pendik escort bayan
ak

NATO: Saldırıları Kınıyoruz, Her zaman Türkiye'nin Yanındayız

Asayiş 28.07.2015 - 13:42, Güncelleme: 28.07.2015 - 13:42
 

NATO: Saldırıları Kınıyoruz, Her zaman Türkiye'nin Yanındayız

NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye'ye destek açıklaması geldi. Stoltenberg, "NATO teröre karşı mücadelede her zaman Türkiye'nin yanında olacaktır" dedi.

Türkiye, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar hakkında bilgi vermek ve istişarelerde bulunmak üzere Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4.maddesi kapsamında NATO'yu toplantıya çağırmıştı.   Türkiye'nin talebi üzerine toplantı, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirildi.   NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.   "TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKEYE GİRERSE..."   Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi'nde görüşmeler başladı. Toplantının açılışında konuşan Stoltenberg, Türkiye'deki terörist saldırıları istişare etmek üzere toplandıklarını belirtti. Stoltenberg, Washington Anlaşması'nın 4. maddesi gereğince herhangi bir müttefikin toprak bütünlüğünü, siyasi bağımsızlığını ya da güvenliğini tehdit altında hissetmesi durumunda, NATO'yu istişareye çağırabileceğini anlattı.   "TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUM"   Jens Stoltenberg, Türkiye'nin bu toplantıyı güvenlik durumunu görüşmek üzere talep ettiğini belirterek "Bu korkunç terör eylemlerinden etkilenen Türk hükümetine ve mağdurlara taziyelerimizi sunuyorum" diye konuştu.   "GÜÇLİ BİR DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"   Toplantıda, Türkiye'nin kapısının önünde ve NATO sınırındaki istikrarsızlığı görüşeceklerine işaret eden Stoltenberg, "Terörizm hiçbir şekilde haklı olamaz ve tolere edilemez" ifadesini kullandı. Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.     NATO tarihinde 4. madde daha önce Türkiye ve Polonya tarafından işletilmiş, 5. maddeye ise sadece bir kez, 11 Eylül saldırılarının ardından ABD tarafından başvurulmuştu.   Kaynak: AA
NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye'ye destek açıklaması geldi. Stoltenberg, "NATO teröre karşı mücadelede her zaman Türkiye'nin yanında olacaktır" dedi.

Türkiye, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar hakkında bilgi vermek ve istişarelerde bulunmak üzere Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4.maddesi kapsamında NATO'yu toplantıya çağırmıştı.

 

Türkiye'nin talebi üzerine toplantı, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirildi.

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

 

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKEYE GİRERSE..."

 

Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi'nde görüşmeler başladı.

Toplantının açılışında konuşan Stoltenberg, Türkiye'deki terörist saldırıları istişare etmek üzere toplandıklarını belirtti. Stoltenberg, Washington Anlaşması'nın 4. maddesi gereğince herhangi bir müttefikin toprak bütünlüğünü, siyasi bağımsızlığını ya da güvenliğini tehdit altında hissetmesi durumunda, NATO'yu istişareye çağırabileceğini anlattı.

 

"TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUM"

 

Jens Stoltenberg, Türkiye'nin bu toplantıyı güvenlik durumunu görüşmek üzere talep ettiğini belirterek "Bu korkunç terör eylemlerinden etkilenen Türk hükümetine ve mağdurlara taziyelerimizi sunuyorum" diye konuştu.

 

"GÜÇLİ BİR DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

 

Toplantıda, Türkiye'nin kapısının önünde ve NATO sınırındaki istikrarsızlığı görüşeceklerine işaret eden Stoltenberg, "Terörizm hiçbir şekilde haklı olamaz ve tolere edilemez" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

 

 

NATO tarihinde 4. madde daha önce Türkiye ve Polonya tarafından işletilmiş, 5. maddeye ise sadece bir kez, 11 Eylül saldırılarının ardından ABD tarafından başvurulmuştu.

 

Kaynak: AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.