözün ön kısmında saat camı şeklindeki saydam kısım olarak tarif edebileceğimiz korneanın saydamlığını yitirdiği durumlarda tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Kornea nakli ameliyatında bağışlanan sağlıklı korneadan 6–9 milimetre çapında olabilen daire şeklinde bir parça çıkartılır ve hastanın korneasından da aynı büyüklükte bir parça çıkartılarak bu bölgeye dikilir." diye konuştu.Son yıllarda gelişen teknik ve ekipmanlar sayesinde hastaların daha hızlı iyileştiğini ve daha fazla kişinin sağlığına kavuştuğunu ifade eden Oltulu, şöyle devam etti:"Kliniğimizde uzun süreden beri yapılmakta olan korneanın ön yüzeyinin değiştirildiği nakillerin ardından, korneanın arka yüzeyinin de değiştirildiği ve dikişsiz nakil diye tarif edebileceğimiz nakiller başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Şu an için çok az merkezde yapılan bu ameliyatın Konya'da yapılabiliyor hale gelmesi bizim ve hastalarımız için son derece önemlidir. Kısmi kornea nakilleri ile daha az sayıda kornea ile daha fazla hasta ameliyat edilebilmekte olup bu ameliyatın da dikişsiz olması hastaların daha kısa sürede iyileşmelerini ve red ihtimalinin daha düşük olmasını sağlamaktadır."
KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde, bağışlanan bir kornea iki hastaya başarılı bir şekilde nakledildi. Nakli gerçekleştiren...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde, bağışlanan bir kornea iki hastaya başarılı bir şekilde nakledildi.

Nakli gerçekleştiren NEÜ Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refik Oltulu, "Kornea nakli gözün ön kısmında saat camı şeklindeki saydam kısım olarak tarif edebileceğimiz korneanın saydamlığını yitirdiği durumlarda tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Kornea nakli ameliyatında bağışlanan sağlıklı korneadan 6–9 milimetre çapında olabilen daire şeklinde bir parça çıkartılır ve hastanın korneasından da aynı büyüklükte bir parça çıkartılarak bu bölgeye dikilir." diye konuştu.

Son yıllarda gelişen teknik ve ekipmanlar sayesinde hastaların daha hızlı iyileştiğini ve daha fazla kişinin sağlığına kavuştuğunu ifade eden Oltulu, şöyle devam etti:

"Kliniğimizde uzun süreden beri yapılmakta olan korneanın ön yüzeyinin değiştirildiği nakillerin ardından, korneanın arka yüzeyinin de değiştirildiği ve dikişsiz nakil diye tarif edebileceğimiz nakiller başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Şu an için çok az merkezde yapılan bu ameliyatın Konya'da yapılabiliyor hale gelmesi bizim ve hastalarımız için son derece önemlidir.

Kısmi kornea nakilleri ile daha az sayıda kornea ile daha fazla hasta ameliyat edilebilmekte olup bu ameliyatın da dikişsiz olması hastaların daha kısa sürede iyileşmelerini ve red ihtimalinin daha düşük olmasını sağlamaktadır."



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.