pendik escort bayan
ak

"Nefes Nefes Anadolu" Sergisi Açıldı

Siyaset 18.05.2017 - 14:03, Güncelleme: 18.05.2017 - 14:03
 

"Nefes Nefes Anadolu" Sergisi Açıldı

Anadolu'nun zenginlikleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÇAHEM tarafından düzenlenen "Nefes Nefes Anadolu" sergisinde yansıtıldı

ANKARA (AA) - Çankaya Halk Eğitim Merkezinin (ÇAHEM) hobi ve meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlerin, Anadolu'nun zenginliklerini yansıtan eserleri, "Nefes Nefes Anadolu" sergisinde beğeniye sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÇAHEM iş birliğinde düzenlenen "Nefes Nefes Anadolu" sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde açıldı. Açılışta konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın halk eğitim merkezlerine tam destek verdiğini söyledi.Kaya, Çankaya Belediyesinin yeni yönetimi olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yakın iş birliği içerisinde olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti:"Çankaya sınırları içerisindeki okullarımızın tadilatı ve yaygın eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanlığımız ile tam bir işbirliği içerisindeyiz. Çankaya Belediyesinin bu kapsamda yürütttüğü çalışmalardan bir tanesi de 'Çankaya Evleri'dir. Bu evlerdeki hobi ve meslek edindirme kurslarına iyi bir destek alıyoruz."İnsanların hobi ve meslek edindirme kursları sayesinde iyi vakit geçirdiklerine dikkati çeken Kaya, Çankaya Evleri öğrencilerinin çalışmalarını sergiledikleri için mutlu olduklarını belirtti. ÇAHEM Müdürü Namık Kemal Yıldız ise yürütülen eğitim çalışmalarının, Çankaya dışındaki ilçelerde de devam ettiğini, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber normal ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların yürütüldüğünü aktardı. Yıldız, "Amacımız, 7'den 77'ye herkese ulaşmak. Hayat boyu öğrenmenin temel amacı da budur. 1 Eylül 2016 tarihi itibarıyla toplam 2 bin 293 kurs açtık ve bu kurslarla 50 bin kişiye ulaştık. Bu, ciddi bir rakamdır. Öğretmen arkadaşlarımla birlikte ilçe halkına, Ankara'nın diğer ilçelerinden bizlere ulaşan insanlara elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz." dedi.- Anadolu Ajansı fotoğrafları da sergilendiÇAHEM'de resim öğretmenliği yapan Özer Boynuzoğlu da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı yağlı boya çalışmalarının sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Boynuzoğlu, sergide 15 Temmuz darbe girişimini hatırlamak için bir köşe ayrıldığını belirterek, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerince, darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların burada sergilendiğini anlattı. 15 Temmuz şehitlerinin unutulmayacağını vurgulayan Boynuzoğlu, kendisinin 15 Temmuz konulu yağlı boya tablosunun sergide yer aldığını ifade etti. Boynuzoğlu, şunları söyledi:"Nefes Nefes Anadolu sergimizin amacı, Anadolu'nun zenginliklerini sanatsal anlamda sanatseverlerle paylaşmaktı. Çok güzel bir atmosfer yaşıyoruz bugün burada. Öğrencilerimin mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Ben de sergide yer alan 15 Temmuz konulu resmimle, halkın istemediği hiçbir şeyin yapılamayacağını, resim diliyle ifade etmek istedim."Açılışa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bayram Güleç ve Hüseyin Baltutar da katıldı. Programın sonunda, merkezde görev yapan öğretmenlere plaket takdim edildi. "Nefes Nefes Anadolu" sergisi, 20 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.
Anadolu'nun zenginlikleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÇAHEM tarafından düzenlenen "Nefes Nefes Anadolu" sergisinde yansıtıldı

ANKARA (AA) - Çankaya Halk Eğitim Merkezinin (ÇAHEM) hobi ve meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlerin, Anadolu'nun zenginliklerini yansıtan eserleri, "Nefes Nefes Anadolu" sergisinde beğeniye sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÇAHEM iş birliğinde düzenlenen "Nefes Nefes Anadolu" sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde açıldı. Açılışta konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın halk eğitim merkezlerine tam destek verdiğini söyledi.

Kaya, Çankaya Belediyesinin yeni yönetimi olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yakın iş birliği içerisinde olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Çankaya sınırları içerisindeki okullarımızın tadilatı ve yaygın eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanlığımız ile tam bir işbirliği içerisindeyiz. Çankaya Belediyesinin bu kapsamda yürütttüğü çalışmalardan bir tanesi de 'Çankaya Evleri'dir. Bu evlerdeki hobi ve meslek edindirme kurslarına iyi bir destek alıyoruz."

İnsanların hobi ve meslek edindirme kursları sayesinde iyi vakit geçirdiklerine dikkati çeken Kaya, Çankaya Evleri öğrencilerinin çalışmalarını sergiledikleri için mutlu olduklarını belirtti.

ÇAHEM Müdürü Namık Kemal Yıldız ise yürütülen eğitim çalışmalarının, Çankaya dışındaki ilçelerde de devam ettiğini, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber normal ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların yürütüldüğünü aktardı. Yıldız, "Amacımız, 7'den 77'ye herkese ulaşmak. Hayat boyu öğrenmenin temel amacı da budur. 1 Eylül 2016 tarihi itibarıyla toplam 2 bin 293 kurs açtık ve bu kurslarla 50 bin kişiye ulaştık. Bu, ciddi bir rakamdır. Öğretmen arkadaşlarımla birlikte ilçe halkına, Ankara'nın diğer ilçelerinden bizlere ulaşan insanlara elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz." dedi.

- Anadolu Ajansı fotoğrafları da sergilendi

ÇAHEM'de resim öğretmenliği yapan Özer Boynuzoğlu da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı yağlı boya çalışmalarının sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Boynuzoğlu, sergide 15 Temmuz darbe girişimini hatırlamak için bir köşe ayrıldığını belirterek, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerince, darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların burada sergilendiğini anlattı.

15 Temmuz şehitlerinin unutulmayacağını vurgulayan Boynuzoğlu, kendisinin 15 Temmuz konulu yağlı boya tablosunun sergide yer aldığını ifade etti. Boynuzoğlu, şunları söyledi:

"Nefes Nefes Anadolu sergimizin amacı, Anadolu'nun zenginliklerini sanatsal anlamda sanatseverlerle paylaşmaktı. Çok güzel bir atmosfer yaşıyoruz bugün burada. Öğrencilerimin mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Ben de sergide yer alan 15 Temmuz konulu resmimle, halkın istemediği hiçbir şeyin yapılamayacağını, resim diliyle ifade etmek istedim."

Açılışa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bayram Güleç ve Hüseyin Baltutar da katıldı. Programın sonunda, merkezde görev yapan öğretmenlere plaket takdim edildi.

"Nefes Nefes Anadolu" sergisi, 20 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.