pendik escort bayan
ak

“Namaz Dirilişe Çağrı ” konulu konferans düzenlendi

03.01.2015 - 19:02, Güncelleme: 03.01.2015 - 19:02
 

“Namaz Dirilişe Çağrı ” konulu konferans düzenlendi

Namaz konusunda önemli çalışmaları olan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Sivaslılarla buluştu.

Namaz konusunda önemli çalışmaları olan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Sivaslılarla buluştu   Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen “Namaz Dirilişe Çağrı ” konulu konferans Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Namaz Dirilişe Çağrı haberleri, Namaz, Dirilişe, Çağrı, haberleri, SİVAS, İlahiyatçı, Yazar, Ahmet Bulut,  KONFERANS, Sivas, İmam, Hatipliler, Derneği, haberleri, Fidan, Yazıcıoğlu, Kültür, Merkezi, Abdussamed ŞİMŞEK, baskan Paşa Camii müezzini Hayrullah Demir’in Kur’an tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Emre Aktaş yaptı. Derneğin faaliyetlerine değinen Aktaş, aile mektebi programının devam ettiğini, İmam Hatip Lisesi ve ortaokullarında okuyan 500 öğrenciye öyle yemeği, 80 üniversite öğrencisine ise burs verdiklerini belirterek, panel, seminer ve konferansların da devam ettiğini söyledi.   Solunu dolduran Sivaslılara namaz konusunda bilgiler aktaran ve bu konuda çeşitli kitaplar yazan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, namazın dinin direği, ruhun gıdası olduğunu belirterek her zaman namaza ihtiyaç olduğunu ifade etti.   Namazın önemini ayet ve hadislerle anlatan Bulut, “Namaz imandan sonra rabbimizin en çok üzerinde durduğu bir ibadettir. Hz. Peygamberin hayatının ayrılmaz parçasıdır. Namaz hayatın ta kendisidir. Namaz dirin direği, cennetin anahtarı, Müslümanların ise olmasa olmazıdır. Namaz, yaratan ile yaratılan arasında bir bağdır. Namaz, ahirette ilk hesaba çekileceğimiz amelimizdir. Namaz, aradan çıkarmak için değil, Allah’ın emridir diye hayatımızın merkezine alarak, özen göstererek, aşkla, şevkle kılınmalıdır. Namaz, dertlerin şifasıdır. Namazın hiçbir şekilde terkine izin verilmemiştir. Buna rağmen günümüz Müslümanlarının en çok ihmal ettiği kıymetini bilmediği ibadettir.”dedi.   Yapılan anket ve araştırmalarda Müslümanların çoğunun namaz kılmadığını vurgulayan Bulut, “Namaz biz Müslümanlar tarafından kıymeti anlaşılmamış bir hazinedir. Bu gün memleketimizde namaza olan ilgisizlik müminlerin yüreğini sızlatacak bir durumdadır. Namaz, hayatın ta kendisidir. Ama ne yazık ki biz Müslümanlar tarafından kadri en az bilinenidir. En değerli yıllar namazsız ve bereketsiz geçiyor” diye konuştu.   Konferansın sonunda İmam Hatipliler Derneği yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Emre Aktaş ve Vahit Yıldız tarafından ilahiyatçı-yazar Ahmet Bulut’a rahle ve Kur’anı Kerim hediye edildi.     İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, konferansın ardından kitaplarını imzaladı. Vatandaşlar, yazara kitaplarını imzalattırmak için uzun kuyruklar oluşturdu. - SİVAS
Namaz konusunda önemli çalışmaları olan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Sivaslılarla buluştu.

Namaz konusunda önemli çalışmaları olan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Sivaslılarla buluştu

 

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen “Namaz Dirilişe Çağrı ” konulu konferans Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Namaz Dirilişe Çağrı haberleri, Namaz, Dirilişe, Çağrı, haberleri, SİVAS, İlahiyatçı, Yazar, Ahmet Bulut,  KONFERANS, Sivas, İmam, Hatipliler, Derneği, haberleri, Fidan, Yazıcıoğlu, Kültür, Merkezi, Abdussamed ŞİMŞEK, baskan

Paşa Camii müezzini Hayrullah Demir’in Kur’an tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Emre Aktaş yaptı. Derneğin faaliyetlerine değinen Aktaş, aile mektebi programının devam ettiğini, İmam Hatip Lisesi ve ortaokullarında okuyan 500 öğrenciye öyle yemeği, 80 üniversite öğrencisine ise burs verdiklerini belirterek, panel, seminer ve konferansların da devam ettiğini söyledi.

 

Solunu dolduran Sivaslılara namaz konusunda bilgiler aktaran ve bu konuda çeşitli kitaplar yazan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, namazın dinin direği, ruhun gıdası olduğunu belirterek her zaman namaza ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

Namazın önemini ayet ve hadislerle anlatan Bulut, “Namaz imandan sonra rabbimizin en çok üzerinde durduğu bir ibadettir. Hz. Peygamberin hayatının ayrılmaz parçasıdır. Namaz hayatın ta kendisidir. Namaz dirin direği, cennetin anahtarı, Müslümanların ise olmasa olmazıdır. Namaz, yaratan ile yaratılan arasında bir bağdır. Namaz, ahirette ilk hesaba çekileceğimiz amelimizdir. Namaz, aradan çıkarmak için değil, Allah’ın emridir diye hayatımızın merkezine alarak, özen göstererek, aşkla, şevkle kılınmalıdır. Namaz, dertlerin şifasıdır. Namazın hiçbir şekilde terkine izin verilmemiştir. Buna rağmen günümüz Müslümanlarının en çok ihmal ettiği kıymetini bilmediği ibadettir.”dedi.

 

Yapılan anket ve araştırmalarda Müslümanların çoğunun namaz kılmadığını vurgulayan Bulut, “Namaz biz Müslümanlar tarafından kıymeti anlaşılmamış bir hazinedir. Bu gün memleketimizde namaza olan ilgisizlik müminlerin yüreğini sızlatacak bir durumdadır. Namaz, hayatın ta kendisidir. Ama ne yazık ki biz Müslümanlar tarafından kadri en az bilinenidir. En değerli yıllar namazsız ve bereketsiz geçiyor” diye konuştu.

 

Konferansın sonunda İmam Hatipliler Derneği yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Emre Aktaş ve Vahit Yıldız tarafından ilahiyatçı-yazar Ahmet Bulut’a rahle ve Kur’anı Kerim hediye edildi.

 

 

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, konferansın ardından kitaplarını imzaladı. Vatandaşlar, yazara kitaplarını imzalattırmak için uzun kuyruklar oluşturdu. - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.