pendik escort bayan
ak

Neü Rektörü Kılıç Avanos'ta Söyleşiye Katıldı

13.03.2017 - 12:43, Güncelleme: 13.03.2017 - 12:43
 

Neü Rektörü Kılıç Avanos'ta Söyleşiye Katıldı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve eşi Dr. Mehmet Kılıç, birlikte kaleme aldıkları "Avanos'a...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve eşi Dr. Mehmet Kılıç, birlikte kaleme aldıkları "Avanos'a Dair Yazılar" kitabı için söyleşi ve imza günü düzenledi.Avanos Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide Rektör Kılıç, yaptığı konuşmada kitabın nasıl ortaya çıktığını ve baskıya kadar geçen süreçte kişilerle yaptıkları yüz yüze görüşmeleri, kaynak toplama aşamalarındaki izlenimlerini katılımcılara anlattı. Kılıç, "Avanos tarihiyle, kültürel ve sosyal hayatıyla büyük bir hazine. Geçmişle günümüz arasında yazılı bir bağ bulunsun istedik. Avanos'un 50 -100 yıllık geçmişine ışık tutmak istediğinizde pek fazla yazılı kaynak olmadığını gördük. İnsanlar içinde bulundukları hazinenin farkında olmayabiliyor. Bunun farkına vardık ve bu değerlerin arka planına ışık tutmak istedik. Kitaplarımızda konuları belirlerken birinci önceliğimiz üzerine yazılı bilgi olmadığı için unutulma tehlikesi olan sözlü tarihti. Bu hatıralar onları yaşayanlarla birlikte kaybolup gitmesin, kayıt altına alınarak geçmişle günümüz arasında yazılı bir bağ bulunsun istedik ve kitap bu şekilde sizlerle buluştu." diye konuştu. Programda daha sonra Rektör Kılıç ve Mehmet Kılıç, kitaplarını okuyucular için imzaladı.
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve eşi Dr. Mehmet Kılıç, birlikte kaleme aldıkları "Avanos'a...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve eşi Dr. Mehmet Kılıç, birlikte kaleme aldıkları "Avanos'a Dair Yazılar" kitabı için söyleşi ve imza günü düzenledi.

Avanos Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide Rektör Kılıç, yaptığı konuşmada kitabın nasıl ortaya çıktığını ve baskıya kadar geçen süreçte kişilerle yaptıkları yüz yüze görüşmeleri, kaynak toplama aşamalarındaki izlenimlerini katılımcılara anlattı.

Kılıç, "Avanos tarihiyle, kültürel ve sosyal hayatıyla büyük bir hazine. Geçmişle günümüz arasında yazılı bir bağ bulunsun istedik. Avanos'un 50 -100 yıllık geçmişine ışık tutmak istediğinizde pek fazla yazılı kaynak olmadığını gördük. İnsanlar içinde bulundukları hazinenin farkında olmayabiliyor. Bunun farkına vardık ve bu değerlerin arka planına ışık tutmak istedik. Kitaplarımızda konuları belirlerken birinci önceliğimiz üzerine yazılı bilgi olmadığı için unutulma tehlikesi olan sözlü tarihti. Bu hatıralar onları yaşayanlarla birlikte kaybolup gitmesin, kayıt altına alınarak geçmişle günümüz arasında yazılı bir bağ bulunsun istedik ve kitap bu şekilde sizlerle buluştu." diye konuştu.

Programda daha sonra Rektör Kılıç ve Mehmet Kılıç, kitaplarını okuyucular için imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.